ביקורת רחבה על המלצות הוועדה הציבורית לבחינת גיל הפרישה לנשים בדיון בוועדה למעמד האישה, שהתקיים ב-1 בנובמבר 2016. הביקורת על ההמלצות שהוצגו בוועדה תרמה להחלטה שהתקבלה כמה ימים אחר כך בוועדת הכספים לעצור את העלאת גיל הפרישה לנשים ל-64 שנועדה לחול בראשית 2017.
בדיון בוועדה לקידום מעמד האישה, שבו הוצג דו"ח הוועדה הציבורית, נמתחה ביקורת קשה על הפגיעה הצפויה בנשים "מוחלשות" אם ייושמו ההמלצות. הוועדה המליצה על העלאה מדורגת של גיל הפרישה לנשים ועל מתן "סל של כלים משלימים" – הכפלה של מס הכנסה שלילי החל מגיל 62, הארכת תקופת הזכאות לדמי אבטלה, השקעה רחבה בהכשרות מקצועיות לנשים מבוגרות וכו'.
נציגי ההסתדרות והתעשיינים בוועדה הציבורית התנגדו להמלצות. וחברי הוועדה האחרים הסכימו על העלאה של גיל הפרישה לגיל 64 שנים, ורובם אף תמכו בהצעה של העלאה לגיל 65 שנים על פני 12 שנה, ולאחר מכן יצירת מנגנון הצמדה לתוחלת החיים.
הביקורת שנמתחה על המלצות הוועדה הייתה שהפיתרון המוצע הוא מאוד כוללני – ללא הפרדה בין המקצועות השונים, קבוצות אוכלוסיה שונות (למשל ערבים וחרדים) ומעמד (עצמאי או שכיר). המלצות הוועדה אינן מבוססות על הגירעון האקטוארי של המוסד לביטוח לאומי.
שבוע לאחר הדיון, ב-7 בנובמבר, דחתה ועדת הכספים את ההצעה לקבוע העלאה אוטומטית של גיל הפרישה לנשים עד 64 החל מחודש ינואר 2017, לאחר ששר האוצר כחלון הודיע כי טרם החליט אם לקבל את המלצות הוועדה המקצועית הציבורית שהקים לבדיקת הנושא.
חברי ועדה נוכחים: היו"ר עאידה תומא סלימאן, בנימין בגין, עליזה לביא.
חברי ועדה שנעדרו: מירב בן ארי, אילן גילאון, ג'מאל זחלקה, שולי מועלם-רפאלי, עמיר פרץ, נחמן שי.
ח"כים נוספים שהשתתפו: זהבה גלאון, אורלי לוי-אבקסיס, יוסף ג'בארין, דב חנין, יוליה מנולובסקי.
משתתפים נוספים: נציגי משרד האוצר, קואליציית "שותפות" ארגוני נשים, נציגי ההסתדרות והתעשיינים, מרכז אדווה, האגודה לזכויות האזרח.