הוועדה לביקורת המדינה כונסה לדיון מיוחד בתאריך 22 דצמבר, בהצעות לסדר היום בעקבות הפרסום "בכלכליסט" לפיו הלישכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס), מוסרת מספרי תעודות זהות של אזרחים לחברות הסלולר בכדי לקבל את מספרי הטלפון של בעליהם, כדי שישמשו לסקרים שעורכת הלמ"ס מעת לעת. בתמורה לשירות זה משלמת הלמ"ס כסף לחברות הסלולר.
בפתח הדיון תקפה יו"ר הוועדה ח"כ קארין אלהרר את הנוהג והצביעה על בעיית פרטיות – לא ביקשו את רשות האזרחים לפני שנתנו את הפרטים ללמ"ס, כמו כן תהתה מדוע על המדינה לשלם לחברה פרטית כדי לקבל מידע אודות אזרחיה?
היועצת המשפטית של הוועדה הדגישה שלפי סעיף 15 סמכות הלמ"ס היא לבקש רק מידע שקשור ישירות לסקרים שלה, ולא כזה שנועד להקל על עבודתה. ח"כ תמר זנדברג (מרצ) ציינה, כי בכנסת מחוקקים חוקים נגד ספאם וחדירה לפרטיות בעוד מדינת ישראל סוחרת ומעבירה את המידע האישי של אזרחיה – "מספרי תעודת זהות הם מידע אישי ולא סטטיסטי"
ח"כ אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת) הציע ליזום הצעת חוק והוסיף כי: "מדובר בפגיעה אנושה בפרטיות האזרחים", אם פקודת הסטטיסטיקה מסמיכה את הלמ"ס לבקש נתונים, מדוע צריך לבקש כסף?
הסטטיסטיקן הממשלתי פרופ' דני פפרמן טען שהמידע היחיד שמועבר הוא מס' ת.ז וחברות התקשורת מעבירות בחזרה רק מס' טל'.בהתייחס לחשיפת סעיף בחוזה הלמ"ס שמציין שחברת התקשורת תעביר גם שמות וכתובת מלאה, אמר פפרמן שמדובר בטעות ושסעיף זה לעולם לא יושם.
נציגי חברות הסלולר ציינו שהחברות לא מעבירות מספרי טלפון חסויים ושקיימות חוות דעת, כולל אחת של משרד המשפטים שמחייבות את חברות הסלולר למסור מידע. ניר הירשמן מהתנועה לזכויות דיגיטליות הזהיר, כי הפכנו ל: "מדינת כל עוקביה".
יובל חיו ממשרד מבקר המדינה, אמר שהדברים שעלו בדיון דורשים בדיקה. סעיף 15 הוא עצב רגיש שטעון בדיקה והרגולטורים אמורים לתת את דעתם בעניין, כמו כן שמשרד התקשורת צריך לבדוק האם נדרשות התאמות כאלה או אחרות. היחס למאגרים שכוללים מספרי תעודות זהות צריך להיות מאוד זהיר וקפדני.
בתום הדיון ביקשה יו"ר הוועדה ח"כ אלהרר, כי משרד המשפטים ייתן חוות דעת משפטית נוספת לחוזה בין הלמ"ס לחברות הסלולר (חוות דעת קודמות ניתנו בשנים: 2001-2002) .יש מידע על אזרחים ולא ברור מי ואיך מגנים עליו. בנוסף ביקשה, כי הלמ"ס יציג חוזה חדש מול החברות המתייחס לכל הנושא של דרך העברת המידע בינו לבין חברות הסלולר והחובה להשמיד את הנתונים המועברים לחברות לאחר שניתן השירות ללמ"ס, כמו כן שתעשה בדיקה ע"י משרדי המשפטים והתקשורת לגביי הנושא של "הסכמה מדעת" מצד לקוחות חברות מסחריות שלא תמיד מודעים לכך שחתמו בחוזה מול החברה, שבעתיד הם יכללו במאגרי מידע שיווקיים.
הזלזול של המדינה בפרטיות אזרחיה והתעלמות מחשיבות הפרטיות ניכרת בהתנהלות הלמ"ס, אך גם באפליקציה הממשלתית , או במאגר שמכיל את הנתונים הביומטריים. תקוותי שדיון מיוחד זה יסלול דרך חדשה להתייחסות המדינה לפרטיות אזרחיה.
נעדרו: חברי הכנסת: דוד ביטן,מירב בן ארי,איל בן ראובן,אורן חזן,יעקב מרגי,אברהם נגוסה,בצלאל סמוטריץ,עודד פורר.
משתתפים נוספים: נציגים של: משרד המשפטים,התקשורת,מבקר המדינה,חבברות הסלולר,הלמ"ס,התנועה לזכויות דיגיטליות והאגודה לזכויות האזרח.