עמיר פרץ הוא חבר הכנסת הכי פחות חברתי מבין חברי האופוזיציה. יש לציין כי הציון הנמוך של פרץ נובע במידה מסוימת מהיעדרות של מספר חודשים עקב התמודדות עם מחלת הסרטן.
פרץ נעדר כשעלה להצבעה תיקון שיאפשר לאזרחים ותיקים לנסוע בחינם בתחבורה ציבורית. כך קרה גם בהצבעות חשובות אחרות –תיקון שמסדיר תשלום דמי מחלה החל מהיום הראשון להיעדרות, חוק המקדם מאבק בזנות וסרסרות, חוק לקידום תחבורה ציבורית בשבת, וחוק שנועד להקל את הבירוקרטיה שאיתה מתמודדים ניצולי שואה.
במקום האחד לפני אחרון באופוזיציה נמצא חה"כ ג'מאל זחאלקה, שלא טרח להגיע להצבעות חשובות כגון הצבעות על חובת שקיפות תקציבית במוסדות החינוך וחוק המקדם מאבק בזנות וסרסרות. בחמישייה התחתונה נמצא גם חה"כ יאיר לפיד (לקריאה בהרחבה על הצבעותיו של לפיד לאורך הכנסת הנוכחית לחצו על הקישור).
ולפניו ממוקם חה"כ טלב אבו ערר, שלא נכח בהצבעה על פטור לאזרחים ותיקים בתחבורה ציבורית ודמי מחלה מהיום הראשון.
ומה עושה יו"ר האופוזיציה?
חה"כ ציפי לבני הגיעה אל המקום הנמוך והלא חברתי – חמישי מהסוף במדד האופוזיציה. דווקא יו"ר האופוזיציה, שהייתה צריכה להוביל חזית מאוחדת מול מבול החוקים האנטי חברתיים והאנטי דמוקרטיים שהנחיתה הממשלה על הכנסת הזאת, נעדרה שוב ושוב מהצבעות חשובות. לדוגמא: תיקון לחוק האזרחים הוותיקים שמאפשר להם לנסוע בחינם בתחבורה ציבורית, חוק לפיקוח על מחירי מזון לתינוקות, חוק להקמת מרכזי מיצוי זכויות שיסייעו לזכאים לקבל את הקצבאות המגיעות להם, ומהצבעה על חוק להגברת הפיקוח על העבודה באתרי בנייה, במטרה למנוע תאונות. בכנס קיץ 2016 לבני אפילו לא הגיעה להצבעה הקריטית על תקציב המדינה הדו שנתי.
לעוד פרטים על המדד:
לפרטים על החמישייה הראשונה באופוזיציה
לפרטים על החמישייה האחרונה באופוזיציה
לפרטים על החמישייה הראשונה בקואליציה
לפרטים על החמישייה האחרונה בקואליציה