דיון בנושא ביטוחי סיעוד קבוצתיים: אין זכות דיבור לאזרח הקטן

דיון בנושא ביטוחי סיעוד קבוצתיים: אין זכות דיבור לאזרח הקטן

ועדות: ועדת העבודה, הרווחה והבריאות; נוכחים: דב חנין, חיים כץ, יצחק (בוז'י) הרצוג, מיקי רוזנטל, רינה פרנקל, שולי מועלם

ועדת עבודה, רווחה ובריאות התכנסה השבוע (ד') לדיון בנושא המתווה של המפקח על הביטוח במשרד האוצר לביטוח סיעודי קבוצתי עבור מבוגרים. שעת הדיון נקבעה לשעה 9:30, וכבר כרבע שעה לפני תחילת הדיון היו כל המוזמנים מחוץ לאולם נגב וניכר על פניהם כמה הדיון חשוב להם. אלא שישיבת ועדת הפנים והגנת הסביבה אשר התקיימה באותו האולם התעכבה, והאחראית על ועדת העבודה קיבלה את בקשת ועדת הפנים, על-פיה הדיון שלה יימשך על חשבון הדיון הנ"ל, ואף ניכר היה שלא אכפת לה במיוחד. לבסוף, הדיון נפתח בחצי שעה איחור, וזאת משום שהיו"ר חיים כץ (הליכוד-ביתנו) התעכב בפקקים.

כדי לסבר את האוזן, ישנם בישראל מיליון מבוטחים כאלה, כאשר חלק גדול מתוכם הם ועדי עובדים. חשוב גם לציין שיו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ, במקביל לתפקידו כחבר-כנסת, מכהן גם כיו"ר ועד העובדים של התעשייה האווירית, שגם חבריו ככל הנראה נמנים על קבוצת המבוטחים הנ"ל. עם תחילת הדיון הוא ציין עובדה זו לפרוטוקול, אך המשיך לנהל את הדיון, כשהרושם שהתקבל הוא שעובדה זו לא מפריעה לאיש. מהרגע הראשון, היו"ר ניהל את הדיון בכוחניות כאשר עמדתו ברורה. ח"כ כץ רמז לאורך כל הדיון שחברות הביטוח בוחשות ומפעילות לחצים על המפקח כדי שיבטל את הביטוח הסיעודי הקיבוצי, טענה שהוכחשה במהלך הדיון.

ח"כ בוז'י הרצוג (עבודה) היה ראשון הדוברים אף שאיננו חבר בוועדה, מה גם שבנוסף לכך הוא הגיע באיחור ניכר. הרושם שהתקבל הוא שגם את ח"כ הרצוג הדבר אשר עניין היה טובת הוועדים, מה שמסביר את היותו ראשון הדוברים. בדיעבד, אורחים רבים אשר הגיעו להשמיע את דעתם לא זכו לכך מפאת האיחור שבו החל הדיון.

הדיון לא הסתיים בהחלטות קונקרטיות ויו"ר הוועדה סיכם שהוא יקיים דיון נוסף בנושא, אולם בדיון הנוסף לא תהיה הגבלת זמן, כלשונו. כמשקיף, אני יצאתי מהדיון בתחושה לא טובה משום שההרגשה הייתה שישנם בדיון מיוצגים יותר מדי בעלי עניין. זאת ועוד, גם המפקח ונציגי האוצר לא ממש הותירו עלי רושם חיובי, ונראה כי אינם עושים מאמץ מספיק כדי לבוא לקראת אותם אזרחים זקנים, שנקלעו לבעיה שלא באשמתם. בין היתר, תשובותיהם של נציגי האוצר והמפקח כללו בעיקר טענות על כך שלא קיבלו מכתבים והודעות.  

לסיכום, את טענותיהם של הוועדים ומשרד האוצר שמעתי היטב, אך את קולם של האנשים המבוגרים שלא מאורגנים בוועדים חזקים, ואיבדו את דמי הסיעוד העתידיים שלהם, לא שמעתי. נקווה שבפעם הבאה הדיון יתחיל בזמן ויהיה אפשר לשמוע את כולם.

ראוי לציין, שיו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ הוא חבר-הכנסת היחיד שמחזיק בתפקיד נוסף מחוץ לכנסת, גם אם אינו בשכר. במסגרת תפקידו כיו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות הוא עלול, ולו למראית עין, להיקלע למצבים של ניגודי אינטרסים. אני מאמין שזו נקודה קריטית הדורשת את התייחסות היועץ המשפטי לכנסת, עו"ד אייל ינון.

נכחו בדיון: היו"ר: חיים כץ. חה"כ: יצחק הרצוג (איחור של שעה, לא חבר וועדה), דב חנין (לא חבר וועדה), מיקי רוזנטל, שולי מועלם ורינה פרנקל. הממונה על הביטוח, עודד שריג. נציגי חברות הביטוח, נציגי האוצר ונציגים חברתיים.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

נגישות
HTML Generator Sample Page

האתר נבנה ע"י - 5BreadCrumbs