החוק להזנה בכפייה: מדברים על בריאות האסיר, מכוונים ללגיטימיות המאבק הפוליטי

החוק להזנה בכפייה: מדברים על בריאות האסיר, מכוונים ללגיטימיות המאבק הפוליטי

ועדה: ועדת הפנים והגנת הסביבה

הדיון על הצעת החוק להזנה בכפייה של אסירים שובתי רעב בוועדת הפנים (14/07/15) היה מחזה ידוע מראש, לא רק משום שהוא התקיים כבר על נוסח החוק הקודם, בכנסת הקודמת, כפי שציינו חברי הכנסת מהרשימה המשותפת, אלא גם משום שבריאותם של שובתי הרעב לא הייתה באמת נושא הדיון, אלא הלגיטימיות או אי הלגיטימיות של שביתת הרעב ככלי פוליטי.

הטוענים לטובת תיקון החוק, ובראשם השר לביטחון פנים גלעד ארדן, דיברו על "איזונים ותוספים" שהוכנסו בחוק כשהמטרה היא הצלת חיי אדם והרציונל הוא כי המדינה אחראית לחיי אסיריה, ובאותה מידה היא שומרת 24/7 על אסיר שמנסה להתאבד. אולם ברגע שחברי הרשימה המשותפת הקרינו סרט ובו נראה ניסיון מבויים להחדיר זונדה למתנדב, הוציא השר ארדן את המרצע מהשק.

"צריך להציג איך נראים נפגעי הטרור של חלק מהפיגועים שביצעו שובתי הרעב האלה, פשוט כדי לאזן את התמונה", אמר ארדן. חברי הרשימה המשותפת שנכחו בישיבה בהרכב מכובד נענו לאתגר במקהלה מתוזמרת. קודם לכן נסיונם לקטוע את דברי השר ואת דבריו של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה נתקלו באיום מפורש של יו"ר הוועדה דוד אמסלם להוציאם מהוועדה. המתנגדים לחוק הזכירו שעד היום איש משובתי הרעב לא נפטר, במידה רבה כתוצאה מיחסי האמון שנוצרו בין הרופא המטפל לשובת, אולם 5 אסירים נפטרו לאחר ניסיון להזינם בכפייה. עו"ד רז ניזרי, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, התקומם כנגד הניסיון למקם את החוק במשטרים חשוכים בכך שהוא נתלה באילן הגבוה של בית הדין האירופי, שקבע בפסק דין לפני שנה שאין בהזנה בכפייה הפרה בזכויות אדם, והחסמים שהוכנסו בנוסח החדש של החוק, הותאמו לתנאים להזנה בכפייה שנקבעו על ידי בית הדין האירופי.

יו"ר הוועדה דוד אמסלם שניהל את הדיון ביד רמה ובסדר מופתי קבע לכל חבר ח"כ שלוש דקות נאום אבל משום מה רק דקה וחצי לנציגי ארגוני זכויות האדם. 

הסיכום: חברי ועדת הפנים יגישו את הסתייגויותיהם מהחוק עד ל-16.7.15 ויום ההצבעה על החוק שנקבע ל-20.7.15 ידחה כנראה בגלל חג עיד אל פיטר.

נגישות
HTML Generator Sample Page

האתר נבנה ע"י - 5BreadCrumbs