חוק ההדחה: הכנסת רשאית, ברוב של 90 חברי הכנסת, להחליט להדיח חבר כנסת עד סוף הקדנציה אם קבעה שהתקיים בו, במפורש או במשתמע, אחד מאלה: 1.שלילת קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. 2. הסתה לגזענות. 3. תמיכה במאבק מזוין של מדינת אויב או של ארגון טרור נגד מדינת ישראל.
23.7.16 – השר משה כחלון: "חוק ההדחה הוא חוק מצוין רק חבל שצריך 90 ח"כים לאשר הדחה" גב האומה, ערוץ 10). איש מהפאנל לא פצה פה ולא מחה.
20.7.2016 – הכנסת מאשרת את חוק ההדחה בקריאה שנייה ושלישית ברוב של 62 תומכים מול 47 מתנגדים.
18.7.2015 – ועדת החוקה חוק ומשפט מצביעה על עשרות סעיפי חוק ההדחה ומאשרת אותם ברוב של שבעה תומכים מול שישה מתנגדים. ח"כ חיים ילין מבקש רביזיה. היו"ר סלומינסקי, בנדיבות של מנצחים, מסכים. ההצבעה נדחית בחצי שעה. התוצאה לא משתנה.
13.7.2016 – ועדת הכנסת דוחה את טענותיהם של ח"כ אוסמה סעדי, ח"כ יעל גרמן וח"כ מיכל רוזין שקבעו כי הסעיפים שנוספו להצעת חוק ההשעיה הם "נושא חדש" וככזה מדובר בחוק חדש. ח"כ אוסמה סעדי: "במילה הדחה השתמשו לראשונה רק אתמול בנוסח הסופי של החוק. לא יכולנו להגיש הסתייגויות מכיוון שלא קיבלנו את הנוסח סופי".
12.7.2016 – ועדת החוקה דוחה את ההסתייגויות שהוגשו על חוק ההדחה ברוב של שבעה חברי כנסת תומכים מול שישה מתנגדים.
ח"כ חיים ילין: " חבר כנסת לא מגרש חבר כנסת".
ח"כ בני בגין: "לשאלת ח"כ רוזין איך אני נותן יד לחוק הזה, אני עונה שלאחר נישואי, גרתי בשכנות עם אישה קשת יום שאמרה לי, החיים זה מסובכת. את זה לקחתי עמי לכל החיים. וכך אני משיב לח"כ רוזין, החיים זה מסובכת״.
חברי הכנסת אוסמה סעדי ויעל גרמן טענו: "נושא חדש" מחייב את יו"ר הוועדה לעצור את הדיון ולדון בטענתם בוועדת הכנסת. ח"כ סלומינסקי הודיע כי בהתאם לתקנון הכנסת, ועדת הכנסת תדון בטענה. הדיון בוועדת הכנסת ייערך מחר בבוקר.
21.6.2016 – קרב המאסף. בישיבה הזו דנו בפרוצדורה של יישום החוק כנראה מתוך הבנה שייקוב הדין את ההר והחוק יגיע לקריאה שנייה ושלישית.
בני בגין: אני חושש שהצבעת חברי הכנסת על הליך ההדחה תהיה באווירה שתזין את הרשתות החברתיות בטוקבקים של פסיכופטים לכן צריך להעניק לחבר הכנסת המועמד להדחה תחושה שיש מוצא ולקחת פסק זמן של 30 יום עד פתיחת ההליך.
יעל גרמן: מציעה לקבוע כמה שערים עד רגע ההחלטה לפתוח בהליך ההדחה. השער הראשון יהיה קבלת אישור ועדת האתיקה והשער השני יהיה תמיכת 70 ח"כ בתהליך ההדחה.
ד"ר אמיר פוקס, נציג המכון לדמוקרטיה: צריך לקבוע שהקואליציה לא תורשה להטיל משמעת קואליציונית בנוגע להצבעה על הדחת ח"כ.
7.6.2016 – איך נוהגים הגויים. ד"ר ליאור בן דוד מהמחלקה המשפטית של הכנסת : "ערכנו סקירה משווה ב-19 מדינות שהתמקדה בשאלת ההדחה. ברוב המדינות אין סמכות הדחה. במקומות שקיימת סמכות הדחה כמו בריטניה אוסטרליה וארה"ב, בגלל הבדלים בשיטת הבחירה, כשמתפנה מקום בפרלמנט, המנדט חוזר לציבור הבוחרים שבוחר מחדש ויכול לבחור שוב באותו חבר פרלמנט שהודח. גם עילות ההדחה שונות מהותית והן נחשבות לצעד של ענישה משמעתית בגלל ביזוי הפרלמנט או התנהגות פלילית. בבריטניה במאה ה-20 היו שני מקרי הדחה. מקרה הראשון היה ב-1922 בגלל מעילה. המקרה השני היה ב-1947 בגין התנהגות בוטה של חבר פרלמנט שהטיח אשמות לא מבוססות בחבר פרלמנט אחר ללא קשר לאידיאולוגיה או לקו פוליטי. בארה"ב נעשה שימוש פוליטי בסמכות ההדחה בשנת 1860".
31.5.2016 – חוק ההשעיה הופך בפועל לחוק ההדחה.
ח"כ בני בגין: "אני מציע שבחוק תהיה רק אפשרות להדיח חברי כנסת ולא להשעותם כדי שכולם יחשבו ברצינות מה המשמעויות, וכדי למנוע מצב שבו החוק יהפוך לכלי משחק".
ד"ר אמיר פוקס, המכון הישראלי לדמוקרטיה: המילה השעיה בשם החוק מטעה, כיוון שההצעה מאפשרת הדחה עד סוף הקדנציה.
29.2.2016 – בתום דיון סוער העמיד היו"ר סלומינסקי את חוק ההשעיה להצבעה. 7 חברי הוועדה מהקואליציה הצביעו בעדו. לא היו מתנגדים. חברי הוועדה מהאופוזיציה לא הצביעו, בטענה שההצבעה אינה חוקית. בדיון השתתפו כמעט כל חברי הכנסת הערבים (להוציא חברי בל"ד המושעים) שאמרו בזה אחר זה, שאם חוק ההשעיה יעבור בכנסת, הם יגישו את התפטרותם. ח"כ אחמד טיבי:" אנחנו נחשדים כטרוריסטים אבל איש מאיתנו לא יודע להשתמש בנשק ולא אחז ברובה מימיו, שלא כמו כמה מחברי הכנסת היהודים, שהרגו וגם גאים על כך. הדם היחיד שידי נגאלו בו הוא דם היולדות שיילדתי". ועוד אמר "להיות חבר כנסת זו פשרה לא קלה מצפונית ולאומית כי במדינה שמגדירה את עצמה כיהודית יש הדרה של כל מי שהוא לא יהודי. לא קל להיות ערבי במדינת ישראל ובעיקר לא קל להיות חבר כנסת ערבי בעת הזאת".
ח"כ רויטל סויד "זה חוק חיסול ממוקד". ח"כ רוזנטל: "אפשר לסכם את החוק הזה בשתי מילים: "ערבים החוצה". ח"כ אלעזר שטרן ליו"ר הועדה סלומינסקי יוזם החוק "אתה מוריד את הוועדה לזנות".
23.2.2016 – ועדת החוקה חוק ומשפט. חוק ההשעיה – בצעד חריג התייצב לדיון גם יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, שהביע תקווה שהממשלה תאפשר חופש הצבעה מלא לח"כים כדי שיוכלו לגבש את עמדתם באופן אישי. הוא ביקש גם, בדומה לדרישת היועץ המשפטי לוועדה, להעלות מ-61 ל-70 את מספר חברי הכנסת שיידרשו כדי לפתוח בהליך הדחה.
נכחו: יו"ר ניסן סלומינסקי שיזם את החוק. חברי הוועדה: ציפי לבני, יעל גרמן, בני בגין, רויטל סויד, אוסמה סעדי, מיכל רוזין, אלעזר שטרן. חברי הוועדה שנעדרו: יואב בן צור, ענת ברקו, נורית קורן ואורי מקלב. כמו כן נכחו חברי הכנסת: יוסף גא'ברין, חיים ילין, דב חנין, זהבה גלאון, נאוה בוקר, מאיר כהן, יואל חסון, אוחנה אמיר, אלהרר קארין ואלון חזן שהגיע לקראת הסוף.
היועץ המשפטי של הכנסת, אייל ינון: בעולם לא משעים נבחרי ציבור על רקע אידיאולוגי אלא רק על רקע פלילי.
ח"כ בגין: החוק בעייתי מאוד מאוד מאוד וצריך לנהוג משנה זהירות כשבאים לחוקק אותו.
הטיעונים שהועלו על ידי חברי האופוזיציה: 1. החוק הופך את הכנסת מרשות מחוקקת לרשות שופטת. 2. יש מגוון כלים המאפשרים להשעות חבר כנסת, לדוגמה, ועדת אתיקה שכבר אמרה את דברה בנושא חברי הכנסת של בל"ד והשעתה אותם. וכן חוק ההסתה לטרור. 3. החוק המוצע משנה את חוק יסוד הכנסת וכל אחד יוכל להיפגע ממנו בכל נקודת זמן. 4. החוק פוגע בחופש הבחירה בחופש הביטוי וביסודות הדמוקרטיה. 5. החוק מבטל את ההגנות שקיימות היום על מיעוט. 6. מדובר במשחק פוליטי מכור מראש של נתניהו שנועד להדיר את חברי הכנסת הערבים מהכנסת. איה, נציגת קרן אברהם לשוויון בין יהודים וערבים סיכמה את הדברים: יש לנו מיעוט גדול של 20% שבני עמם נמצאים בסכסוך אתנו. זה מצב יסודי. אם הרוב מחליט מהם גבולות השיח כי אז ניתן לרוב להחליט מה יהיה הייצוג של המיעוט בכנסת. זאת אומרת שהבחירה של המיעוט הופכת ללא רלבנטית. לישראל יש אינטרס שהערבים יהיו חלק פעיל במדינה והחוק הזה נתפס כדחיקתם החוצה. צריך לקחת בחשבון גם את האמון שלהם בכנסת.