הדיווחים מדיוני הכנסת נאספים בידי מתנדבי ומתנדבות המשמר החברתי ומתפרסמים בעריכת מתנדבים מתחום העריכה
נכתב :ע"י משה פריאל .
בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות נערך ביום שני 9.7.18 דיון סוער "תיקון לחוק הפונדקאות".
יו"ר הוועדה ח"כ אלי אלאלוף עמד על זה כי מי שנזקק לטיפולי פונדקאות יוגבל ל5 ילדים במשפחה, ולא 2 כפי שקיים כיום.
הוא גם הציע שנושאת ההיריון תהיה בת 22 עד 39 שנה, ולא 38 כיום. עוד נקבע כי פונדקאית תוכל לבצע עד 5 לידות, כולל ילדיה הפרטיים, לעומת עד 4 לידות כיום.
ברוב של 8 חברי כנסת מול 4 החוק תוקן ועל פיו יורחב מעגל הנשים הזכאיות לבצע פונדקאות בישראל מדובר גם בנשים ללא בן זוג אשר סובלות מבעיה רפואית שלא מאפשרת להן לשאת הריון.
יחד עם זאת, חוק זה השאיר בחוץ את הזוגות החד מיניים.
ח"כ אמיר אוחנה (ליכוד) שנכח בוועדה הציע הסתייגות לפיה ההליך יאושר גם לזוגות חד מיניים, אך היא נדחתה. "כשאני ובן זוגי רצינו להקים משפחה נאלצנו להרחיק אלפי קילומטרים למדינה אחרת. התאומים נולדו לפני הזמן המתוכנן ולא היינו שם לצידם. הפכתי עולמות כדי למצוא יהודי שלא הכיר אותי אשר גר בקרבת מקום על מנת שיהיה לצידם, אני לא מתריס נגד הרבנות ונגד הדת רק מבקש קצת אנושיות" כולו נרגש סיפר לנוכחים.
גם ח"כ איציק שמולי (מחנה ציוני) במונולוג מלא כאב אמר: "אני רוצה להיות אבא, ואני לא יכול. בכדי להיות אבא אני צריך לפנות למדינה זרה מעבר לים לשלם 140 אלף דולר ולקוות שיהיה בסדר. אנחנו מספיק טובים כדי לשרת את המדינה ,אבל לא כדי להיות הורים. זה עלבון שאני לא יכול לתאר אותו חוק זה משאיר בחוץ את הזוגות החד מיניים. עוצרים אותי אנשים ואומרים לי אתה חבר כנסת נהדר וחברתי עוזר לחלשים .מדוע חוק זה ישלול ממני להיות אבא?"
ח"כ אילן גילאון (מרץ) אמר כי "זהו חוק הומופובי".
ח"כ יעל גרמן (יש עתיד) אמרה כי "החוק הזה אומר לקהילה הגאה ,אתם טובים כדי להתגייס וליפול בשעת הקרב, תמלאו את כל החובות, אבל זכויות פונדקאיות, אימוץ, נישואין לא ניתן לכם."
בעד הצעת החוק הצביעו חברי הכנסת: אלי אלאלוף (כולנו), נאווה בוקר (ליכוד), אברהם נגוסה (ליכוד), מיכאל מלכיור(ש"ס), ישראל אייכלר (יהדות התורה), מוטי יוגב (הבית היהודי), טלי פלוסקוב (כולנו) ואברהם חסון (כולנו).
נגד הצעת החוק הצביעו חברי הכנסת: יעל גרמן (יש עתיד), אילן גילאון (מרץ), מיכל בירן (מחנה ציוני) ואיציק שמולי (מחנה ציוני).