בדיונים על הליכי הקמתו של תאגיד השידור הציבורי הוחלט על ״פשרה״ במיקור חוץ של תכנים: אקטואליה וענייני היום כן, חדשות לא. מבולבלים? גם חברי הכנסת שהשתתפו בישיבה.
למעבר לדיון הראשון בוועדה בנושא תאגיד השידור הציבורי
למעבר לדיון השני בוועדה בנושא תאגיד השידור הציבורי
הדיון השלישי בהליכי הקמת תאגיד השידור הציבורי הישראלי התקיים ב-22 במרץ, יומיים אחרי הדיון השני בנושא. העניין הראשון שהועלה הוא תקציב התאגיד והפערים במספרים שהוצגו בוועדה על ידי סמנכ"ל הכספים של התאגיד.
הצדדים ישבו עם משרד האוצר והגיעו לנוסח מוסכם המגדיר את התקציב לשנים 2016 ו-2017 על סך 634 מיליון שקל לכל שנה, ומשנת 2018 התקציב יעמוד על סך 656 מיליון שקל לשנה.
הנושא השני שהועלה לדיון הוא שינוי השם מתאגיד השידור הציבורי לתאגיד השידור הציבורי הישראלי.
התקיימה הצבעה והעניין אושר פה אחד.
הנושא השלישי שהועלה לדיון הוא קליטת עובדי רשות השידור. המחלוקת העיקרית עמדה סביב המילה ״הצעה״ ומה קורה אם עובד רשות השידור הישנה, שהוצע לו לעבור לתאגיד החדש, מסרב.
ח״כ דב חנין (הרשימה המשותפת) הדגיש שיש להחליט על קליטת 450 עובדים בתאגיד החדש – ולא על ״הצעה״ ל-450 עובדים – דבר הפוטר את ההנהלה החדשה מאחריות, היות וסירוב של העובד מאפשרת למנכ"ל לצאת ידי חובתו.
גם ח״כ יוסי יונה (המחנה הציוני) הדגיש ביתר שאת את נושא העדר תום לב באופן גיוס האנשים, כך שהחוק ינוסח שהעובדים ייקלטו – ולא רק יציעו להם.
סוכם והוחלט שבכפוף ובהתאם למוסכם עם ההסתדרות ייקלטו 450 עובדי רשות השידור בהתאם לתנאים שסוכמו בין ועד העובדים וההסתדרות. כמו כן, משרד האוצר מאפשר להנהלת התאגיד החדש להגדיל את מכסת כוח האדם במאתיים ל-600 עובדים שאינם עובדי הרשות, כדי לקדם ולזרז את תהליך ההקמה והקמת המועצה.
הנושא הרביעי שהועלה הוא מיקור חוץ של תכנים, כשהדיון התמקד בחדשות. לפי הפשרה המוצעת, תיעשה הפרדה בין חדשות שלא יוצאו למיקור חוץ, לבין תכני אקטואלי וענייני היום. אולם כמה משתתפי הישיבה אמרו כי לא ברורה להם ההגדרה של אקטואליה וענייני היום. לדברי ח״כ חנין, המושגים האלה רחבים מדי. הוא שאל אם באמת אפשר ליצור הפרדה ברורה בין חדשות לבין ענייני היום.
בנוסף, חנין ציין שתקציב של 20 מיליון שקל לשידורים בערבית הם ״בדיחה״ וסכום מגוחך ולא ריאלי להפקות וליצירת תכנים.
חנין התייחס בכלליות להליך הקמת התאגיד, ואמר כי "שר האוצר רוצה לחסל את השידור הציבורי. כל העניין הכספי ואי הבהירות זה לא מקרי. יש שר אוצר שלא מקדם עניינים".
לאחר דיון ארוך ומתיש של אנשי חוק ומשפט וח"כים שעוסקים ביצירה כאילו היו עורכי תוכן למודי ניסיון, סוכם על ידי יו״ר הוועדה איתן כבל כי החדשות יישארו מחוץ לתחום מיקור החוץ, ותכני אקטואליה יהיו במיקור חוץ אולם באחריותה של מועצת השידור הציבורי ובפיקוחה.
הסעיפים האלה אושרו פה אחד:
- אקטואליה באחריות המועצה
- הגדלה של מכסת העובדים שאינם מרשות השידור מ-400 ל-600, בשיתוף עם הממונה על השכר.
- ניסוח נקלט והוצע לעובדי רשות השידור. המנהל הכללי הזמני יציע לפני יום התחילה כך שתתאפשר קליטה של עובדים עד יום התחילה (450 משרות או 51 אחוז משיא כוח אדם).
- לוח זמנים להקמת המועצה – המועצה תקום תוך שבועיים מהיום, כלומר עד 31 במרץ 2016.
ביומיים שחלפו מאז הדיון הקודם, מאחורי הקלעים הושגה הסכמה עם שר התקשורת (וראש הממשלה) בנימין נתניהו על סיום הקמת המועצה תוך שבועיים. האם זה אומר שהחוק יאושר כבר בתחילת מושב החורף?