שתי ישיבות של ועדת העליה, הקליטה והתפוצות נדרשו כדי לקבל הסכמה הססנית של משרד האוצר להעביר כ- 1.3 מליון שקלים לרשות השידור שבפירוק כדי להציל את השידור לעולים מקריסה. בעוד שמידי שבוע מועברים בועדת הכספים, בתוך דקות, עשרות ולפעמים מאות מיליוני שקלים למטרות שונות, לא תמיד גלויות.
למי הרדיו חשוב?
אחוזים ניכרים מעובדי רשות השידור פורשים מעבודתם תוך כדי תהליך הפרוק של הרשות הישנה והקמת תאגיד שידור חדש שאמור להתחיל לשדר ב- 1 לאפריל 2016. הרשות מבקשת מהאוצר הקצאה תקציבית מיידית כדי לממן מספר לא גדול של משרות זמניות ובכך למנוע את קריסתו של הרדיו לקליטת עליה (רק״ע), המשדר לעולים חדשים ברוסית, אמהרית, ועוד אחת עשרה שפות שונות.
בעקבות פגישה קודמת פנה יו"ר הועדה, חבר הכנסת אברהם נגוסה לשר האוצר בבקשה להשגת תקציב מיידי לנוכח גל הפרישה של העובדים והעומס על כתפי העובדים שנותרו. היו״ר ציין כי בישיבה קודמת למדה הוועדה שלא ניתן להמשיך לתת חדשות לעולים בשפתם עם כוח האדם הקיים ויש לגייס עובדים זמניים. בנוסף הוועדה תרצה להבטיח שרמת השידור תישאר גם בתאגיד השידור החדש וישמרו על זכויות העובדים.
כשהאוצר רוצה, האוצר מוצא כסף
כל הדוברים בישיבה: יו״ר הועדה, חברי הכנסת, שר העליה והקליטה זאב אלקין, שמעון אלקבץ הממונה על חטיבת הרדיו ברשות השידור ושירה גרינברג סגנית הממונה על אגף התקציבים באוצר, רואים חשיבות רבה באיכותו של השידור הציבורי. במיוחד זה המיועד לעולים החדשים בשפתם. זה כמובן אינו מפתיע איש. מה שכן הפתיע הוא שנציגת האוצר הסכימה לאשר, אחרי שאלות ובקשות חוזרות ונשנות של חברי הכנסת, כי האוצר ימצא את הפתרונות התקציביים היצירתיים וכבר השבוע תקבע ישיבה משותפת עם רשות השידור שבפירוק כדי לטפל בנושא. לא ברור למה היה צורך ביותר משעה וחצי של דיונים, צעקות, ושני חברי כנסת שהוצאו מהאולם, כדי לתת את האישור המיוחל, שבשבילו התכנסה הועדה.