"משרד המבקר לקח על עצמו לעסוק בהגנה על זכיות אזרחיות של קהילת יהודי אתיופיה, לאחר שהממשלה למעשה הודתה שכשלה בתוכנית של שילוב הקהילה"
(צילום: ויקימדיה / אמיליה כהן)

"משרד המבקר לקח על עצמו לעסוק בהגנה על זכיות אזרחיות של קהילת יהודי אתיופיה, לאחר שהממשלה למעשה הודתה שכשלה בתוכנית של שילוב הקהילה"

ועדה: הוועדה לביקורת המדינה; נוכחים: קארין אלהרר, אברהם נגוסה

 ב- 2/12 ,התקיים דיון בועדה לביקורת המדינה שהוקדש למעקב על יישום דוח המבקר בדבר קידום שילובם של יוצאי אתיופיה- דיון שלישי בנושא. הדיון מתקיים אחרי אמירה חמורה מצד מבקר המדינה "משרד המבקר לקח על עצמו לעסוק בהגנה על זכיות אזרחיות של קהילת יהודי אתיופיה, לאחר שהממשלה למעשה הודתה שכשלה בתוכנית של שילוב הקהילה" זו אמירה מאוד חזקה ומשמעותית של המבקר. לא ברור לי האם בכלל היו בישיבה נציגי משרד המבקר. אם כן נכחו הם כמעט לא דיברו.

 

מה בין הדיון לדו"ח המבקר?

הדיון היה לגמרי מפוספס.  נושא הישיבה היה – היבטים בקידום שילובם של יוצאי אתיופיה. הוזמנו נציגים רבים וכן נציגי משפחת  יוסף סלאמסה ז"ל. היו"ר קרין אלהרר פתחה את הישיבה והעלתה את בעית האלימות כלפי העדה על-ידי הדוגמא של המקרה הטרגי. מובן שכאשר מזמינים משפחה יש להתיחס למקרה שלה, אך הדיון הוסט לחלוטין מנושא הישיבה. נוסף לכך כנראה  שמראש  התכוונה רק לדון בנושא האלימות ומה עושה מח"ש והמשטרה בתחום ולא בכל מכלול ההיבטים.

נראה לי שכך אי אפשר לקיים ישיבה, התחילו לדבר נציגי המשטרה ואח"כ מח"ש והם דיברו על הנושא בכללותו.  השאלות שהופנו להם היו בעיקר על המקרה הטרגי ואיך זה ששנה וחמישה חודשים אין מסקנות. הנציגים לא הגיעו מוכנים לנתונים על המשפחה ולכן גם לא הצליחו לתת פרטים מדויקים.

ברור שיש צורך לבדוק את התנהלות מח"ש והמשטרה  במקרה הנורא של סלאמסה, אך זה לא היה נושא הדיון. אם הועדה לוקחת על עצמה את האחריות למעקב צריך להגדיר את הישבה בהתאם. לדעתי היתה זו הרגשה של מוזמנים רבים.

ההבטחות שברקע

ראש הממשלה, על פי אלהרר, הבטיח לפני שלושה חודשים שהסעיפים בחוק הנוגעים בגזענות, שווין בעבודה ואיסור אפליה בכל מקום ביחס לעדה ישונו והאלימות של שוטרים תקבל התייחסות חריפה. עד כה אין כל הצעה לגבי שינוי החוק. נציגות מהייעוץ המשפטי בועדת השרים לא ידעו על חוק או תקנה כל שהיא  שהציעה הממשלה. שוב ביבי מבטיח ובזה הוא טוב, אך בשטח לא קורה כלום.

נתונים קשים:

40% מאלימות השוטרים היא נגד הקהילה האתיופית. הקהילה מהוה 2% מאוכלוסית המדינה אך בסקר שנעשה הם הסובלים בעיקר מאלימות שוטרים. אין כמעט בחור אתיופי שלא חווה אלימות של שוטר. ישנן תוכניות של המשטרה לעבודה מערכתית עם הקהילה, אך לא ברור כמה מהן הגיעו לשוטר בשטח.

 

נכחו גם: נציגי משטרה, מח"ש,  משפחתו של יוסף סלמסה ז"ל ונציגיהם, חברת הכנסת לשעבר פנינה תמנו שאטה,נציגים של הקהילה, משרד המשפטים ועוד.

נגישות
HTML Generator Sample Page

האתר נבנה ע"י - 5BreadCrumbs