הגעתי לכנסת ביום שני, 12 בפברואר 2018, לסקר במסגרת המשמר החברתי דיון חשוב של וועדת הכספים לאישור הפעלת קרן לצמצום פערים בין רשויות מקומיות. החלטת ממשלה מיום 16 באוגוסט 2016 להקמת הקרן (שתחילת פעולתה הייתה אמורה להיות ב-1 לינואר 2017) הקצתה תקציב של 500 מיליון שקל בשנה לעריי ויישובי עולים חלשים.
ב-15 לדצמבר 2016 אישרה וועדת הכספים בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק.
זהו רעיון מבורך שיכול לעזור מאוד ליישוב העולים הקטן (כ-5,000 תושבים) מצפה רמון שהוקם בשנת 1956 ועד היום לא הצליח לגדול, לעמוד על הרגליים, ולהתבסס.
ביום ב׳ הגעתי לנקודת הבידוק, בכניסה לכנסת, וקיבלתי הודעה כי הדיון בוטל. זהו מקרה נדיר של ביטול ברגע האחרון. ציפיתי לדיון חדש שייקבע בשבוע שלאחרי מכן. אך לצערי התברר כי בפירוט הדיונים של וועדת הכספים עד 5 במרץ באתר הכנסת אין זכר לדיון בנושא.
איך זה שכסף שהיה אמור לעזור למצפה רמון כבר בתחילת 2017 לא הגיע וגם לא יגיע בזמן הקרוב ואף חבר/ת כנסת לא מספר/ת לעם ישראל שאין אף אחד שדואג לעיירות הפיתוח החלשות?
אני יכול להבין שחברי הכנסת מהקואליציה לא פוצים את פיהם, אך למה חברי האופוזיציה שותקים?
ואם בקואליציה ענינינו: בתשובה לשאלה של המשמר החברתי לשר השיכון יואב גלנט על האפשרות שמשרד השיכון ירכוש 48 דירות שיכון לשעבר במצפה רמון (שמשרד הביטחון מציע למכירה) התשובה המפתיעה היא שאין דרישה לדירות שיכון ביישוב.
אז מי באמת יעזור למצפה רמון?