הקמת תאגיד השידור הציבורי הישראלי

הקמת תאגיד השידור הציבורי הישראלי

ועדה: ועדת הכלכלה; נוכחים: דוד ביטן, עבד אלחכים חאג` יחיא, דב חנין, יוסי יונה, איתן כבל, איילת נחמיאס ורבין, עיסאווי פריג`; נעדרים: נאוה בוקר, יצחק וקנין, אורי מקלב, רועי פולקמן, נורית קורן

מקום הישיבה: אולם נגב, האולם הגדול,  ולא אולם הוועדה הקטן יותר. אין ספק מאז הדיון על מתווה הגז. וועדת הכלכלה היא להיט.  איתן כבל הוא פרלמנטר מנוסה היודע לנהל דיון,  לשאול שאלות ולהטריד  את נתניהו ואת הקואליציה בשאלות נוקבות.

הדיון ביום 23 בדצמבר היה בעיקר תמיכה בעובדים וניסיון לעזור להם לסיים בכבוד את עבודתם. במהלך הדיון התברר כי אף אחד לא מתאם את המעבר מהרשות הקיימת לרשות החדשה שתתחיל לפעול ב31 במרץ 2016 .

איתן כבל התחייב לקיים החודש דיונים נוספים כדי לוודא הליך ויישום תקין  של חוק רשות השידור שהתקבל בכנסת הקודמת.

כרגיל בוועדות הכנסת, קשה לקבל תשובות ברורות בעברית פשוטה. לכן כל הדיון הוקדש לתחקור ההנהלה הזמנית.  התברר כי היא אינה בקשר ותיאום הדוק עם הנהלת הרשות החדשה שפרסמה לאחרונה מכרזים. חברי הוועדה והיו"ר, שניהל את הישיבה באסרטיביות,  ניסו להבין מדוע לא מציעים לעובדים המצטיינים משרות ברשות החדשה ופוטרים אותם מחובת מכרז.

כבל מנסה לשכנע את העדים,  עובדי המדינה, לדבר בשפה שכולם מבינים ולהסביר בצורה  ישירה מה קורה. מסיבה זו הוא  תחקר את ההנהלה של הרשות הישנה. בישיבה הבאה יברר עם ההנהלה של הגוף החדש כיצד הם מתכוונים לשדר בתחילת אפריל בלי לשתף פעולה עם הגוף הישן וללא קליטת עובדים מוכשרים מהרשות הישנה.

ניסו להבין אך לא הבינו. העדות של פאני ביטון, חברת וועד ומנהלת מחלקת תשלומים ארצית , שהתפטרה מרצונה והייתה אמורה לסיים עבודה של 45 שנה בסוף השנה הייתה דוגמה למצב הנוראי שבו נמצאים עובדי הרשות. היא זמנה לפגישה שבה הודיעו לה לעזוב תוך שבוע! עצם העובדה שאף מנהל בהנהלה הזמנית לא הביע אמפטיה כלפיה וכלפי העובדים מצביע על מצב העניינים ברשות. איתן כבל, שעכשיו הוא תחת הכובע של מגן העובדים, הפגין חום ואמפטיה והתנצל בפני העובדת המושפלת שפרצה בבכי במהלך הדיון.

שואל כבל: עד היום 300 עובדים עזבו מה יהיה עם 1200 שנותרו?  בהתאם לחוק החדש בתאגיד החדש יהיו  750 עובדים, האם לא יקלטו את המצטיינים מהרשות הישנה?

חברי הכנסת כבל, ביטן,נחמיאס, פריג', יונה, חנין  מנסים להבין מה יהיה עם העובדים ומביעים תסכול רב מכך שההנהלה הזמנית לא יודעת ולא מתואמת עם  הנהלת הגוף החדש שפרסמה החודש 100 מכרזים לעובדים חדשים.

אולפנים חדשים ימוקמו מחוץ לירושלים והמיקום הנוכחי יפונה. בוועדה התקוממו על האפשרות שהשידור הציבורי שהוא סמל ומקום עבודה חשוב לבירת ישראל יעבור למודיעין או ת"א.   בשלב זה של הדיון  אי אפשר היה להבין  מה יהיה המיקום של הגוף החדש.

אין  התקשרויות תוכן ואין התקשרויות פרסום. המפיקים העצמאיים שהם ספקי התוכן  של הרשות לא מקבלים תשלום על עבודות שבוצעו נשמעו עדויות על מצבם הקשה ועל כך שכיום רק הם ספקי התוכן של הרשות. אם מפטרים  גם אותם ולא משלמים להם על עבודות שבוצעו מה ישדרו  בתקופת השידורים הראשונה של התאגיד החדש ?

הטיב לבטא את המצב דב חנין : שתי רכבות של ההנהלה הישנה והחדשה דוהרות ללא תיאום. לא הוסדר נושא העובדים והמציאות קטלנית לגוף שידור עצמאי ואמין. חנין מבקש מההנהלה הזמנית  ליזום ולהציע הצעות  להנהלה החדשה.

כבל – לא דן במיקום החדש שרונה או מודיעין,  נדון בזה לעומק בהמשך. לקראת הדיון הבא תצא רשימת שאלות בכתב. לדוגמה: עם כמה עובדים התחלתם, כמה עזבו, מי מרוויח, מה ממוצע הפרישה, האם יש חברת חקירות?

ביטן – הכנ"ר לפני פרסום מכרזים צריך לדעת מי נשאר מי עוזב?

נחמן שי – 60 שנה לא חתמו כרטיס נוכחות, עכשיו אתם בודקים? מדוע צריך משרד חקירות  ? יש טרגדיה למאות אנשים מי אחראי?

כבל רוצה לדעת מה תוכניות נתניהו שהוא גם שר התקשורת, האם ב31 למרץ סוגרים? האם תהיה הארכה?

מכיוון שלא הבנתי את מה שאמר הכנ"ר פרופ' דוד האן על המתקפה והשאלות הנוקבות שנשאל, לא אכתוב. אולי אתם תצליחו להבין שיתפרסם פרוטוקול הישיבה באתר הכנסת. מה שכן הבנתי, שהכנ"ר שהוא המנהל הזמני, פועל ללא תיאום וללא גיבוי ועזרה ממשרד האוצר ומההנהלה החדשה.

כדי לוודא שהבנתי נכון את המצב, שוחחתי עם אנשים רבים אחרי הדיון , השתכנעתי שאף אחד לא מבין מה קורה ואין יד מכוונת למצב ולחוסר המידע.

זאת בדיוק מטרת התיעוד של המשמר החברתי.  בעתיד שיתבררו התהליכים ניתן יהיה להבין אם מישהו תכנן את הבלגן הנוראי ואת הפגיעה וההשפלה של העובדים.

שבדקתי תיעודים קודמים של המשמר החברתי מדיונים בוועדה לביקורת המדינה ב 2011-2 לפני ומיד אחרי הפגנות המחאה החברתית ראיתי תיעוד מ-14 בנובמבר 2011 שבו אמר הרצוג בדיון על רשות השידור: השלטון מנסה לסתום פיות בעקבות המחאה. עוד  נאמר באותו דיון : הוחלט שלא תשודר ההפגנה במוצ"ש בת"א במהלך הקיץ

איתן כבל אמר באותו דיון: רשות השידור היא עושה דברו של הממונה עליה ושל אדוניה, מהיום הראשון שאני בבית הזה אני נלחם על השידור הציבורי ומעולם לא בקשתי שישדרו אותי או שיסקרו אותי. בסוף אנחנו נארגן חרם כדי שתסגרו. אין זכות קיום לרשות השידור במתכונת הנוכחית עם כל הכאב.

ב-15 בנובמבר 2011 התקיים דיון בועדה לביקורת המדינה בעניין תפקוד הרשות השניה לטלוויזיה ורדיו על הסכנה הנשקפת לחופש העיתונות והתקשורת האלקטרונית בישראל כתוצאה מהשתלטות בעלי הון .

בדיון מ-10 בנובמבר 2012 הובעו חששות  לניהול קלוקל והטלת אימה על עיתונאים. אם כך, הייתה בכנסת הקודמת הסכמה גורפת  שרשות השידור סיימה את תפקידה והשר ארדן הצליח לקבל אישור לרפורמה שאושרה בחוק ב29 ביולי 2014.

נקבע בחוק החדש כי תוקם ועדה ברשות שופט עליון שתמנה מנכ"ל זמני שיוביל את פרויקט ההקמה. לאחר מכן הוועדה תבחר את מועצת השידור הציבורי, ותגיש אותו לאישור השר הממונה שיצטרך לקבל כמקשה אחת את ההמלצה של הוועדה. המועצה תוכל למנות לבדה מנכ"ל, ללא מעורבות פוליטיקאים .

הממשלה נפלה ובממשלה החדשה עצר נתניהו את החוק שהוביל ארדן כך שבהחלט ניתן להטיל את האחריות למצב על שר התקשורת שהוא בעיקר ראש הממשלה.

מה שקרה מאז עצירת המתווה המקורי מהכנסת הקודמת מאפיין את שלטון נתניהו.  לא עמדו בלוח הזמנים, הבלגן חוגג ואף אחד לא בדיוק מבין מה התכנון. ימים יגידו אם נתניהו מבין ומתכנן והאם הגוף החדש יהיה באמת שידור ציבורי או עוד ישראל היום.

מה שבטוח הוא שהעובדים החדשים יהיו מודעים לעונש הכבד שהוטל על עובדי הרשות הישנה. האם זה ישפר את מוסר העבודה שלהם? האם זה יהפוך את הרשות החדשה למתחרה של הBBC ?

 
Scopri l'Abbigliamento Sportivo Calcio di Maglia4outlets.com e trova le Maglie Calcio che cerchi: SSC Napoli, SS Lazio, Vicenza Calcio e molto altro. Visita il sito!

נגישות
HTML Generator Sample Page

האתר נבנה ע"י - 5BreadCrumbs