האם הכנסת תצטרך לתקן את חוק השידור הציבורי עוד לפני שהוקמה הרשות?

האם הכנסת תצטרך לתקן את חוק השידור הציבורי עוד לפני שהוקמה הרשות?

ועדה: ועדת הכלכלה; נוכחים: קארין אלהרר, נאוה בוקר, דוד ביטן, באסל גטאס, אילן גילאון, עבד אלחכים חאג` יחיא, דב חנין, שלי יחימוביץ`, איתן כבל, איילת נחמיאס ורבין, רועי פולקמן, טלי פלוסקוב, יעקב פרי, עיסאווי פריג`, נורית קורן, נחמן שי; נעדרים: יצחק וקנין

ועדת הכלכלה התכנסה אתמול (8/6/15) והקדישה את הדיון הראשון שלה בכנסת הנוכחית למשבר ברשות השידור. הדיון ערך כשעתיים באולם מלא ונוהל ביד רמה על ידי היו"ר, ח"כ איתן כבל (המחנה הציוני), שבגילוי נאות אמר כי הוא מנהל מאבק לא פשוט למען השידור הציבורי, ושהיה לו חלק בכך שהצעת חוק השידור הציבורי עברה בכנסת ה-19 והוא לא רואה בזה חטא. כבל ציין כי הוא מאמין בחשיבותו של שידור ציבורי בלתי תלוי וחדשני, והוא יעשה ככל הנדרש שהשידור יהיה חי, טוב, רציני ואמיתי.

כששר התקשורת לשעבר, גלעד ארדן (ליכוד), הגיש את הצעת החוק, הוא באמת התכוון להחיות את הרשות, אך היו"ר, ח"כ כבל, ציין כי לצערו הוא מרגיש יותר ממרומה. לתחושה זו הצטרפו חברי כנסת נוספים. היו"ר, ח"כ כבל, הבהיר כי כרגע אין אפשרות שדרישות החוק יתממשו בעוד שלושה חודשים.

אם אכן תאגיד התקשורת לא יוקם עד סוף ספטמבר 2015, כפי שהמנכ"ל הזמני של התאגיד הציבורי, אלדד קובלנץ, הודיע רשמית, ראש הממשלה מר בנימין נתניהו, כממונה על השידור הציבורי, יצטרך לפנות לכנסת בבקשה לשנות את החוק.

היועצת המשפטית של הוועדה, הגב' אתי בנדלר, הפנתה את תשומת לבם של הנוכחים בדיון, לאחר שנראה היה שלא הבינו לעומק את החוק שאושר בכנסת ה-19 (היו"ר ביקש מחברי הכנסת להגיע לדיונים קצת יותר מוכנים), כי הוועדה אינה יכולה להחליט על דחייה של שלושה חודשים נוספים, וכי על פי החוק, אסור לאוצר לסרב לממן את הוצאותיה של רשות השידור. כדי לדחות את יישום החוק בשלושה חודשים נוספים, צריך יהיה לעשות תיקון לחוק. בתגובה אמר נציג משרד האוצר, עופר מרגלית, כי הנושא יובא לשולחנו של השר משה כחלון (כולנו) בימים הקרובים, והוא יקבל החלטה.

פרופ' דוד האן, כונס הנכסים הראשי המכהן כמפרק רשות השידור, אמר כי בסוף שנת 2014 הייתה רשות השידור מאוזנת תזרימית. אולם בשנת 2015 נפסקה ההכנסה המרכזית שלה – האגרה – ובסוף החודש גירעון הרשות יעמוד על סך של 50 מיליון ש"ח בלי כל אפשרות לשלם משכורות לעובדים בחודש הבא.

במהלך הדיון קראו חברי הכנסת שלי יחימוביץ' (המחנה הציוני), דב חנין (הרשימה המשותפת) ואילן גילאון (מרצ) לביטול החוק, קריאה שלוותה באולם במחיאות כפיים. לטענתם, יש השתלטות טוטלית של כוח פוליטי על רשות השידור, וקיים ניגוד אינטרסים מוחלט בין מר נתניהו לשידור הציבורי. ח"כ חנין קרא גם לקדם את חוק ההגנה על השידור הציבורי, ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד) שהייתה יו"ר הוועדה בנושא השידור הציבורי, אמרה כי ראש הממשלה אינו מאשר מינוי דירקטורים, וח"כ נחמן שי (המחנה הציוני) הוסיף כי ראש הממשלה השיג את מה שרצה – שהעובדים יעבדו מתוך פחד!

משרד התקשורת וראש הממשלה יוצגו בדיון על ידי היועצת המשפטית במשרד התקשורת, עו"ד דנה נויפלד, שהקריאה את התגובה הבאה: "ראש הממשלה רוצה ללמוד את התמונה הכוללת, ורק לפני שבועיים וחצי הוא נכנס לתפקיד הממונה על השידור הציבורי. ראש הממשלה הטיל על מנכ"ל משרד התקשורת ללמוד את הנושא על כל היבטיו".

סוכם כי חברי הוועדה יקימו ועדת משנה שתלווה את התהליך מקרוב, ועדת הכלכלה תכין מסמך שיציג בעיות ושאלות, וכן יתקיים מרתון דיונים שאליו יזומנו ראש הממשלה, מר נתניהו, כממונה על רשות השידור, ושר האוצר משה כחלון.

יו"ר הוועדה, ח"כ כבל, ציין כי "התשובות יכולות להינתן לא על ידי מלאך, לא על ידי שרף, ולא על ידי שליח".

במהלך היום פורסם כי יו"ר המחנה הציוני, ח"כ יצחק הרצוג, הניח על שולחן הכנסת היום (יום ג') הצעת חוק שאם תתקבל, תביא לשינוי מהפכני בתחום התקשורת הישראלי – פירוק משרד התקשורת והקמת רשות תקשורת עצמאית שלא תהיה בסמכותה של אישיות פוליטית כלשהי.

עוד נכחו בדיון: ארגוני יוצרים ומבצעים, נציגי הטלוויזיה החינוכית, נציגי משרד האוצר, משרד המשפטים, משרד התקשורת ורשות השידור.

עדויות מדיוני חוק השידור הציבורי בכנסת ה-19:

נגישות
HTML Generator Sample Page

האתר נבנה ע"י - 5BreadCrumbs