ראשי האקדמיה הישראלית בפאניקה מהחרם?

ראשי האקדמיה הישראלית בפאניקה מהחרם?

ועדה: ועדת המדע והטכנולוגיה

ועדת המדע והטכנולוגיה  התכנסה ביום שלישי (20.1) לדיון על החרם האקדמי על ישראל. לדברי חלק מהנוכחים הוא כבר הפך מרדום וסמוי לפעיל וגלוי. רופאים בריטים אף פנו להסתדרות הרפואית העולמית, בבקשה להוציא את ההסתדרות הישראלית מהארגון. כך חשף ד"ר זאב פלדמן, נציג ההסתדרות הרפואית בדיון בוועדת המדע והטכנולוגיה.

מתוך תשעה חברי כנסת חברי וועדת המדע והטכנולוגיה הגיעו לדיון רק חבר כנסת אחד,שהוא גם במקרה יו"ר הוועדה, ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה).

מקלב פתח את דבריו וציין: "אין ספק שתופעת החרם האקדמי מתרחבת ויש לה קשר להחרמות כלכליות וצרכניום על ישראל. לחרם כלכלי ומסחרי יש קונוטציה פוליטית ולא מהות לעומת חרם אקדמי שבא מאנשים משכילים ומתונים ויש לזה אפקט חזק". חברי כנסת נוספים שהגיעו שהם לא חברי הוועדה, בינהם: ד"ר נחמן שי, ענת ברקו, אברהם נגוסה ובאסל גטאס.

ד"ר זאב פלדמן נציג ההסתדרות הרפואית, חשף בפני הנוכחים דברים המזכירים את העלילות הנוראיות בהיסטוריה היהודית כמו "הפרוטוקולים של זקני ציון" וסיפר כי שבעים ואחד רופאים בריטים פנו להסתדרות הרפואית העולמית בבקשה להוציא את ההסתדרות הרפואית הישראלית מהארגון העולמי "על הקהילה המדעית רפואית בישראל מונפת חרב" ציין והוסיף: "אנו בסכנה גדולה בעיתונות הרפואית הבריטית אימצו רעיון של מכתבים למערכת ובהם מסע השמצות נגד רופאים ישראלים בטענה שהם מבצעים עינויים רפואיים בחולים פלסטינאים".

יו"ר ועד ראשי האוניברסיטאות ונשיא הטכניון פרופ' פרץ לביא אמר כי "אין לנו טענות על המנהיגות האקדמית בעולם. הבעיה שלנו היא בקמפוסים. בתחילה זה היה בקמפוסים שוליים, מהר מאוד זה התפשט לקמפוסים מובילים בארה"ב. בנוסף הוא ציין: "הסטודנטים שנחשפים לפעילות הזו ,יהיו הסנטורים של הדור הבא, וכאן טמונה סכנה גדולה מאוד לטווח ארוך."

לביא גם סיפר כי האגודה האנתרופולוגית האמריקאית כתבה בדו"ח שאנו אוניברסיטאות של אפרטהייד. היא החליטה לערוך משאל האם להחרים את האקדמיה הישראלית. הוא הוסיף כי: "אנו חייבים להגיע לכל 12,000 חברי האגודה. זה סימפטום, אם לא נפעל האש תתפשט, חייבת להיות כתובת אחת שתרכז את הנושא".

פרופ' צבי ציגלר, סגן יו"ר וועד ראשי האוניברסיטאות מסר כי קיים חרם סמוי בקרב חברי סגל אקדמי, כרגע זה עדיין מתחת לפני השטח, כיון שהם חושבים שזה לא לגיטימי. "בכוחותנו הדלים אנחנו לא מצליחים לעצור את הסחף ואני חושש מאוד מהעתיד".

בין המוזמנים היה גם השר וח"כ לשעבר יגאל כהן אורגד כיום נשיא אוניברסיטת אריאל שאמר: "יש לנו בעיה אמיתית עם ממשלות, לרבות ממשלות מערביות שדוחפות להחרמות." אורגד ציין את שיתופי הפעולה גם עם חוקרים פלסטינים: "יש לנו שיתוף פעולה עם חוקרים פלסטינים במטרה לשפר את איכות המים ביהודה ושומרון. אולם מדינות באירופה, לוחצות לא להקציב כספים לטובת מחקר זה".

חבר הכנסת ד"ר נחמן שי (המחנה ציוני) שאל כיצד ממשלת ישראל לא מצאה את הדרך לפתרון : "מטריד אותי שתנועת ה-BDS לא נעצרת וכל הזמן אנו רואים התפתחויות חדשות".

חבר הכנסת באסל גטאס (הרשימה המשותפת) הצדיק את החרם ואמר: "העולם חושב שההתנחלויות לא חוקיות. אתם יכולים לחשוב שונה מכל העולם, זו זכותכם. אבל גם זכות העולם לנקוט בצעדים כדי לכפות עליכם להקים שתי מדינות." עוד הוסיף: "חתימת נתניהו על הסכם הורייזן 2020 הוא החרם הכי חזק. ממשלת ישראל קבעה שההתנחלויות אינן מדינת ישראל. בפועל אלפי סטודנטים מנועים לצאת מעזה ללמוד באוניברסיטה. לא נקטתם באמצעים מוסריים למנוע את הכיבוש. יש פרופסורים יהודים שחושבים שצריך לקרוא לחרם כיוון שזה המחיר הכי טוב בלי לשלם בדם".

חברת הכנסת ענת ברקו (ליכוד) הגדירה את החרם "ג'יהאד בחליפה", לדבריה: "גם כשמרצים מהשמאל מרצים בחו"ל, מפוצצים להם הרצאות וזה קשור ליהודותם, לא משנה מה דעתם הפוליטית". ברקו הציעה להקים סיירת לחימה שתפעל בנושא זה ברחבי העולם.

אורי מקלב לממ

אורי מקלב: "החרם פוגע בחוסנה של מדינת ישראל על הממשלה להקציב משאבים ראויים לטובת המאבק כבשעת חירום לאומית."

בסיום הדיון קרא יו"ר הוועדה לממשלה להקים גורם מתאם שיתכלל את הפעילות של הארגונים השונים הנלחמים בחרם.

נגישות
HTML Generator Sample Page

האתר נבנה ע"י - 5BreadCrumbs