דיונים שנשקיף בהם מחר / 30 באפריל

דיונים שנשקיף בהם מחר / 30 באפריל

פירוק הריכוזיות בענף הרכב, בהשתתפות שר התחבורה והפרופ' ירון זליכה ● קריאה חוצת-מפלגות להגנה על נשים בדואיות מאלימות במשפחה ● וגירוש פליטים לדרום-סודן המדממת, על רקע פשעי השנאה בשכונת שפירא

ועדת הכלכלה

10:00 – מסקנות הוועדה להגברת התחרותיות בענף הרכב – בישיבה ישתתף חה"כ ישראל כ, שר התחבורה, התשתיות הלאומיות והבטיחות בדרכים ופרופ' ירון זליכה, יו"ר הוועדה הציבורית להגברת התחרותיות בענף הרכב

בשנה שעברה מינה שר התחבורה ועדה בראשות פרופ' ירון זליכה שתפקידה לנתח את שוק הרכב ולשבור את ריכוזיות היתר המאפיינת אותו. ריכוזיות יתר זו היא אחת הסיבות העיקריות למחירן הגבוה של מכוניות בישראל, וכמו בתחומים אחרים, מנסה הממשלה לפתוח את השוק לתחרות רחבה ככל שניתן על מנת להוריד מחירים ולשפר את המוצרים והשירות לצרכן.

מבין המוזמנים הרבים לישיבה (יבואני הרכב, חברות הביטוח, חברות הליסינג) נפקד מקומם של אנשי הארגונים הסביבתיים. ישראל מלאה במכוניות להתפקע, ואם יורדו מחיריהן כנראה שיהיו הרבה יותר מהן על הכביש, וכך, כל זמן שאין תחבורה ציבורית ראויה לשמה, יגדל נטל הזיהום על האזרחים.

[space height="4"]

הוועדה לקידום מעמד האישה

11:00 – הגנה על נשים בדואיות מפני אלימות במשפחה

עד לפני מספר שנים כינו רציחות של נשים בקהילה הבדואית 'רצח על רגע כבוד המשפחה'. הביטוי הסלחני הזה נגנז, אך נשים בדואיות עדיין סובלות מאלימות רבה בקרב משפחתן. ח"כ יריב לוין מהליכוד הגיש את ההצעה הזו לדיון בכנסת, כאשר מאחוריו עומדים ארגונים רבים – שפועלים בקרב הקהילה הבדואית ובמקומות אחרים – שבאים להזכיר שמעמד האישה בישראל עוד לא השווה לחלוטין לזה במדינות אירופה וארה"ב, ושגם נשים בנות מיעוטים, שחסרות כוח פוליטי וכך גם נעלמות בנשיה הציבורית, זכאיות להגנה מפני אלימות.

[space height="4"]

 ועדה מיוחדת לבעיית העובדים הזרים

11:30 – דיון בעקבות השלכת בקבוקי תבערה בשכונת שפירא

12:00 – הרחקת דרום סודנים מישראל

בלילה שלאחר יום העצמאות שבוע שעבר נזרקו כמה בקבוקי תבערה לעבר בתים של מהגרים אפריקאים בשכונת שפירא בתל אביב. לכאורה נראה שמדובר בהסלמה במאבק נגד הכנסת המהגרים לישראל ושיכונם בקרב אוכלוסיות ישראליות. נאמר רבות אודות התסמינים הגזעניים של המאבק הזה, על חוסר הרצון לקבל את הזולת השונה וגלישת הדיון הציבורי בנושא לפסים אלימים. למרות כל שנאמר, בדיון דברים אלו ייאמרו שוב. אולי הפעם, תחת כסות כנסת ישראל, יוחלט על צעדים משמעותיים למיגור האלימות.

הדיון שלאחר מכן יעסוק בשאלה האם ניתן לגרש מהגרים שהגיעו לישראל מדרום סודן חזרה למולדתם. דרום סודן הכריזה על עצמאות לפני פחות משנה, וכבר הסכסוך ארוך הימים שלה עם סודן קיבל נופך רשמי של קונפליקט בינלאומי. בנוסף, דרום סודן סובלת משפיכות דמים בין-שבטית רבה ועוני מופלג, שמביא לכך שאחוז ניכר מהאוכלוסיה המקומית סובל חרפת רעב. במרבית העולם הדמוקרטי זוכים הדרום סודנים להגנה קבוצתית – כך גם לפי האו"ם. בישראל, נראה, אצה למשרד הפנים הדרך לגרש את הגולים.

יש המחברים את שני הנושאים יחדיו וטוענים שהאווירה האלימה נגד המהגרים האפריקאים (רובם מסודן, דרום סודן ואריתריאה – שלושתן מצויות בסכסוכי דמים) מקבלת גושפנקה לא רשמית מהתנהגות הממשלה והכנסת. גושפנקה זו היא בעלת אופי חקיקתי והצהרתי, כאשר אישי ציבור מכריזים יומם וערב על רצונם להפסיק את גלי ההגירה האפריקאית.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

נגישות
HTML Generator Sample Page

האתר נבנה ע"י - 5BreadCrumbs