מבחר מבואר מדיוני ועדות הכנסת בשבוע הקרוב. רשימת הדיונים המלאה מתעדכנת באתר הכנסת בדף הזה.
ועדת הכספים
שני, 11:00 – מסים כפתרון לבעיית הדיור. היום יוקדש לשני דיונים העוסקים בהתמודדות עם מצוקת הדיור בכלים פיסקליים. האחד – המשך הדיון בתכנית לעודד בנייה להשכרה לטווח ארוך, באמצעות פטור ממס לקופות גמל שישקיעו בפרויקטים כאלה. השני – הצעה לעודד מכירת דירות באמצעות קיצור התקופה המזכה את המוכרים בפטור ממס על מכירתן.
שני, 12:00 – ניכוי ממס הכנסה על תרומות, לעשירים בלבד – תיקון לפקודת מס הכנסה המגדיל את סכום התרומה המקסימלי למוסד ציבורי שניתן עליו זיכוי ממס. התיקון ישפיע רק על עשירים גדולים במיוחד, כיוון שלפי החוק הניכוי יחול רק על תרומה שגובהה עד 30% מהכנסת התורם. לנוסח ההצעה…
שלישי, 10:00 – ירוחם במשבר. חמישה חברי כנסת ביקשו לקיים דיון במצבה הכספי המידרדר של העיר ירוחם.
שלישי, 11:30 – ויתור על מאות מיליוני שקלים שאמורות לשלם חברות התקשורת כתמלוגים למדינה. ועדת גרונאו, ואחר כך פסיקה של בג"ץ, הביאו את הממשלה להמליץ על ביטול מוחלט של התמלוגים שמשלמות חברות התקשורת למדינה. יו"ר ועדת הכספים סירב לאשר זאת בדיון קודם, ועכשיו מגיע הנושא שוב לשולחן הוועדה.
שלישי, 12:45 – העברות כספים בתקציב המדינה. הסבב השבועי שבו מועברים לעתים מאות מיליוני שקלים כמעט ללא דיון. חשוב לעקוב.
שלישי, 14:00 – חינוך פיננסי. דיון בהצעה הממשלתית להרחיב את התכניות לחינוך פיננסי לכל הגילאים, ולתאם ביניהן.
רביעי, 10:00 – הרפורמה ברשות השידור. סדרת דיונים במשבר ברשות השידור – על יישום הרפורמה, על עיצומי העובדים ועל השפעת כל אלה על השידורים.
ועדת הכלכלה
09:30 – עמלת פירעון מוקדם על משכנתאות. המפקח על הבנקים ישתתף בישיבה. רוצים להציק לו בשאלות?
שני, 11:00 – הגבלת דמי הביטול של מנויים. הצעת חוק האוסרת על חברות המוכרות מנוי לתקופה קצובה (למשל חברות כבלים) לגבות ממנויים המתנתקים מהן דמי ביטול מעל לשיעור של 5%. לנוסח ההצעה…
שלישי, 10:00 ו-12:00 – סחר הוגן. דיון בהצעת חוק המחייבת ספק לגלות לצרכן טובות הנאה שהוא מקבל מצד שלישי כדי למכור את מוצריו (למשל מתקין מטבחים הממליץ על מוצר של חברה מסוימת). ואחר כך – המשך הדיון בתיקון לחוק הגנת הצרכן המחריף את הסנקציות נגד חברות הנוקטות שורה ארוכה של שיטות מכירה לא-הוגנות.
רביעי, 09:00 – יש תמורה במקום האגרה? השידור הציבורי בישראל תלוי כולו במס ייעודי ומיושן הנגבה רק מבעלי מכשירי טלוויזיה. סידור זה יוצר עיוותים מוכרים וידועים. בדיון יוצגו המלצות הוועדה שהוקמה לבחינת חלופות לאגרת רשות השידור ולאופן גבייתה.
ועדת הפנים והגנת הסביבה
שני, 10:00 – סאגת הכבאים נמשכת. ההצבעה על סעיפי הצעת חוק הרשות הארצית לכבאות ולהצלה כבר החלה, אבל איגוד הכבאים ממשיך להתנגד לתנאי ההעסקה הצפויים עם קבלת הרפורמה. יו"ר הוועדה הודיע שעד שלא יושג סיכום – תידחה ההצבעה על הסעיפים הנוגעים להעסקה.
שלישי, 09:30 ו-11:30 – זיהום מעל ומתחת לפני הקרקע. הדיון הראשון יעסוק בתיקון להצעת חוק שמירת הניקיון, המטיל על העיריות לפנות פסולת בניין – ועל הגורמים המזהמים לשלם על הפינוי. הדיון השני יעסוק בהצעת החוק למניעת זיהום קרקע ושיקום קרקעות מזוהמות, שהוא חוק מפורט ומקצועי המתקרב לאישורו הסופי במליאה.
ועדת חוקה, חוק ומשפט
שלישי, 12:00 – העלאת גיל הנישואין. הצעה להעלות את גיל הנישואין המותר מ-17 ל-18, ולאפשר לבית המשפט לאשר נישואין בגיל צעיר יותר בנסיבות מיוחדות.
ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות
רביעי, 10:00 – שרת הקליטה מדברת על כסף. השרה סופה לנדבר ומנכ"ל משרדה, דמיטרי אפרצ'ב, יציגו את פעילות המשרד ואת תקציבו. לנדבר נקלעה השנה לעין הסערה כאשר התבטאה באופן שנוי במחלוקת בעניינם של עולי אתיופיה, בפרשת האפליה הגזעית בקריית-מלאכי.
ועדת החינוך
שני, 09:00 – מורים צעירים בוועדת החינוך. דיון שהוא חלק משיתוף פעולה בין יו"ר הוועדה לבין התארגנות מורים צעירים שהתגבשה במחאה החברתית. מורה תציג בוועדה את שיטת העבודה הייחודית שלה.
ועדת העבודה והרווחה
שני (ראו פירוט באתר הכנסת) – יום של צווים ותקנות. הוועדה תעסוק בשורה של נושאים טכניים לכאורה, שיש להם השפעה על כיסם של אלפי אזרחים. מתיקון בחוק השכר השווה לעובד ועובדת, דרך שורה של צווים העוסקים במענקים ותמיכות שונות לנכים, וכלה בתיקון לתקנות מס הכנסה.
רביעי, 10:00 – תמורה לעוז בטרם פורענות. דיון במעמדם של עובדי יחידת עוז, יחידת הפקחים של רשות ההגירה והאוכלוסין שעובדיה אינם אנשי שירות ביטחון, אולם הם ממלאים תפקידי שיטור.
הוועדה לביקורת המדינה
שלישי, 10:45 – הרכבת ממשיכה לנסוע. דיון נוסף בסאגת הרכבת הקלה בירושלים. הדיון יתבסס על דו"ח מבקר המדינה 58ב.
הוועדה לבעיית העובדים הזרים
שני, 11:00 – נחש מי בא לסעוד. עוד אחד בסדרה ארוכה של דיונים שקיימה הוועדה בנושא העסקת עובדים זרים (בדרך כלל מהפיליפינים ומנפאל) בענף הסיעוד. הקצבאות הדלות, המגבלות הגלומות באישורי העבודה והעובדה שעובדים זרים אינם מקבלים כל תמריץ לעבוד עם חולים סיעודיים – מקשים על מציאת מטפלים סיעודיים, ומעודדים, מצד שני, פגיעה בזכויות העובדים.
הוועדה לפניות הציבור
יום שני, 12:00- פניות ציבור בנושא דרוג התשלום במעונות יום, משפחתונים וצהרונים