יוזמה חיובית להפחתת דמי הניהול שזוכה ללחצים מבעלי אינטרסים, החלטה מרוככת שעשויה דווקא להרע את המצב לחוסכים, ח"כ חזק שמסולק מהתייעצות רק כי דעתו לא תואמת את עמדת הקואליציה, חברי הכנסת שמואשמים כי "לא מבינים" את השלכות החלטותיהם – דיון שגרתי בוועדת הכספים חושף את המנגנון המשומן שמכוון לעבר כיסם של האזרחים, ובדרך משליך לשוליים את נבחרי הציבור
נראה היה שחברי הכנסת מכל צידי המפה מאוחדים בהתנגדותם לכפל דמי הניהול. יו"ר הוועדה ניסן סלומינסקי (הבית היהודי), שכבר הביע את התנגדותו החריפה לנושא (על אף שראש סיעתו נפתלי בנט מתנגד לכל הגבלה בתחום) פתח את הדיון כשהוא אומר "אני מקווה שכשהחוסך יראה כמה פנסיה מחכה לו, הוא יהיה ליד רופא", חברת הכנסת סתיו שפיר (העבודה) הביעה חשש שכעת כל החברות יישרו קו אל מול המגבלה החדשה ויגבו את 0.25 האחוזים שהחוק מתיר (בעוד כרגע הממוצע בשוק עומד על 0.13 אחוזים בלבד), רבים קראו להחזיר את המגבלה ל-0.15 ועלתה ההצעה אף לעשות זאת באופן הדרגתי תוך מספר שנים כדי למנוע זעזוע בשוק. ח"כ מיכל בירן הוסיפה כי "צריך להבין ש-0.25 אחוזים זה קנס של 100,000 שקל על גבם של החוסכים".
חבר הכנסת המעורב ביותר בנושא הוא חיים כץ (הליכוד ביתנו), שכבר לחם בעבר להורדת דמי הניהול בקופות הפנסיה ל-1.05 אחוזים, מבלי לדעת שהצלחתו לא תרמה מספיק לקופת החוסך בשל כפל דמי הניהול שצצו רק לאחרונה לתודעה הציבורית. מבחינתו זהו עניין אישי, עוול שיש לתקנו, והוא אמר את הדברים הבאים: "לצערי, חוץ מהחוסך כולם יודעים עם איזה נתח של העוגה הם ייצאו. איזה תמורה עודפת אני מקבל מהשקעה של 0.25? עד היום זה לא היה שווה את ההשקעה. מנצלים פה את העובדה שרוב הציבור לא בקיא, שזה כסף שמיועד לעוד 25 שנה אז לוקחים משם בלי שאף אחד שם לב, אבל אנחנו לא עובדים אצל הפקידים אלא אצל הציבור. נציגי צה"ל ועובדי המדינה לא משלמים על הניהול, ולטעמי גם ה-0.15 זה יותר מדי ואין לכך תרומה. למה הכסף שלי הפקר? אנחנו יוצרים כאן דור של נזקקים". אולם דווקא כץ לא נכח בסופו של דבר בהצבעה, במהלך הפסקה שנועדה להתייעצות סיעתית לא נתנו לו להיכנס למרות שהוא חבר קואליציה כיוון שדעותיו מנוגדות להחלטה הקואליציונית. הוא בתגובה הטיח האשמות קשות בסלומינסקי ובחבריו, הודיע שלא יצביע ויצא מהחדר בסערה.
אל מול חברי הכנסת המאוחדים ישבו הנציגים של בעלי האינטרסים וכלכלני האוצר, ונראה שכולם מצאו פיתרון אחיד – הפחדה. הם יצרו את התחושה שחברי הכנסת לא מבינים את ההשלכה על הכלכלה הישראלית, ושהם "סתם זורקים מספרים", איימו באמירות כמו "זעזוע לשוק", "שום מדינה מפותחת לא שמה גבול כזה" ובעיקר דחפו לכך "שיתפשרו" על ההגבלה שעומדת כרגע על השולחן (שגבוהה בהרבה מהממוצע הקיים בשוק).