בהליך מזורז שהסתיים לפנות בוקר: חוק המסתננים החדש עבר בקריאה שנייה ושלישית

בהליך מזורז שהסתיים לפנות בוקר: חוק המסתננים החדש עבר בקריאה שנייה ושלישית

אתמול (יום ב), התכנסה ועדת הכנסת כדי להעביר בהליך מזורז, את הקריאה השנייה והשלישית של "חוק המסתננים". הבהילות שדרשה את הצורך בהתכנסות הוועדה, שבסמכותה לאפשר הליך מזורז, היא פסיקת בג"ץ בנושא שחייבה את הממשלה עד סוף החודש לשחרר את בני האדם הנמצאים בהסגר. בני אדם אלו ,שלגבי היותם פליטים או מהגרי עבודה קיימות מחלוקת, יושבים (חלקם כבר שנים) בסהרונים. על מנת לא לשחררם, כנסת ישראל העבירה חוק שיאפשר להשאירם בהסגר. את החוק הזה פסל בג"ץ בטענה שאינו מוסרי ויש לשנותו. כך הגענו ל"חוק המסתננים הנוכחי" ובצורך הדחוף להעבירו דרך ועדת הכנסת בהליך מזורז.

בניגוד למה שמקובל לקוות, שחברי הכנסת יכנסו לעומק הסוגיה ויבינו על מה הם מצביעים, הדבר כלל לא קרה. יו"ר הוועדה ח"כ צחי הנגבי כלל לא הגיע לדיון ואת מקומו תפס ח"כ יריב לוין. לוין הסביר שזה עניין פרוצדורלי שנעשה לעתים ושאל אם יש התנגדויות. ח"כ דב חנין ביקש את זכות הדיבור – הוא ניסה להבין מדוע נחוץ ההליך המזורז, והאם בכלל ח"כים הנמצאים בוועדה יודעים על מה שהם מצביעים. "אנו עוסקים בזכויות אדם, זה דיון שחשוב בזירה הציבורית. אין להעבירו בהליך מזורז", אמר חנין.

לוין השיב ואמר שאלו ח"כים חכמים שיכולים ללמוד את הסוגיה בתוך כשעה, ושאל האם יש עוד הסתייגויות. נציגי ארגוני זכויות אדם ביקשו לדבר – בקשתם נענתה בחיוב. כעבור עשרים דקות של "דיון" התבקשו חברי הכנסת להצביע על כך שניתן יהיה להעביר את החוק עוד היום לקריאה שנייה ושלישית.  "מי בעד" קרא לוין, ואלו הם חברי הכנסת שתמכו: 1. ח"כ יריב לוין. 2. ח"כ דוד רותם. 3. ח"כ דב ליפמן. 4. ח"כ משה פיגלין 5. ח"כ יפעת קריב. 6. ח"כ אברהם מיכאלי. 7. ח"כ מאיר שטרית  8. ח"כ אורית סטרוק.

על מנת לאשר את ההליך בוועדה יש להגיע לפחות לשמונה חברי ועדה שתומכים בכך. ראשית חברת הכנסת סטרוק אינה חברת ועדה. זאת ועוד ידו של ח"כ שטרית (שצחק בקולי קולות בזמן הדיון עם ח"כ איתן כבל) הורמה בשתי הקריאות של מי בעד. החוק שעלותו נאמדת למשלם המסים בכ-450 מיליון ₪, ואשר במסגרתו יוקם בית כלא "פתוח" ל-3000 בני אדם מתוך 60 אלף בני אדם שמוגדרים ע"י האו"ם כפליטים, אך מדינת ישראל אינה מוכנה להכיר בהם – לא עומד לתת מענה לבעיה הקיימת.

הדיון הסתיים בתוך כעשרים דקות. יו"ר הוועדה קבע: שמונה בעד, שלושה נגד. כעת ניתן להעביר את  הצעת החוק לקריאה שנייה ושלישית בכנסת. הצעת החוק הגיעה לכנסת עוד באותו היום, עברה לפנות בוקר של העשירי לדצמבר והפכה לחוק רשמי במדינת ישראל.

נגישות
HTML Generator Sample Page

האתר נבנה ע"י - 5BreadCrumbs