כותרת ישיבת ועדת הכלכלה ביום רביעי (22/7/15) היתה אמנם "הרפורמה בדואר ישראל", אך ניתן היה גם לקרוא לה "הצרות של דואר ישראל". נשמעו קצת דיבורים על הרפורמה עצמה, וקצת יותר דיבורים על הצרות של הדואר ועל קריסתו. זה נפתח בכך שיו"ר הועדה איתן כבל אמר כי חברי הכנסת מקבלים תלונות רבות מאזרחים על המצב בדואר. אחר כך ציטט נחמן שי מאמר של שלמה אבינרי ב"הארץ" על כך שהבעיות בדואר פוגעות קודם כל בחלשים. לאחר מכן הוקרן סרטון על תלונות הציבור מתוך התכנית "הצינור" (ערוץ 10) בתוספת עדות מומחה של המגיש גיא לרר.
אחרי הפתיחה המוחצת הזו ניתנה רשות הדיבור לדניאל גולדשטיין, מנכ"ל רשות הדואר הנכנס (חודש בתפקיד). הוא בתורו הבטיח הרים וגבעות: יש תכנית הבראה עם דגש על מקצוענות, תפירס רשת ארצית של אוטומטים לקבלת חבילות, עובדים על הכנסת עמדות דואר לתוך סופר מרקטים, ובכלל מרחיבים את נקודות המגע עם האזרח. יו"ר הועדה ביקש ממנו שייתן תקווה, אז הוא נתן: השירות ישתפר בוודאות, 90% מהדואר הרשום יגיע עד לבתיהם של הנמענים, וזמן ההמתנה בסניפים ייארך פחות מעשר דקות. ח"כ עיסאוי פריג' (מרצ) הבין את העניין ואמר בתגובה שהוא בא עם הר של טענות, אבל המנכ"ל חדש אז הוא לא יכול באמת לתת דין וחשבון על מה שהיה, אלא רק להבטיח הבטחות. בקיצור, אמר פריג', צריך להפיגש באזור ינואר לראות אם כל ההבטחות מתממשות.
אחרי עוד סידרה של טענות ואנקדוטות מצידם של חברי הכנסת בנוגע לדואר (אשתו של עבד אל-חכים חאג' יחיא [הרשימה המשותפת] מקבלת קופונים אחרי שכבר פג תוקפם, ונחמן שי לא יודע באיזה יום הוא אמור להסתכל בתיבה), התחיל דיון על הרפורמה עצמה. אורי יוגב, מנהל רשות החברות הממשלתיות אמר ש-477 מיליון שקל יועברו לדואר במסגרת הרפורמה ממכירת נכסים עודפים. הדבר מקפיץ את חברי הכנסת, שתוהים איזה נכסים עודפים יש לארגון שנמצא בקריסה, ואיך יצליח הארגון לממן את עצמו במצב כזה. נציג אגף התקציבים באוצר מאשר שהרפורמה מותנית במכירת הנכסים העודפים. בתגובה אומר ח"כ פריג' לאנשי משרד האוצר שהם קפיטליסטים שמסתכלים רק על שיקולי רווח והפסד, ולא מעניין אותם האינטרס הציבורי והשירות לציבור. הוא מזכיר את מקרה רשות השידור שלטעמו היה זהה.
אחרי כמה דקות של התקפות מצד חברי הכנסת על נציגי האוצר, ניתנה רשות הדיבור ליו"ר ועד עובדי הדואר שהתגונן ואמר כי הם כמעט התמוטטו, אך הסכימו לפיטורי עובדים (עד כה פוטרו או הופרשו 473 עובדים) כי היו חייבים לשמור על משרות של אחרים לפחות, ולא לגרום להתרסקות כללית. ח"כ דוד ביטן (הליכוד) ציין בהקשר זה כי חלק הופרשו עם פנסיה תקציבית, אז לפחות במקרה שלהם זה לא נורא. לאחר דבריו חזרנו להצגת הצרות על ידי גורמים שונים: דוורית שייצגה את עצמה סיפרה על התנאים הקשים בהם נאלצים לעבוד דוורים וציינה כדוגמה שלא קיבלה אישור מהמנהלת שלה להגיע לישיבה במקום לעבודה; ח"כ יוסי יונה (המחנה הציוני) תהה מה קורה עם הדואר בפריפריה (הוא עצמו מקבל דואר כמו שצריך); סמנכ"ל עמותת ידיד ציין את הבעיות של הקשישים עם התור והנגישות; היועצת המשפטית של ארגון אמון הציבור סיפרה על הבעיות עם משלוחים מחו"ל, ונציג מטעם עצמו דיבר על הקפיצה במחירים ועל שלל בעיות נוספות. בקיצור – לכל אחד יש שק מלא טענות לדואר.
לסיכום נתן היו"ר כבל נאום לאומה (הח"כ היחיד מלבדו שנשאר בשלב זה היה יוסי יונה), במסגרתו אמר שמקומות עבודה לא נסגרים בגלל עובדים אלא בגלל חזירות של בעלים או בגלל ניהול כושל, אך בסופו של דבר העובדים משלמים. אשר לרפורמה – קבעו להפגש בעוד כחצי שנה לשמוע מהמנכ"ל החדש היכן הדברים עומדים.