הדיווחים מדיוני הכנסת נאספים בידי מתנדבי ומתנדבות המשמר החברתי ומתפרסמים בעריכת מתנדבים מתחום העריכה
נכתב ע"י יוסי רוזנמן
ספק מזון במוסד חינוך רשאי יהיה למכור בתחום המוסד החינוכי אך ורק מזון מותר על פי חוק ההגנה על בריאות הציבור.
מנהל המוסד החינוכי חייב יהיה להציג במקום בולט ונגיש לתלמידים ולהוריהם את פירוט המזונות המוצעים למכירה על ידי הזכיין במוסד החינוכי. מנהל המוסד החינוכי יפרסם גם את הפירוט גם באתר האינטרנט של המוסד החינוכי.
התקנה:
בהסכם ההתקשרות עם מוכר מזון במוסד חינוכי, יהיה על המוכר לעמוד בתקנים שנקבעו וכל המוצרים שימכרו חייבים יהיו לעמוד בתקן המגבלות המורות על מכירת מזון בריא.
להלן ההצעה לכמויות המקסימליות המהוגנות בתקן משרד הבריאות:
חומצות שומן רווי – מעל 4 גרם חומצות שומן רווי ב-100 גרם מזון מוצק, או מעל 3 גרם חומצות שומן רווי ב-100 מ״ל מזון נוזלי.
נתרן – מעל 400 גרם מ״ג נתרן ב-100 גרם מזון מוצק או מעל 300 מ״ג נתרן ל-100 מ״ל מזון נוזלי.
סוכר – מעל 10 גרם ב-100 גרם מזון מוצק או מעל 5 גרם סוכר ב-100 מ״ל מזון נוזלי.
למרות הנתונים שהוצגו כנתונים בעלי רף חיובי, גופים מקצועיים מכלל אגפי החינוך והבריאות הביעו התנגדותם לתקנה בטענה שהרף שנקבע עדיין גבוה. מסתבר ש-80 אחוז מהמלחים נמצאים בחטיפים.
פרשנות בקטנה:
לצד תקנה חשובה שלמרות הנוקשות וההחמרה שבה, מזון בריא לילדינו הינו פרט חשוב בחינוך למודעות ״אכילה נכונה ובריאה״. רק שצריך לקוות שהתקנה תיושם כהלכה.
לדעתי אחד המכשולים הגדולים שעלול לפגוע ביישום התקנה הוא תופעת ה״גזלנים״ שממשיכים להגיע עם רכבם, מחנים מחוץ לכותלי המוסד החינוכי וממשיכים להוות גורם פיתוי לילדים ברכישת מוצרי מזון פסולים. הדבר עלול להשפיע גם על חוסר כדאיות בהפעלת המזנון מצד הזכיין.
נראה מה ילד יום!
נכחו:
יו״ר הוועדה – חה״כ יעקב מרגי (ש״ס)
חברי כנסת – לא נכחו
נציגי משרד החינוך, משרד הבריאות, משרד המשפטים, מרכז השילטון המקומי, התאחדות התעשיינים, פורום ועדי ההורים היישוביים, נציגי עמותות והמשמר החברתי.
יוסי רוזנמן – עיתונאי