ועדת החוקה דנה ב-11 ביולי 2016 בהצעת החוק לחייב שופטים ובעלי תפקידים בכירים בשירות המדינה וברשויות המקומיות להגיש טרם מינויים ובמשך כהונתם הצהרת הון לשם מניעתו של חשש לניגוד עניינים. זאת, לקראת הצבעה בקריאה שנייה ושלישית על ההצעה.
הצהרת הון היא דיווח של נכסים והתחייבויות של אדם כדי לאפשר בחינת מקור הנכסים ואמיתות דוחותיו השנתיים המוגשים לרשות המסים. הצהרות הון מגישים עצמאים, בעלי חברות ולעתים גם שכירים. בנוסף, בעלי תפקידים במגזר הציבורי, עובדי מדינה, שרים וסגניהם, ראשי רשויות וסגניהם, מנכ"לים בחברות ממשלתיות – מחובתם להגיש גם הצהרת הון של בני המשפחה מדרגה ראשונה הגרים עמם.
בדיון עלו הנושאים של תדירות הדרישה להגשת הצהרת הון: 5-7 שנים, אך לאחר שבע שנים תחול התיישנות. כמו כן עלה הנושא שברשויות המקומיות ראש הרשות יהיה אחראי לדווח לממונה על הצהרות ההון על כל שינוי ברשות שלו, ובמידה שלא יעשה כך הינו צפוי לעונש.
משקיף המשמר החברתי, יוסי עמרםל, ביקש להוסיף ולעגן בחוק גם את העובדים על פי משרות אמון – אלה המחזיקים בידם את רוב השליטה, ונענה בחיוב על ידי יו"ר הוועדה ח"כ ניסן סלומינסקי.
ח"כ שטרן ביקש לעגן בחוק גם את העמותות ואלה שמקבלים כספים קואליציוניים, אך יו"ר הוועדה הציע לו להגיש הצעת חוק נפרדת בנושא.
שקיפות בקרב בעלי תפקידים ותיקון החוק יסייע להגביר את טוהר המידות ואמון הציבור בבעלי התפקידים. בימים אלה התפרסם סקר הלמ"ס בנושא "אמון הציבור במערכות ציבוריות" – התוצאות לא מעודדות, בלשון המעטה.
השתתפו חברי הוועדה: יו"ר ח"כ ניסן סלומינסקי, אלעזר שטרן.
השתתפו לדקות מועטות חברי הוועדה: ח"כ יואב בן צור, ענת ברקו, אורי מקלב, רויטל סויד, אוסאמה סעדי.
לא השתתפו חברי הוועדה: ח"כ זאב בנימין בגין, יעל גרמן, ציפי ליבני, רחל עזריה, נורית קורן, מיכל רוזין.
ח"כ נוסף שהשתתף שאינו חבר ועדה: בצלאל סמוטריץ'.
משתתפים נוספים: התנועה למשילות ודמוקרטיה, המכון הישראלי לדמוקרטיה, השלטון המקומי, נציגי משרד המשפטים, הפנים.