פרוטוקול האסיפה הכללית השנתית ובחירות לוועד המנהל ולוועדת הביקורת – 11 ביוני 2015

פרוטוקול האסיפה הכללית השנתית ובחירות לוועד המנהל ולוועדת הביקורת – 11 ביוני 2015

רשם: בן וינברג

מיקום ומועד: האסיפה התקיימה באוניברסיטת תל אביב, בניין נפתלי, חדר 208, ונפתחה בשעה 18:45 לאחר דברי פרידה וברכה למנכ"ל היוצא והנכנסת.

נוכחים: ליה נירגד, בעז רקוץ', ארן רונדל, איל שגיב, ניצן מתן, דניאל דור, מיכאל שיזף, אריה לוי, רועי עשת, נירית שרון, גיל גן מור, אלי גרוס, ורדה גיל, יונתן פלד, עלינא גרין, אשר רוכברגר, גילי רעי, חובב ינאי, ליבי בייקין, אילנה בן עזרא, נירית מוסקוביץ', שני גולדברג, בן וינברג.

בפתיחת האספה הכללית נוכחים 23 מתוך 87 חברי עמותה (לפחות רבע) ולכן היא רשאית להמשיך בדיוניה ולקבל החלטות

במהלך האסיפה הצטרפו שלושה חברי חברי עמותה: סתיו טאוב, יוסי עמרם, מרינה שלמילוב. עזבה חברת עמותה אחת: אילנה בן עזרא

בנוסף נכחו ארבעה משתתפים שאינם חברי עמותה: האריס אנגלמן, טל-אל וייסמן, עדי פלד, בר שטרן.

 

פתיחת האסיפה

שני גולדברג – על פי התקנון אנחנו צריכים למנות יו"ר לאסיפה. חובב מציע להיות יו"ר האסיפה.

הצבעה: מי בעד מינוי חובב ינאי כיו"ר האסיפה? בעד: כל הנוכחים מלבד מיכאל שיזף. נגד: אף אחד. נמנע: מיכאל שיזף. אושר ברוב קולות

חובב ינאי – מי רוצה להציע את מועמדתו כמזכיר האסיפה?

בן וינברג – אני.

הצבעה: מי בעד מינוי בן וינברג כמזכיר האסיפה? אושר פה אחד

סיכום יו"ר הוועד

חובב ינאי – לכבוד האסיפה הכללית השנתית הוועד צריך להציג את סיכום פעילותו לשנה האחרונה. ליה, יו"ר הוועד, תציג את הסיכום.

ליה נירגד – דו"ח זה הוא לא חלק רשמי המחויב לפי החוק, אולם מכיוון שהוועד מסכם שנתיים, יש מקום לסכם את התקופה.

התחלנו לכהן כוועד מנהל זמן קצר לאחר השבעת הכנסת ה-19, ואנחנו מסיימים את התפקיד קצר אחרי השבעת הכנסת ה-20. במערבולת הזאת היתה לנו שאיפה כפולה: לבסס ארגון שהמציא את עצמו תוך כדי ריצה ועדיין היה למעשה בשלב ההקמה שלו, ובמקביל, לתת מענה מחודד להתפתחויות השוטפות בכנסת. כלומר, לפתח ולייצב תהליכי עבודה, נהלים, שגרות פעילות וכו', ויחד עם זה לשמור על הגמישות והתגובתיות הנחוצות כדי להפוך לגורם בעל השפעה.

לא אעיד כאן על הצמיחה הבלתי רגילה של הארגון בתקופה הזאת – לכך נועד סיכום המנכ"ל. רק אומר שלפעמים קשה לזכור כמה דברים עשינו מאז ועד היום, איך גדלה והשתכללה והתייצבה המערכת שהקמנו. את הפלא הזה עשו הרבה מאוד אנשים: משקיפים, מתנדבי מחלקת המחקר, מתנדבי האתר, הפייסבוק ואנשי הצוות הנפלאים של המשמר .

כוועד מנהל, הנחה אותנו הרצון לשמור על הרוח הארגונית שלנו גם בתוך המערכת הפורמלית של ניהול עמותה. בכל צומת של הכרעה, נתנו אמון מלא בצוות ובמנכ"ל. בכל הזדמנות, בחרנו להתפרק מסמכויות פורמליות ולהפקיד אותן בידי צוותים שיתופיים של חברי ועד, עובדים ומתנדבים. לקחנו על עצמנו ללוות באופן אישי תחומים שונים של פעילות, כדי לוודא לשמור על חויית העשייה המשותפת.

בישיבה הראשונה שלנו כוועד דיברנו על הצורך לחדד את ערכי היסוד של המשמר ואת דרכי הפעילות שלו. לא עלה על דעתנו לנהל בינינו דיוני חזון ודרך, אלא יצרנו את המתכונת השיתופית של החמשו"ש, שיתקיים השנה בשלישית. גם התכנון של האירוע הופקד בידי צוות של חברי ועד, עובדים ומתנדבים.

אותו הגיון הנחה אותנו גם בחילופי המנכ"ל: הוקם צוות איתור שיתופי, שהגדיר את הקריטריונים לבחירת המנכ"ל, עיצב את תהליך המיון, בנה מרכז הערכה מקצועי, ואף הכריע בין המועמדים. זאת ההזדמנות להודות לחברי הצוות הזה, שהקדישו לעניין זמן רב: אריה לוי, אייל שגיב, ועלינא גרין; בן וינברג, חובב ינאי, בעז רקוץ', שלקחו על עצמם את הפעילות הזאת מעבר לעבודה השוטפת שלהם; וחברי הוועד דניאל דור ויפתח בריל. תודה מיוחדת לטובה אורבוך, היועצת הארגונית שליוותה בהתנדבות את כל התהליך, לאחר שעזרה לנו גם לעצב את החמשו"ש.

בכל הנוגע לפרופיל הערכי של המשמר, נקט הוועד עמדה בכמה נושאים קריטיים. הראשון שבהם הוא שאלת האיזון בין השאיפה של המשמר החברתי להתמקצע כדי לבסס את השפעתו בתקשורת ובמערכת הפוליטית עצמה, לבין המחוייבות להעצמה אזרחית, שתוצאותיה ארוכות טווח הרבה יותר.

בעניין הזה הוועד היה נחרץ: גם אם טבעי לארגון להתמקד בהתייעלות, בתוצרים ובהישגים מדידים בזירה הציבורית, לא די בזה: מוטל עלינו לפעול כדי להרחיב את מעגלי המשמר, גם הרבה מתחת לרדאר ובלי יותר מדי סיפוקים מיידיים. ולכן, השאלה הלא-פשוטה של פעילות השטח שלנו העסיקה אותנו שוב ושוב (בעיקר בזכות ורדה!). הבנו שלא נוכל להגיע לכל אזרח ואזרחית בישראל באמצעים העומדים לרשותנו, אך אנחנו יכולים וצריכים לפעול באמצעות סוכני משנה, כלומר ארגונים חברתיים ומסגרות אחרות שכבר עשו את האסיף הראשון.כמו כן, אנחנו צריכים להמשיך ולבנות שיתופי פעולה עם מערכת החינוך, ולראות באפיק התקשורתי דרך נוספת (וחסכונית) להגיע אל השטח.

מעבר לשאלה הכמותית של צמיחה קבועה במספר המתנדבים, הוועד הדגיש בכל הזדמנות רלוונטית את הצורך לגייס מגוון גדול יותר של אוהדים ופעילים, על מנת לחבר לעשייה שלנו גם את המיעוטים בישראל, ולהגיע לייצוג כמה שיותר נאמן של החברה הישראלית. באותה מידה, החלטנו שיש לפעול למען הרחבת החברות בעמותה.

העניין האחרון הביא אותנו באופן טבעי לשאלה, איך להתמודד עם המצב המבורך שבו אנשים רבים רוצים להצטרף למשמר, לרבות כאלה שאינם שותפים לכל הערכים שהניעו אותנו מתחילת דרכנו. למשל, אנשים שדוגלים בכלכלה ניאו-ליברלית, אך רוצים לפעול במשמר כדי לקדם את השקיפות. ההחלטה שלנו היתה חד-משמעית: המשמר פתוח לכולם, ולא בודקים אף אחד בציציות. עם זאת הבנו, שעלינו להציג באופן ברור יותר את הערכים הבסיסיים שלנו. כך נולדה רשימת הערכים המנחים את מצביעי המדד החברתי, ערכים בסיסיים שדרושים לכינון חברה מתוקנת.

התקציב והמשרות

כוועד המנהל של ארגון שאפתן עם תקציב קטן ואמונה גדולה, נדרשנו לעתים קרובות לתמרן על קו דק. הבנו שעלינו לפעול ביצירתיות וגמישות, ובלא מעט תעוזה. מצאנו את עצמנו לפעמים מצמצמים רזרבות עתידיות, מאשרים תקציבים חצי-שנתיים ותקציבי "שמן ורזה" לתרחישים שונים. כחברי ועד, הנושאים באופן אישי באחריות המשפטית לכספי הארגון, קיבלנו עלינו את הסיכון: הבנו שזה שלב ההתפתחות שבו אנחנו נמצאים, ושזהירות-יתר תחבל במאמצי הצמיחה שלנו.

רק לפני שנה וחצי, בישיבה בסוף דצמבר 2013, למשל, אמר בעז לחברי הוועד: "בכלל לא מובן מאליו שאנחנו פותחים עוד שנת פעילות." ואכן, במרץ 2014 התברר שאם לא תאושר בדחיפות העברת תרומה שהובטחה לנו, נוכל לשלם משכורות רק עד חודש יולי. שאלנו את עצמנו שאלות קשות: האם לצמצם בהדרגה את הצוות, כדי לשמור על פעילות לאורך כמה שיותר זמן? התקבלה החלטה ממשיכים לעבוד בהיקף מלא כל עוד אפשר, כולם יחד, ואם נאלץ לסגור את הבסטה אז כולם הולכים יחד. בכל מקרה, גם כאן, העיקרון המנחה שהוכיח את עצמו שוב ושוב, היה לסמוך על המשמר החברתי ועל היכולת שלו להצית את דמיונם של תורמים ולעמוד בהתחייבויות שלו, ובאופן ספציפי, לסמוך על בעז שיביא את התוצאות, גם אם היו קשיים ועיכובים בדרך. מאז אותו חורף קשה, הוכפל תקציב המשמר.

וכך, בשלהי 2014, ברגע שרווח לנו מבחינה תקציבית, קידמנו את העלאת שכרם של העובדים, שהתבסס בתחילת דרכנו על השכר החציוני. המלצנו לאספה הכללית, שקיבלה את ההמלצה, שהשכר יוכל להתנייד ולהגיע עד לשכר הממוצע, על פי מצבה של העמותה. בתוך זה נשמר ועוגן העיקרון היסודי של השוויוניות בשכר. כלומר, התשלום לכל העובדים מחושב על פי אותו בסיס, בהתאם להיקף המשרה שלהם.

גם בלי קשר ללחצים התקציביים, נדרשנו לדון בשינויים בהרכב המשרות בהתאם ללקחים המצטברים של העבודה. המטרה היתה כפולה: לשפר את התפוקה של הארגון ואת תהליכי העבודה שלו, ולצמצם את התופעה של עובדים במשרות חלקיות, שלמעשה עובדים הרבה מעבר לזה בגלל המסירות שלהם. התבססנו בראש ובראשונה על המלצות המנכ"ל, שהתבססו במקרים רבים על המלצות הצוות.

לסיכום, אצביע על כיוונים מרכזיים שלדעתי כדאי לוועד הבא להתקדם בהם:

ראשית, מה שנעשה אך לא נעשה מספיק: שכל אחד ואחת מחברי הוועד ילוו באופן רציף תחום פעילות מסוים – מעמדה של תמיכה ושותפות מעשית.

הנושא השני הוא המשך ההתעקשות על הגדלת וגיוון מאגר הפעילים של המשמר. עלינו לסמן כיווני פעולה מעשיים ולקדם אותם, ולא להסכים בשום אופן לכך שהמציאות המורכבת תביס אותנו.

הנושא השלישי נוגע לתפקוד של הוועד: רצוי לבסס סדר עבודה שבו הוועד דן מבעוד מועד בכיווני הצמיחה של הארגון, מציג אותם לפעילים בחמשוש, כך שאפשר יהיה לדון בהם ולגבש מסקנות שיבואו לידי ביטוי בתוכניות העבודה של הצוות לשנה הבאה.

זה הזמן לתודות: לאילנה ודורון מוועדת הביקורת, שלא רק מעירים בדיעבד אלא הנחו אותנו בזמן אמת בנושאים סבוכים, וכמובן לחברינו לדרך צביקה פרבר, שנפטר לפני שנה. תודה לכל חברי הוועד היוצא – יפתח, דני, יונתן, ורדה; ניצן ושני. תודה גם לחברים שפרשו במהלך התקופה: טליה גורודס, ברוך אורן ונירית שרון, שמעבר לחברותה בוועד הרימה ניוזלטר מפואר. כקבוצת פעילים הצלחנו לעבוד היטב ביחד, ולשתף פעולה תוך שמירה על הבדלי הדעות והגישות שלנו, שהפרו תמיד את הדיון.

 

אישור דו"חות

חובב ינאי – הצעד הבא הוא הצגת הדוח המילולי על ידי המנכ"ל הנכנסת. רשות הדיבור לנירית.

נירית מוסקוביץ' מציגה את הדו"ח המילולי וסוקרת את פעילות העמותה. [הדו"ח מצורף לפרוטוקול]

[19:15 – חברת האסיפה סתיו טאוב מצטרפת למניין האסיפה] [19:20 – אילנה בן עזרא עוזבת את האסיפה]

חובב ינאי – עלינו לאשר את הדוח המילולי. האם למישהו יש שאלות לגבי הדו"ח? אריה: שאלתי שאלה לגבי ההפרש בין ההוצאות להכנסות, אך טל-אל אמר שיענה על כך אחר כך, בחלק בו יוצג הדו"ח הכספי.

הצבעה: מי בעד אישור הדוח המילולי? מי נגד? מי נמנע? אושר פה אחד.

חובב ינאי – כעת טל-אל, גזבר העמותה, יציג את הדו"ח הכספי לשנת 2014.

טל-אל וייסמן – מציג את הדו"ח הכספי של העמותה [הדו"ח מצורף לפרוטוקול]

בן וינברג – הוצאות הדפסה וגרפיקה נכנס בסעיף כלליות?

טל-אל וייסמן – כן, למעשה כל מה שהוא לא שכר נכנס בסעיף הזה.

ליה נירגד – אני רוצה להדגיש גם את ההתנהלות של הצוות שהסכים להרבה מאוד אורך רוח בשאלות של השכר. לא היינו יכולים לעבור את כל זה אלמלא הנכונות של הצוות לתת אמון בכך שהמשכורות יגיעו בסופו של דבר.

בעז רקוץ' – הצוות, וגם אני, לא תמיד יודעים לעבוד עם כסף. אנחנו רגילים לעבודה אולטרה התנדבותית, על גמבה וגבינה לבנה בסדנאות הכשרה. לא רק שהתקציב שלנו הוא תקציב של אגף בארגונים אחרים, אלא גם שאחד האתגרים עבורינו הוא שאנשי הצוות ידעו לעבוד עם תקציב בכל אחת מהמחלקות.

הצבעה: מי בעד אישור הדוח הכספי? מי נגד? מי נמנע? אושר פה אחד.

חובב ינאי – כעת יוצג דו"ח ועדת הביקורת של העמותה.

נירית מוסקוביץ' – אילנה נאלצה לצאת לענייני משפחה דחופים וביקשה ממני להקריא את דו"ח ועדת הביקורת. נירית מקריאה את הדו"ח [הדו"ח מצורף לפרוטוקול]

[19:39 – חבר העמותה יוסי עמרם מצטרף למניין האסיפה]

חובב ינאי – יש שאלות על דו"ח ועדת הביקורת?

ליה נירגד – אני רוצה להעיר משהו לגבי הסעיף על דיון העומק שלא התנהל על חברות בעמותה. התנהל דיון בוועד מנהל, הופקו מסקנות, היה מעקב של ביצוע המסקנות בנוגע לאיך מרחיבים את מעגלי חברי העמותה, ובמובן הזה אני מסתייגת ממסקנות ועדת הביקורת בעניין זה. ההחלטה הייתה שאנחנו לא ערוכים להפוך את המשמר לעמותת ענק בת 15 אלף איש, אבל שכן בכל פורמט ואירוע שבו אנחנו פועלים אנחנו מזמינים אנשים להצטרף לעמותה. אנחנו דואגים שבאתר האופציה תהיה נגישה, מציעים טפסי הצטרפות וכו'. יש פרוטוקול של הוועד שבו אנחנו דנים בהחלטה הזאת, יש פרוטוקול שבו אנחנו בודקים עם בעז את יישום ההחלטה ופרוטוקול שלישי שבו סתיו מציגה בפנינו את העשייה. שאלה נוספת שעלתה נוגעת לתשלום השנתי – האם חובה או לא חובה לחדש את התשלום של חברי העמותה בכל שנה, והדיון הזה עוד לא נסגר. אבל מבחינת המהות של הגישה שלנו לצירוף אנשים לעמותה – עליה ניהלנו דיון.

הצבעה: מי בעד אישור דו"ח ועדת הביקורת? מי נגד? מי נמנע? אושר פה אחד.

בעז רקוץ' – אני מבקש, בכל האסיפות הכלליות האחרונות בחרנו מחדש את הרואה חשבון המלווה אותנו. דורון אמנם הבהיר לנו לאחרונה שאין חובה להביא זאת לאישור האסיפה, אך הייתי מעדיף לאשר זאת ליתר ביטחון.

הצבעה: מי בעד אישור מינויו של אבי קרלמן לרואה החשבון של העמותה? מי נגד? מי נמנע? אושר פה אחד.

חובב ינאי – תודה לכולם. כעת יש לנו עשר דקות הפסקה לפני תחילת הבחירות לועד ולוועדת הביקורת.

נירית מוסקוביץ' – הוחלט שמבין 12 המועמדים והמועמדות, כל אחד מהחברים יבחר בשבעה מועמדים ומבין 4 המועמדים והמועמדות לוועדת הביקורת כל אחד יוכל לבחור שלושה.

[19:50 – מרינה שלמילוב מצטרפת למניין האסיפה] [טל אל וייסמן והאריס אנגלמן עזבו (אינם חברי עמותה)]

 

בחירות לוועד המנהל ולוועדת הביקורת

יו"ר ועדת בחירות: עדי פלד. חברת ועדת הבחירות: בר שטרן.

עדי פלד – אסביר על תהליך הבחירה. חברי העמותה מקבלים טפסים שהוכנו מבעוד מועד ועליהם שמות כל 12 המועמדים לוועד המנהל ו-4 המועמדים לוועדת הביקורת. לאחר התייעצות עם ועדת הביקורת הנוכחית, נאמר שאפשר לסמן תשעה מועמדים, ולא שבעה כפי שנאמר קודם לכן.

עדי פלד – אנחנו נצא החוצה, יעשה תהליך של ספירה, תשעת האנשים שיקבלו את מירב הקולות מתוך ה-12 ייבחרו לוועד המנהל, ושלושת האנשים שיקבלו את מירב הקולות מתוך ה-4 ייבחרו לוועדת הביקורת.

 

הצגת המועמדים לוועד המנהל

חובב ינאי – יש 12 מועמדים. הם יציגו עצמם אחד אחרי השני לפי סדר הא'-ב'. זמן הצגת כל מועמד הוא 2 דקות. לאחר מכן יתאפשר לקהל לשאול שאלות את המועמדים או להעיר הערות. השאלות יהיו קצרות וממוקדות ולכל אחד יהיה זמן מוקצב לענות עליהם – אנחנו רוצים לקיים דיון רציני אבל גם רוצים לעמוד בזמנים.

נתחיל עם יפתח בריל. הוא לא נמצא פה אז ליה תציג אותו.

ליה נירגד – כאמור, יפתח מתהלך בשבילי אנגליה. הוא מעוניין להמשיך לכהן בוועד המנהל. למי שלא מכיר אותו, הוא נמצא עם המשמר מיום היווסדו, מילא כל תפקיד אפשרי במשמר, החל מעורך זמני של האתר, פיתוח המדד, מזכיר הוועד המנהל, והוא יושב באופן קבוע בישיבות צוות. קשה לי לחשוב על מתנדב במשמר החברתי שתרומתו גדולה יותר, הן מבחינת היקף הזמן והן ברמת האיכות שהוא מביא. התרומה, הדקדקנות הקיצונית. אני חושבת שיפתח בריל הוא מועמד נפלא. בטח הצגתי אותו בהתהלבות רבה יותר משהוא הציג את עצמו.

שני גולדברג – אני פעילה במשמר כמעט מההתחלה, כשעוד היה את האוהל מול הכנסת בחורף הראשון. הגעתי להשקיף בעיקר בוועדת הפנים ואיכות הסביבה, זה התחום בו אני עוסקת. אני עובדת כמתכננת סביבתית, עבדתי במשמר ברבע משרה בתפקיד שקדם לתפקיד של חובב, בערך, כרכזת משקיפים. ארגנתי את כל נושא ההרשמה והדפים למשקיפים וכד'. בשנה האחרונה אני חברה בוועד ואשמח להמשיך להיות בו, להמריץ את הנושא של ליווי חוקים והתמקדות בתחום מסוים.

גיל גן מור – שמי גיל גן מור. אני עו"ד. כיום אני משמש כמנהל היחידה לזכויות חברתיות באגודה לזכויות האזרח. תחום ההתמחות המרכזי שלי זה נושא הדיור: הזכות לדיור, אפליה בדיור, דיור בר השגה וכו'. במסגרת המחלקה לזכויות חברתיות אנחנו עוסקים גם בזכויות בתחום הבריאות, ברווחה, קיום בכבוד וכד'. אני באגודה משנת 2007, וצברתי עוד מספר התמחויות בנושא בדואים בכפרים הלא מוכרים, תחום הלהט"ב, שוויון ואפליה. הייתי ממקימי הקואליציה לדיור בר השגה, ריכזתי את צוות ספיבק-יונה בתקופת המחאה בנושא הדיור. הייתי פעיל מאוד בתקופת המחאה, ואני מכיר את המשמר גם מהפעילות שלי בכנסת. חוץ מהליטיגציה, אני עוסק בקמפיינים תקשורתיים ציבוריים, בין היתר אני מכיר את העבודה של המשמר גם משם. אני אשמח להעמיד את היכולות המקצועיות ואת הידע שלי לטובת המשמר ולתרום בנושא החשיבה האסטרטגית וקידום המשמר לעתיד.

דניאל דור – ייסדתי את המשמר עם ליה ואני נמצא בו מהיום שלפני שהוא קם. לפני המשמר ליה ואני הקמנו את המחלקה העיתונאית של J14 בתקופת המחאה, ומשם התגלגלתי למשמר. הייתי היו"ר הראשון של המשמר מרגע שקמה העמותה ועד שליה הפכה ליו"ר, שנה לאחר מכן. מחוץ למשמר אני כרגע ראש החוג לתקשורת באוניברסיטת תל אביב.

ניצן מתן –  אני במשמר כמה חודשים לאחר שהתחיל. בעז שידל אותי להיות חבר ועד ואני חבר ועד במשך שנתיים. אני עובד על תחום איכות הסביבה ועוסק בזה באופן קבוע במשמר. עכשיו התחלנו לעסוק בנושא בקשות חופש המידע, למשל כמו הבקשה אחרונה שעוסקת בהוצאות המדינה על פרויקט שיקום ים המלח, ואני רוצה לקדם את כלי חופש המידע כדי לקדם את עבודתם של המשקיפים.

דניאל דור – יורי נחושתן לא הצליח להגיע לכאן היום, אז אני אציג אותו. הוא עורך דין שבמהלך השנתיים שלוש האחרונות מקבל מאיתנו טלפונים חדשות לבקרים, גם בנושאים שבהם אנחנו צריכים יעוץ משפטי וגם בנושאים שבהם אנחנו צריכים לקבל אינפורמציה מוסמכת על הצעות חוק. אני מכיר אותו הרבה שנים והוא אחד האנשים שמתמקדים הכי עמוק בעבודה פרלמנטרית ובחקיקה והוא מבין את המערכת הכלכלית לעומק. אני מאוד שמח שהוא הגיש מועמדות ומקווה שיהיה במשמר.

ליה נירגד – אני יושבת ראש המשמר בשנתיים האחרונות. הקמונ אותו לפני כמעט ארבע שנים. בחודשים הראשונים ניהלנו דני ואני את המערכת עד שבעז נכנס לתפקיד ביוני 2012. במקצועי אני מתרגמת ספרות יפה עם העדפה למאה ה-19 וה-18, שם לפחות יוצא לי להתאוור לא מעט מהפעילות של המשמר, ולהפך. מעוניינת להמשיך את הפעילות בוועד. וזהו.

יוסי עמרם – אני יוסי עמרם, משקיף במשמר החברתי במיוחד בוועדות הכספים והחוקה. עובד בעיריית עפולה במחלקה פניות הציבור. פעיל הרבה שנים בארגוני זכויות אדם, באגודה לזכויות האזרח, בעמותה לאיכות השלטון ובמשמר החברתי, כבר מעל ל-13 שנה. עבדתי יותר משנתיים בסיוע משפטי בארגון ידיד בסניף בנצרת, שם סיימתי לפני חצי שנה. איפה שיש תרומה למען זכויות האדם אני שם, איפה שיש פעילות כולל הפגנות ופעילות בתקשורת אני נמצא שם. אני לא לבדי עובד, יש לי מעל 14 מתנדבים, בין היתר העוזרת שלי בעירייה ובשיטור הקהיליתי פה לידי, מרינה. גם בעדה האתיופית יש ל מתנדבים.למדתי תקשורת, ויש לי אתר וקבוצה שהקמתי בשם שוועה לזכויות אדם. אני מרגיש חופשי בתנועה לאיכות השלטון וגם כאן, משפחה שנותנת לי את החופש להגיע לכנסת ולהיות משקיף, חובב מסייע לי מתי שאני מבקש. תמיד בוחר את הדיונים שיש לי אינטרס בו – לא רק שאני שולח את העדות אלא גם מפרסם את הדעה שלי בתקשורת – באתר שלי או באתרים אחרים. אני אשמח להיות בוועד בכדי לחזק, לעבוד ביחד, לעשות למען קידום האינטרס של המשמר החברתי בכדי להשיג את המטרה שלמענה הוא קם וגם למען המדינה. אין לי שום בקשה כמובן – לתת כן, לבקש לא.

יונתן פלד – אני יונתן פלד, זקן החבורה. הצטרפתי למשמר החברתי לגמרי בהתחלה, בקבוצה הראשונה. כשלא היה שום דבר הלכתי הרבה מאוד לכנסת בשנה הראשונה. עשיתי זאת במשך שנה עד שראיתי שיש מספיק מתנדבים אחרים, היות ומקיבוץ מעברות היה לי קשה להגיע כל שבוע אמרתי לעצמי שיש כעת אחרים שיעשו זאת. אני עובד בתחום העמותות מאז שנת 85', במיוחד בתחום החינוך לשלום. פעלתי בתחום גיוס הכספים וניהול כספים משום שהנחתי שהעמותה החדשה זקוקה לכך ושהעברת הניסיון שיש לי בתחום יכולה לעזור. בעצם אני ממשיך בזה עד עכשיו כחבר הוועד הנוכחי, ואני מניח שעוד קדנציה אחת, במידה ויבחרו בי, אשמח להמשיך ולעשות זאת.

אשר רוכברגר – אני במשמר החברתי מהשלבים הראשונים כשהתחילו כבר המשקיפים. משתדל לפקוד ועדות בתדירות יחסית גבוהה – חובב יעיד על זה. יש לי ניסיון בתחום עם הסוכנות היהודית, שם עבדתי הרבה שנים, גם בתחום התקציבים והחינוך. בשנים האחרונות אני די פנוי לפעילות התנדבותית בגלל הדברים הלא משמחים שקרו במצב הבריאותי שלי – אני לא עובד ולכן יכול להקדיש זמן בפעילות התנדבותית. יש לי ניסיון בתחום העמותות, הייתי פעיל והיום אני פעיל בעוד שתי עמותות. אני מקווה שגם כמשקיף וגם עם הניסיון שכבר יש לי אני אוכל לתרום להצלחת המשמר. אני גם כותב מאמרי דעות באתר עבודה שחורה, כשלא מעט נושאים דליתי ממה ששמעתי בוועדות.

גילי רעי – נעים מאוד, אני גילי רעי. לא הייתי פעילה במשמר החברתי אבל ראיתי אותו פוצח לאוויר העולם וגדל והופך להיות משהו משמעותי. הסתכלתי על זה בהשתאות רבה, כשחשבנו שאין עוד ארגון שאפשר להמציא, אז הבאתם את הרעיון הזה, כמו שבעז אמר קודם, סטרטאפ. אני באה עם כמעט שני עשורים של ניסיון במגזר השלישי, ניהלתי ארגון שנקרא "מחויבות לשלום וצדק חברתי" (ונאלצתי להמליץ להנהלה לסגור אותו בשנת 2008 בעקבות המשבר הכלכלי שפגע בזרם התרומות). הוא היה ארגון שבמובנים הערכיים היה דומה למשמר החברתי, וגם במבנה הארגוני וגם בממדיו, אז אני מכירה איך פועל ומתפקד ארגון מהסוג הזה. אח"כ הייתי סמנכ"לית האגודה לזכויות האזרח במשך 5.5 שנים וגם זה נתן לי פרספקטיבה. היום אני עובדת בעמותת סיכוי ומנהלת פרויקט חדש לקידום חינוך לחיים משותפים. בחיי ההתנדבותיים הייתי ממקימי המכללה החברתית-כלכלית, שאז הייתה סטרטאפ שראיתי איך גדל וצומח. אני מביאה לפה את הניסיון הארגוני שלי, ניסיון בגיוס כספים ובקשר עם קרנות, חשיבה אסטרטגית על צמתים מרכיים שמולם עומד הארגון כלפי חוץ או פנים. מבחינת התפקיד שלי עכשיו בסיכוי, העוסק בקידום חיים משותפים בין יהודים ערבים, אני מביאה גם האת האספקט הזה – ראיתי שפתחתם עמוד פייסבוק בערבית, ואני אשמח לתרום גם בידע שלי וגם בקשרים שלי בתחום הזה.

בעז רקוץ' – אני חושב שזה יהיה המשך ראוי, אני מאוד אשמח להיבחר לוועד המנהל. תחומים שאשמח להתמקד בהם: בעיקר שימור היחסים מול קרנות והמשך המאמצים לגיוס משאבים, סיוע לנירית בכניסה לתפקיד ובהמשך, כשנירית תוכל ללמד אותי, אז לתת יד בכל דבר שאוכל לסייע בו. אני מכור לסיפור הזה ואשמח שלא תגמלו אותי ממנו לגמרי.

 

תגובות ושאלות מחברי העמותה

חובב ינאי – כעת כל אחד יקבל פרק זמן שבו הוא יוכל לשאול או להמליץ על אחד או אחת מהמועמדים לחברי וחברות הוועד. נעשה את זה באופן סיבובי לפיד סדר הישיבה, אני רק מבקש לשמור על מסגרת זמן סבירה.

בעז רקוץ' – אשר, מה הן שתי העמותות שאמרת שאתה חבר בהן?

אשר רוכברגר – העמותה לזכויות ילדים והורים ופורום בריאות לאנשים בעלי מוגבלויות.

בעז רקוץ' – תודה. אני רוצה גם להמליץ על גילי. יצא להיפגש עם גילי לפני נסיעות לארה"ב ולהתייעץ איתה בנושאים פיננסים ונושאי גיוס כספים והיא סייעה לי רבות.

ליה נירגד – אני רק רוצה לציין שאנחנו שבעה חברי ועד. חוץ מורדה, שהחליטה לפרוש, משמח בעיני שכל שאר חברי הוועד רוצים להמשיך. הוועד שלנו הוא ועד תובעני שמתכנס תדיר ומדבר הרבה. אני חושבת שזה מבורך בפני עצמו. אני גם שמחה על המועמדות של בעז, גם כי הוא ימשיך אותנו וגם כי הוא יוכל להרגיע ולרכך את הקשרים עם התורמים והקרנות, מה שיעיד עבורם על המשכיות ויציבות בניהול הארגון.

ארן רונדל – אין לי הרבה מה להגיד. אדבר על הכרוב, על יפתח, ואציין שמעבר להיותו המצפון שלנו הוא גם מאוד עזר לי גם בבניית המדד החברתי. וגם הוא מוגדר באופן רשמי המלווה שלי במחלקת המחקר, אז אל תקחו לי אותו. יש המון מועמדים נפלאים אז לעשות פרופגנדה לכולם זה מאוד לא פרודוקטיבי, לכן אסיים.

אייל שגיב – חבר הוועד היחיד שאני מכיר זה יפתח שקשה לי לדמיין את הארגון מתנהל בלעדיו.

אריה לוי – אני רק רוצה להגיד שאני אוהב את כולם.

נירית מוסקוביץ' – כל חברי הוועד הייתי רוצה שימשיכו וגם האנשים שדיברו נראים לי ממש טובים. אז אני ממש לא יודעת מה אני אעשה.

אלי גרוס – יש לי הערכה גדולה לוועד הנוכחי אבל אני חושב שגם צריך להכניס פנים חדשות לוועד. הבן אדם שהכי פגשתי, שמגיע לכל האסיפות, ובא מרחוק, ואני חושב שהוא יכול לתרום הרבה ואני תומך בו, הוא יוסי עמרם.

סתיו טאוב – אחד הדברים שאני הולכת להצביע על פיהם זה הצבעה רק לאנשים שפעלו במשמר. אני חושבת שזה אחד הדברים הקסומים בארגון. אני מאוד מאמינה בזה שאנשים צריכים לגדול בארגון; אולי עוד עשרים שנה נהיה במקום אחר אבל בינתיים כך זה נראה לי. אני גם אעשה פרופגנדה ליוסי עמרם כי הוא הסיבה שבאתי מירושלים. אני אהיה מאוד לא פוליטיקלי קורקט – יוסי הוא תופעה מאוד מעניינת, אחד הדברים שמפליאים אותי זה שהוא מדבר שפה ערכית של, סלחו לי שאינ לא פוליטיקלי קורקט, אנשים אשכנזים בורגנים ופלצנים, ולדעתי הוא יכול להביא פרספקטיבה ממקום שהמשמר לא יודע להגיע אליו. בנוסף לכל הוא יכול להביא הרבה אינפוטים משמעותיים לארגון.

אשר רוכברגר – מאחל לכולם הצלחה.

ליבי בייקין – אני רוצה להצטרךף לסתיו באמירה שזה מדהים שהארגון מצמיח פעילים כמו אשר וכמו יוסי שנכנסים לארגון ונהיים חלק מהד.נ.א שלו. אני רוצה להצטרף לכל החונטה של הג'ירפות שיושבים בצד השני בתמיכתם ביפתח שבעיני הוא מעל ומעבר לכל דבר שבן אדם יכול וצריך להיות במובן במענטשי של המילה, אבל אני רוצה לתמוך בשני מועמדים חיצוניים דווקא שיצא לי לעבוד איתם בשנים עברו – עם גיל במאבק נגד הפרטת הקרקעות ואחר כך במאבק של המטה לתכנון קרקעי. מקצוען לעילא ולעילא, חכם כמו שד, נעים, אי אפשר שלא להעריך אותו. וגילי שאיתה עבדתי על המאבק שבאותה תקופה לא התממש נגד תכנית פראוור. גילי היא אשת מקצוע מדהימה שיש לה טונות של תשוקה וידע וביטחון עצמי, כשרון חוכמה ונועם, והמון יכולת חניכה.

חובב ינאי – אני מצטרף לאיחולי ההצלחה. אני מודה שמאוד קשה לי לבחור בין המועמדים וזו זכות גדולה של המשמר שיגיע המצב הזה. מעבר לכך ולעובדה שהוועד המנהל הקיים עושה עבודה מצוינת ויש לי קשרי עבודה טובים עם מי שאני בא איתו במגע בוועד, כשבעז היה המנהל היה לי קשרי עבודה מצוינים איתו ואני אשמח שהוא ימשיך כחבר ועד. אני מצטרף גם לדברים שנאמרו על יפתח ולדברים של סתיו באשר לצמיחת פעילים בארגון.

נירית מוסקוביץ' – גילי וגיל, אמנם הם הציעו, אבל אני מאוד ביקשתי שיצטרפו לעמותה ויגישו את מועמדותם. עבדתי עם שניהם בצמידות רבה, כל השבחים שליבי מנתה נכונים, ויותר מזה. אני חושבת שעבורי כמנכ"לית ועבור הצוות בכלל יכולה להיות לשניהם תרומה ענקית, כמעט בכל דילמה ובכל תחום שנוגע לעבודת המשמר. חוץ מזה אני רוצה לומר כאמירה לאחרי הבחירות שבאמת התברכנו בזה שיש לנו הרבה מועמדים טובים ואני מקווה שמי שלא ייבחרו ימשיכו בפעילות שלהם בארגון.

חובב: תודה רבה לכולם. עכשיו עוברים למועמדים לוועדת הביקורת.

 

הצגת המועמדים לוועדת הביקורת

ליה נירגד – אני אציג את אילנה שנאלצה לצאת. אילנה בן עזרא הייתה משקיפה הרבה מאוד זמן, המשקיפה הראשונה שהתלבשה על תהליך חקיקה שלם ומורכב, מה שנקרא אז חוק המרפסות, והגיעה לכל דיון. העובדה שנוצרה בדרך הזו משקיפה מומחית היא דבר מבורך. היא ליוותה אחר כך באותה צורה את דיוני חוק הריכוזיות. בוועדת הביקורת אילנה עושה עבודה בלתי רגילה, כמו דורון כמובן. שניהם לא יודעים לא יום ולא לילה כדי לעבוד עבור המשמר. קשה לחשוב על מועמדת ראויה והניסיון המצטבר שלה הוא כמובן קריטי.

אלי גרוס – שמי אלי, שנה ומשהו במשמר החברתי. יש לי תואר ראשון בסוציולגיה וסטטיסטיקה, וכרגע לומד תואר שני בלימודי דמוקרטיה. צלחתי הרבה ביקורות – אני מנהל חשבונות בהתמחות שלי. עשיתי כמה יוזמות. אחת מהן הייתה הכרות המשמר בקרב בתי הספר.

ליה נירגד – אלי סידר שהגעתי לבית ספר של הבית שלו בחולון והיה מפגש מדהים עם החבר'ה שלו בכיתה, וכן זו הייתה יוזמה מאוד מבורכת.

אלי גרוס – נקווה שהיא תמשיך גם בהמשך.

בעז רקוץ' – אני אציג את דורון שלא נמצא פה. בדומה לאילנה, בשנים האלה דורון נתן לי גיבוי – המון פעמים הוא אמנם הביא לי את הסעיף – אבל טוב שהוא שם. יש לו הכרות רבת שנים עם רשם העמותות, ובעיקר עם הקצב שלו. במקום שבו יש מנכ"ל וצוות שדוחף קדימה, דווקא ועדת הביקורת יודעת לשמור עלינו ולעשות זאת באופן דקדקני ומעצבן. טוב שהם קיימים ודורון מהבחינה הזאת, אפשר לצאת לקרב בידיעה שאתה מוחזק ויש לך גיבוי, וטוב שהיה את דורון בשנים האלה.

אריה לוי – אני מתנדב כמשקיף בערך כשנה, ואני מאוד אוהב את זה. אני לא עובד, אני גמלאי היי-טק, עבדתי 35 שנים בכמה חברות מחשבים וחברות תוכנה, ועכשיו אני נח. יש לי תואר ראשון במתמטיקה ותואר שני במנהל עסקים ואני אשמח למלא את התפקיד בנאמנות.

 

תגובות ושאלות מחברי העמותה

חובב ינאי – נעשה את אותו סיבוב שעשינו בפעם הקודמת, אם למישהו יש משהו לשאול או להעיר באשר לאחד המועמדים זה הזמן.

בעז רקוץ' – אני רוצה להתייחס לאריה שגם מסייע לנו בין היתר במציאת חללי עבודה, העמקת הקשר עם מגייסים. דורון ואילנה מביאים איתם ניסיון מסוג מסוים כוועדת ביקורת ואריה, בזכות היכרותו עם העולם העסקי, יכול לתרום לנו בפרספקטיבה אחרת.

ניצן מתן – אני תומך מאוד באילנה, שמסייעת לי בכל נושא חופש המידע. היא זמינה לכל דבר ומאוד מקצועית.

דניאל דור – אריה היה בוועדת האיתור למנכ"ל החדש, נהנתי מהתפקוד שלו ואני מאוד אשמח שיהיה חבר בוועדת הביקורת.

ליבי בייקין – בהיותי הופכת שולחנות, אריה הוא בדיוק הצד השני. עם נועם אין סופי והרבה חוכמה וניסיון.

חובב ינאי – מהפעילות שלי אני מכיר את אריה ואלי ושניהם נהדרים. אני רוצה להגיד מילים טובות על אילנה – היא לא פה כרגע להציג את עצמה אבל היא עושה עבודה נהדרת. הנוכחות שלה בוועדת הביקורת ובאופן שוטף בישיבות צוות, היא חשובה.

 

הצבעה והכרזה על תוצאות

עדי פלד – נחלק לכם עכשיו את הדפים. תצביעו, שימו את הדפים בשקית ואנחנו נלך לספור את ההצבעות. מזכירה לכולם שיש למלא תשעה מועמדים בוועד ושלושה בוועדת הביקורת.

[חברי העמותה מצביעים]

חובב ינאי – חברות ועדת הבחירות יצאו לספירת הקולות. ניקח הפסקה של כחצי שעה עד שתסתיים הספירה.

[הפסקה לספירת הקולות]

חובב ינאי – מבקש שקט, תשומת לבכם, יו"ר ועדת הבחירות רוצה לדבר.

עדי פלד – היו 25 מצביעים, משמע 25 פתקים. התוצאות היו צמודות.

לוועד המנהל נבחרו:

  1. יפתח בריל
  2. שני גולדברג
  3. גיל גן מור
  4. דניאל דור
  5. יורי נחושתן
  6. ליה נירגד
  7. יוסי עמרם
  8. גילי רעי
  9. בעז רקוץ'

לוועדת הביקורת נבחרו:

  1. אילנה בן עזרא
  2. דורון טל (טירקל)
  3. אריה לוי

 

חובב ינאי – זכות גדולה להיות חלק מעמותה שפועלת באופן כזה ושישנם מועמדים כה מצוינים להיות חלק ממנה. בתור איש צוות אני מקווה שהוועד החדש יעשה לנו צרות, אבל צרות טובות. ובתור חבר עמותה אני מקווה שהוועד החדש יקח אותנו קדימה. שווה להגיד תודה לכולם ובעיקר למועמדים ולמועמדות, ולוועדת הבחירות כמובן.

ליה נירגד – אני רוצה להגיד תודה מיוחדת לניצן וליונתן, שלא נבחרו לוועד מחדש. זה רגע קשה אבל נעמוד בו.

בתוקף תפקידי כיו"ר עד ישיבת הוועד הראשונה אני מבקשת מכל מי שנבחר לוועד לצאת רגע למסדרון כדי שנוכל לתאם את הישיבה הבאה שלנו.

חובב ינאי – הישיבה ננעלה.

נגישות
HTML Generator Sample Page

האתר נבנה ע"י - 5BreadCrumbs