ועדת הכנסת התכנסה ב-23.11 לישיבה אמוציונלית. עד שנראה היה כי יו"ר הוועדה ח"כ ביטן מתקשה להשתלט על הנעשה בה כשעל סדר יומה עשרה נושאים. עדות זו תתייחס לנושאים העיקריים שעלו בדיון.
הצעת חור הכנסת (תיקון ויתור על עדכון שכר של חבר כנסת
ועדת הכנסת אישרה פה אחד הצעת החוק של יו"ר הוועדה ח"כ ביטן- "הצעת חוק הכנסת (תיקון – ויתור על עדכון שכר של חבר כנסת)". חה"כ ביטן אמר בדיון: "יצרתי משבר בעניין שכר חה"כ בכוונה כדי לעורר שיח בעניין כדי שנפתור את זה אחת ולתמיד, ולא נדון בזה בשנה הבאה שוב, פשוט כי זה פוגע בתדמיתנו." לפי הצעת החוק יוכלו חה"כ לוותר על תוספות השכר שלהם. הצעת החוק תובא להצבעה במליאת הכנסת, ואם תאושר היא צפויה להכנס לתוקף עד תחילת 2016, אז יתעדכן שכר הח"כים.
באיזה הליך חקיקה מדובר
מדובר בהליך חקיקה בו הוועדה יוזמת חקיקה במקום הממשלה או הח"כים – הצעה כזו מדלגת על קריאה טרומית וגם על ועדת השרים לחקיקה. אנו עדים לכך מזה תקופה ארוכה, שהכנסת נחלשת אל מול הממשלה, אך במקרה הנדון ניתן לראות שכשהכנסת מעוניינת במשהו, דבר לא יוכל לעצור אותה. חבל שחברי הכנסת לא משתמשים ב"כח" הזה בנושאים רבים אחרים המעסיקים את הציבור.
אישור המלצת הוועדה
ועדת הכנסת אישרה גם פה אחד את המלצת הוועדה הציבורית לקביעת שכר ותשלומים אחרים לחברי הכנסת, לאחר פניית ועדת הכנסת בנושא "איחוד תקציבי הפעילות הפרלמנטרית והפחתת סכומי ההוצאה המקסימליים", כולל אישור "הצעת חוק הכנסת (תיקון – תשלומים לחברי הכנסת והשרים), התשע"ו – 2015", לקריאה ראשונה.
על סדר היום
על סדר יומה של הוועדה היה גם דיון עקרוני בנושא הלישכה הפרלמנטרית של חברי הכנסת, וזאת בעקבות פניית חה"כ אורן חזן בדבר פינוי לשכתו בבית אל. ניתן היה להבין שחה"כ חזן פתח "לישכה" בזמן שקיים צו הריסה כנגד המבנה והחלטה סופית של בג"ץ להריסתו, וכמו כן לא היה היתר בניה כחוק, ולכן פעילות זו מהווה עבירה פלילית.
עוד השתתפו, חברי הכנסת הבאים: סופיה לנדבר (ישראל ביתנו) , מאיר כהן (יש עתיד) , יוסי יונה (המחנה הציוני) , יעל גרמן (יש עתיד), אייל בן ראובן (המחנה הציוני), רחל עזריה (כולנו),נציגי משרד הביטחון ומשרד המשפטים.