בדיון ועדת הפנים ביום ההצעדה למשטרה בכנסת אמר המפכ״ל אלשיך כי היקפי הפשיעה במגזר הערבי הגיעו לרמה חסרת תקדים. השר ארדן סיפר על תוכנית לאומית לאכיפת החוק במגזר הערבי, שכוללת הקמתן של עשר תחנות חדשות.
משכן הכנסת ציין את יום ההצדעה הראשון למשטרה ב-9 בפברואר 2016, ביוזמתו של חבר הכנסת מיקי לוי מיש עתיד, ובנוכחות השר לביטחון פנים, גלעד ארדן, ומפכ"ל המשטרה, רב ניצב רוני אלשיך.
במסגרת הדיון בוועדת הפנים סקר המפכ"ל את פעילות המשטרה, את ההתמודדות עם האתגרים הניצבים בפניה ואת היעדים לשנים הקרובות.
אלשיך אמר כי היוזמה להצדיע למשטרת ישראל היא חלק מבניית אמון הציבור. לטענתו, האתגר של המשטרה הוא להוציא מהלקסיקון את המשפט ״אם לא תאכל יבוא שוטר״, ולהגיע למצב שהאזרחים ירגישו בנוח לפנות למוקד 100 גם בבעיה הקטנה ביותר.
המשטרה, לדבריו, צריכה להיות מכוונת לפתרון בעיות הלקוח, שהוא האזרח הנורמטיבי בכל אזור – כשבכל מקום יש לאזרח בעיות שונות וסדר העדיפות צריך להיות טיפול בבעיות שמטרידות אותו.
המדיניות של המשטרה ביחס לאזרחים נורמטיביים היא מניעתית, כלומר הצבת "ינשוף" ביציאה ממועדונים כדי למנוע נהיגה בשכרות, הצבת לוקרים בחופי הים כדי למנוע גניבת רכוש ועוד.
המפכ״ל התייחסו לנושא של הדלפות חומרי חקירה, ואמר כי הוחלט לסגור את החקירות בצורה הרמטית. כמו כן, הוא ציין שלא יהיו מעצרים מתוקשרים כדי לשמור על כבוד האדם.
אלשיך אמר שנתוני הפשיעה בירידה, אך הוסיף כי חלה עלייה בעבריינות ברשת ובמרחב הסייבר, וכי היקפי הפשיעה במגזר הערבי הגיעו לרמה חסרת תקדים. השר ארדן סיפר על התוכנית הלאומית לאכיפת החוק במגזר הערבי, שבמסגרתה גם הקמתן של עשר תחנות חדשות.
בסיום הדיון סיכם יו"ר הוועדה, חבר הכנסת דוד אמסלם (הליכוד), כי הוועדה מקבלת את עמדת השר ארדן שלפיה התוכנית והתקציב למימושה חייבים להיות רב-שנתיים.
ח"כים שהשתתפו שאינם חברי ועדה: מיקי לוי, חיים ילין, איתן ברושי, מאיר כהן, נחמן שי, דב חנין, אמיר אוחנה, עליזה לביא, נורית קורן, חמד עמאר.
נציגים נוספים: המשרד לביטחון פנים, משרד המשפטים, משרד הפנים, משרד ראש הממשלה, משרד הביטחון, משרד האוצר, הסניגוריה ציבורית, היועץ המשפטי לממשלה, פרקליטות המדינה.