תנאי ההעסקה של הסגל הזוטר ועובדות הניקיון באוניברסיטת בן-גוריון: דיון בוועדת העבודה והרווחה, 27 במאי, 2013
קשה להבין מדוע בכלל הגיעו שני הנושאים האלה לוועדה. עם כל החשיבות של זכויות העובדים, מדובר בחילוקי דעות בפרשנות המשפטית לחקיקה קיימת, ובאחד המקרים העניין נידון בשתי ערכאות שונות.
בשני הדיונים לא היה שום היבט של שינוי חקיקה או או כל דבר אחר שקשור לפעילות הפרלמנטרית. הדיון כולו הזכיר פגישת בוררות, והשאלה היא, האם ועדה בכנסת היא המקום המתאים? מן הראוי היה שאם כבר קובעים דיון, אז לפחות הצד שנפגע יציע שינויים קונקרטיים בחקיקה הקיימת, לרבדיה.
יו"ר הוועדה חיים כץ, ששימש בדיון הזה גננת או מבוגר אחראי, לא חסך ביקורת מהנהלת האוניברסיטה, והטיף להתנהגות אנושית כלפי העובדים.
בסופו של דבר הוקצו שבועיים להידברות ומו"מ בין הצדדים בכל הנוגע לסגל הזוטר, שידווחו לוועדה על התקדמותם. לגבי עובדות הניקיון לא היו החלטות אופרטיביות.
השתתפו בדיון: יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ (ליכוד), ח"כ מיקי רוזנטל (עבודה); מנכ"ל האוניברסיטה, דוד ברקת; יו"ר ועד הסגל הזוטר, אסף בונדי; היועצת המשפטית של האוניברסיטה, עו"ד אלמוג סלע; יו"ר ועד עובדות ניקיון, פאני דלמר; עו"ד שמעוני מאיגוד חברות הניקיון; עו"ד איתי סבירסקי מ"כוח לעובדים"; נציג איגוד חברות הניקיון, יוסף יעקב.