הדיווחים מדיוני הכנסת נאספים בידי מתנדבי ומתנדבות המשמר החברתי ומתפרסמים בעריכת מתנדבים מתחום העריכה
ועדת חוקה, חוק ומשפט
דיון: "מדיניות המשטרה בנושא האזנות סתר לעניין שיחות חסויות שנקלטו בדרך אגב"
מדווח: משה פריאל
אתמול, 23 באוקטובר, נפתח כנס החורף של הכנסת בחגיגיות מה. הכנס צפוי להיות מורכב, קשה וסוער לנוכח הצעות החוק ושאר הכופתאות הפוליטיות העתידות לידון בוועדות השונות ובמליאה. בקיצור, צפוי חורף חם, ויש אף מי שטוען כי הממשלה לא תשלים את ימיה.
זוכרים את פרשת האזנות הסתר של המשטרה ל"ידוענים", ביניהם מרגלית צנעני? ובכן, לאחר תקופה ארוכה שהטיפול בנושא נדחה, נערך אתמול דיון ראשון בפרשת האזנות הסתר. קיומו של הדיון נזקף לזכותם של העיתונאים, שהתעקשו על הנושא.
יו"ר הוועדה, ניסן סלומינסקי, פתח את הדיון. הוא סיפר כי לפני חודשים אחדים, האזינה המשטרה לכמה ידוענים באופן חוקי: "היא הקליטה ותימללה אותם, אולם תוך כדי האזנה, עלו גם שיחות של עיתונאים ששוחחו עם הידוענים". אירוע זה גרם לאנשי תקשורת רבים להזדעק. לדבריהם, שיטות אלה עלולות להביא לחשיפת המקורות שלהם. בעקבות זאת, החליטה הוועדה להקדיש דיון לנושא.
יו"ר הוועדה סלומינסקי פירט בפני הנוכחים מי הם אנשי המקצוע שחל איסור להאזין להם ולהקליטם, ואלו הם: עורכי דין, פסיכיאטרים, פסיכולוגים, עובדים סוציאליים וכוהני דת.
יש מי שישאל: מהו הדין לגבי שרים, סגני שרים וחברי כנסת ?
לגביהם, הדגיש היו"ר, קיימת פרוצדורה מיוחדת. על פי סעיף 7 א, המשטרה מחויבת לעצור באופן מיידי את ההאזנה וההקלטה ולפנות לשופט. לפי שעה, עיתונאים אינם נכללים בקטגוריית אנשי המקצוע שחל איסור להקליטם, ולגביהם ציין סלומינסקי: "ננסה לקדם הצעת חוק מה עושים איתם".
חלקו השני של הדיון היה חסוי ונדרשנו לצאת מהחדר. בחלק זה שמעו חברי הכנסת הסברים ותשובות הנוגעים לאותה פרשה של האזנות הסתר לידוענים, שבמסגרתן נקלטו בדרך אגב גם דבריהם של עיתונאים.
חברי הכנסת שנכחו בדיון: יו"ר הוועדה ניסן סלומינסקי (הבית היהודי), זאב בנימין בגין, ענת ברקו (ליכוד), מיכאל מלכיאלי (ש"ס), אורי מקלב (יהדות התורה), רויטל סוויד (המחנה הציוני), מיכל רוזין (מרצ) ואלעזר שטרן (יש עתיד).
אלו הם המוזמנים שנכחו: בכירים מהמשטרה, נציגים ממשרד המשפטים, נציגים מהפרקליטות, מועצת העיתונות והמשמר החברתי.