חצי שעה לפני תחילתו של הדיון בעניינה של הפרקליטות.
עובדי הוועדה עושים הכנות אחרונות לקראת הדיון (ד', 10/06/15). התלבטות היכן להושיב את שרת המשפטים איילת שקד- האם ליד יו"ר הוועדה או האם ליד פרקליט המדינה שי ניצן. בין לבין נשמעות הערכות שעתיד להיות דיון סוער ועמוס משתתפים. טיפין טיפין מגיעים עוד אנשים. תחילה מגיע אדם מבוגר כסוף שער שמתעניין אם יתאפשר לו לשאת דברים ומסביר שהינו נציג ציבור מטעם עצמו ומתיישב אחר כבוד ליד כסאו של יושב ראש הוועדה ניסן סלומינסקי. לבסוף מרכזת הוועדה ניגשת ומסבירה לו שבשולחן המרכזי תתאפשר ישיבה רק לחברי כנסת ולמוזמני הוועדה. בכל זאת היא מאפשרת לו לכתוב פתק ליו"ר שעל פי שיקול דעתו יחליט אם להעניק לו זכות דיבור. בינתיים הספקתי לבקש את רשימת המוזמנים ומעיון קצר בה עולה כי השופטת הילה גרסטל היא הנציגה של נציבות הביקורת על מערך התביעה, פרקליט המדינה שי ניצן נוכח מטעם הפרקליטות וכן נוכחים נציגים מטעם המשרד לביטחון פנים, שתי"ל, התנועה לאיכות השלטון והמכון הישראלי לדמוקרטיה. זמן קצר לפני שהישיבה מתחילה עובדי הוועדה מספיקים לשוחח על יושב ראש הוועדה הקודם ח"כ דודו רותם שהלך לעולמו לפני מספר ימים.
שעת הדיון מגיעה וחברי הוועדה מתייצבים. בין הראשונים להגיע שרת הבריאות לשעבר יעל גרמן (יש עתיד), חברת הכנסת מיכל רוזין (מרצ) והשר לשעבר בני בגין (הליכוד). נראה שהשרים התאקלמו חיש מהר בתפקידם החדש כחברים מן המניין בכנסת וברשות המחוקקת. יו"ר הוועדה מקבל בברכה את שרת המשפטים, את נשיאת בית המשפט המחוזי לשעבר, את פרקליט המדינה ואת חברי הוועדה. הוא מציין שמטרת הדיון לחזק את מערכת התביעה בישראל ולרעננה וכן להיות לפה לציבור. לדברי סלומינסקי הפרקליטות מבצעת עבודת קודש ומלבד שמירה על הקיים צריך גם תמיד לשאוף לשיפור. הוא מברך על חיזוק מערכת המשפט ובכלל זה גם נציבות הביקורת.
רחל עזריה (כולנו) מצטרפת, ובינתיים השרה איילת שקד מתחילה לשאת את דבריה ומסבירה שמדובר בנושא שהיא החליטה לשים בראש סדר העדיפויות של משרד המשפטים והיא מתכוונת לחזק את הנציבות ולמצוא את המתווה הנכון בעזרתם של השופט גולדברג ושל פרקליט המדינה.
השופטת גרסטל מסבירה על אופי הבדיקות ומראה את הדו"ח שעותקים ממנו זמינים לכל בתום הדיון. מעט לפני שהיא מזכירה את החששות של הפרקליטים מהנציבות מצטרפים חבר הוועדה יואב בן צור (ש"ס) וחברת הכנסת רויטל סוויד (המחנה הציוני) שאינה חברת הוועדה. השופטת לא מבינה את התנגדות הפרקליטים וחושבת שהחששות שלהם אינם מוצדקים. היא קובעת שלא ניתן להגזים בחשיבותה של הנציבות לעזור לאזרח מן השורה אם נגרם לו עוול. מיד לאחר השמעת דברים אלה תופס את מקומו שגריר ישראל בארה"ב לשעבר ח"כ מייקל אורן (כולנו). שרת המשפטים לשעבר ציפי לבני מאזינה לנציבה שהיא מינתה זה מכבר.
היו"ר מעלה שאלה לגבי חששם של הפרקליטים שיבוקרו על ידי מספר גופים בעת ובעונה אחת והשופטת עונה שהטענה הזאת הופרכה ושאין כפל ביקורת. וזאת על פי נוהל ( ד.1) הקובע שהמתלונן צריך לבחור גוף אחד שיבקר. היא מציינת שעוד לפני שהיה נוהל זה היה הנוהג. יחד עם הבטחתה שלא יהיה כפל ביקורת נכנסת ח"כ איילת נחמיאס ורבין מהמחנה הציוני ומבקשת מיו"ר הוועדה את רשות הדיבור על אף שאינה חברת הוועדה.
פרקליט המדינה מביע את צערו על פטירתו של יו"ר הוועדה הקודם ומביע את דעתו על כך שאין פה מלחמה. עו"ד גוטליב מתפרצת לדבריו בזעם על כך שנציגי הפרקליטים לא היו מעורבים בהליך הנ"ל. היא לא מאפשרת לפרקליט המדינה להמשיך לדבר ויו"ר הוועדה מרחיקה מהדיון לעשר דקות. מתנהל מיני עימות בין ח"כ סוויד לבין פרקליט המדינה וח"כ מסיעתה שלי יחימוביץ' נכנסת לדיון ושואלת את עוזרה (תומר קרמרמן) "מה המצב?" כשהאחרון משיב לה שלא טוב, היא מחייכת ואומרת לו "ברור שלא טוב – מה חשבת, שמישהו אוהב את הפרקליטות?"
סמוך לעזיבתה לטובת שדולה שהיא וח"כ רוזין עומדות בראשה מצהירה גרמן שחשיבותה של הנציבות היא רבה ולכן תקבל סיוע מצדה. ח"כ רוזין מציינת שהמהלך, גם אם לא היה מכוון, החליש את הפרקליטות. ח"כ לבני מסבירה את המהלך שהחלה בחשיבות אמון הציבור ובחיזוק מערכת המשפט. בסיום דבריה נכנס ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה) והשרה שקד יוצאת לכנס נשיאים.
ח"כ סוויד מדברת על עבודת הקודש של הפרקליטים ואומרת שיש נקודות בביקורת של הפרקליטים שיש לקבל ולהפנים וטוענת שהחשש שהנציבות תנוצל לרעה היא חשש שווא. מעניין לציין שכלל הדוברים עד עתה מציינים שהם אינם מטילים ספק ביושרה של הנציבות ובממלכתיותה.
חבר הכנסת מקלב מעלה את סיפור השחיתות של רות דוד ורונאל פישר ואומר שחובת הזהירות בפרקליטות צריכה להיות בדרגה הגבוהה ביותר.
שלי יחימוביץ' מזדהה עם שביתת הפרקליטים ומצדיקה אותם.
נציגת הפרקליטים אומרת שאינם מתנגדים לביקורת אך שהגוף הוקם בצורה נמהרת וצריך לבחון את הנושא בקפידה.
השופטת גרסטל: אני כנראה מפחידה את הפרקליטים יותר מאשר גופי הביקורת האחרים.