הדיון בנושא הירידה באחוזי ההצבעה בבחירות לרשויות המקומיות נקבע ליום שלישי, 12 בנובמבר 2013, במסגרת ועדת הפנים ואיכות הסביבה. ח"כ זבולון כלפה מונה לדיון זה כממלא מקום של יו"ר הועדה ח"כ מירי רגב. הדיון בוטל בעקבות נוכחות שאינה מספקת, בפרט של שלושת הקוראים לסדר – ח"כ תמר זנדברג, ח"כ סתיו שפיר וח"כ אחמד טיבי.
הדיון נקבע לשעה 9:00 ולהפתעתי בשעה זו נכחו 6 אנשים בלבד – יועץ ממשלתי, שתיים ממזכירות הוועדה, סדרן ושניים מפעילי המשמר החברתי. עם הזמן, הגיעו ברוב טובם אנשים נוספים, אך עדיין לאחר כ-20 דקות נכחו בחדר בין 10-12 אנשים בלבד – וביניהם אף לא אחד מהח"כים שביקשו לקיים את דיון הוועדה! לבסוף, ח"כ זבולון כלפה החליט לבטל את הדיון והתנצל בפני נציגי הממשלה והיועצים שהגיעו.
ביטול הדיון במקרה זה מייצג בעיניי את הזילות והזלזול שלעיתים צצים בכנסת. אי הופעתם של חברי הכנסת שיזמו את הישיבה מעידה על זלזול במעמד הוועדות, ביועצי הממשלה, בלו"ז הכנסת ואף בהם עצמם. בנוסף, אי הגעת הנציגים לדיון כמוה כזלזול הכנסת במתרחש בשלטון הרשויות המקומיות שלה, מסר שאינו ראוי לכנסת ישראל. מעשית, ביטול הדיון גרם לבזבוז משאבי הציבור, בכך שפגע בשעות העבודה של היועצים והמומחים וברציפות עבודתם. בראייתי, כל אלה אינם עומדים לזכותה של הכנסת והחברים בה ופוגעים בסופו של יום בציבור עצמו.
לסיכום, ביטול הדיון בשל סיבות מפוקפקות מייצג עבורי חוסר יעילות של הכנסת. הנושא צריך לעלות על סדר היום הציבורי ולהגיע למודעות הבוחרים, שכן עלינו לפקח על נציגינו בשלטון ולהציב להם את הסטנדרטים המצופים מהם. עם זאת, חשוב לי לציין שהמקרה אינו מייצג את תפקוד כלל הוועדות והדיונים השונים ואין באזכורו כדי לבצע הכללות. כשעה לאחר מכן נכחתי בוועדת הכספים, שדנה בדו"ח הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה 2012, ושם, לעומת זאת, הרוב המוחלט של הח"כים המוזמנים נכחו. הדיון היה פורה, ענייני ומקצועי והציג את יכולותיו הטובות של בית הנבחרים.
One comment
Pingback: פרספקטיבות של הכנסת בליווי 21 סטודנטים | המשמר החברתי