תקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות: כיצד ייראו הערעורים?

ועדות: ועדת העבודה, הרווחה והבריאות; נוכחים: אילן גילאון, יעקב מרגי; נעדרים: יוני שטבון, מיקי רוזנטל

ביום ג', ה-20 למאי, התכנסה ועדת המשנה של ועדת העבודה, הרווחה והבריאות לעניין תקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות. הדיון היה המשך לדיונים קודמים בעניין ניסוח התקנות לחוק, והשתתפו בו שני חברי כנסת (היו"ר ח"כ אילן גילאון ממרצ וח"כ יעקב מרגי מש"ס), מתוך הארבעה החברים בוועדה. בדיון נכחו גם נציגי ארגוני נכים, הביטוח הלאומי, משרד הכלכלה, משרד המשפטים, משרד האוצר ומערכת החינוך הטכנולוגי.

הדיון נסוב סביב נוסח התקנות המפורטות העוסקות בזכויות מוגבלים הלומדים במוסדות לימוד בנושאי נגישות, ליווי, הקלות, הספקת אמצעי עזר והתאמות. נידונו גם נושא הקמת מרכזי תמיכה, הכשרת צוותי ההוראה, שירותי הדרכה, סיורים להכרת מקום הלימוד ומינוי ועדה לקביעת התאמות אישיות כולל מקרים של לקויי למידה.

יו"ר ועדת המשנה, אילן גילאון, ניהל הישיבה בהוגנות ותכליתיות. הוא הרגיע את נציגי ארגוני הנכים השונים, שכל אחד מהם – ויש הרבה ארגונים – רוצה להכניס נציגים שלו לוועדות ולמרכזי התמיכה ולהוסיף התאמות נוספות. "ככל שמכניסים יותר ויותר סייגים פוגעים בנגישות לנכים", אמר גילאון. ויכוח שהתעורר היה בקשר לוועדת הערר על החלטות מרכז התמיכה או החלטות הוועדה לקביעת התאמות אישיות. ארגוני הנכים ביקשו שמבקש המעוניין לערער על החלטה יוכל להופיע אישית לפני ועדת הערר ולא בכתב, לפי ההצעה לתקנה זו. סוכם כי הבקשה תישקל עד לדיון הבא, שמתוכנן להתקיים בקרוב.

 

לעדויות מדיונים קודמים בוועדת המשנה:

הרבה סיסמאות, אפס הצעות: כך דנים בכנסת על נגישות לבעלי מוגבלויות

התנגדות במשרד הבריאות להוספת תקנים: אין צורך בהצמדת מלווה לבעלי מוגבלויות במקומות קטנים

נגישות
HTML Generator Sample Page

האתר נבנה ע"י - 5BreadCrumbs