שטייניץ מגיע לספר על מפעלותיו בוועדת הכספים ולדבר על תקציב השנה הבאה ● חברי כנסת מימין ומשמאל תובעים להקים גוף שיפקח על פרקליטות המדינה ● והוועדה לטיפול בנגע הסמים רוצה להילחם בסמי הפיצוציות
[space height="4"]ועדה לזכויות הילד
9:30 – טיפול בנערות בסיכון בלוד
דאגה לנוער בסיכון הוא מאמץ משותף למספר גדול של רשויות ציבוריות וארגונים חברתיים. למען ההצלחה כל גוף חייב לתרום מכישוריו, יכולותיו וידיעותיו. למצער, לא מעט פעמים אחד הצדדים לא עומד בחלקו וכך קורה שנערים ונערות בסיכון "נופלים בין הכיסאות".
הדיון הנוכחי מדבר ספציפית טיפול בנערות בסיכון. בדיון צפויות לעלות בעיות רוחביות בטיפול בנוער בסיכון (ע"פ מרכז המחקר של הכנסת, בישראל כמעט רבע מיליון ילדים ונוער בסיכון), כמו שיתוף פעולה בין הרשויות השונות בטיפול בנוער, וגם בעיות הנובעות מהצרכים המיוחדים לנערות, כגון מניעת הידרדרות לזנות, חינוך מיני, העצמה נשית וכיו"ב.
הדיון אינו עוסק בהצעת חוק קונקרטית, וכך לא צפויה לצאת ממנו בשורה בעניין הטיפול בנערות בסיכון.
[space height="4"]
ועדת הכספים
10:00 – סקירה תקופתית מאת שר האוצר ודיון
בתחילת כל מושב שר האוצר מגיע לוועדת הכספים וסוקר את התנהלות משרדו בחודשים האחרונים. בפעם הקודמת שר האוצר הגן על עמידת משרדו מול דרישות המחאה והתייחס להמלצות ועדת טרכטנברג. הפעם הוא מגיע אחרי שחלק מהמלצות הוועדה אושרו (לדוגמה, חינוך חינם מגיל 3) ולקראת תחילת העבודה על התקציב הדו שנתי לשנים 2013-2014.
[space height="4"]
ועדת הפנים ואיכות הסביבה
11:00 – תקנות למניעת מפגעים (זיהום אויר מכלי רכב) (תיקון), התשע"א-2011 ותקנות למניעת מפגעים (זיהום אויר מכלי רכב בדרך) (תיקון), התשע"א-2011
מדובר בעדכון מאת השר לאיכות הסביבה גלעד ארדן לתקנות פליטת חומרים מכלי רכב בזמן נסיעה. עיקרן מתייחס לרכיבי הדלקים השונים ומשווה אותם לתקן האירופי בעניין דלקים למכוניות.
[space height="4"]
ועדה מיוחדת למאבק בנגע הסמים
11:00 – התמודדות המדינה עם סמי הפיצוציות
כבר כמה שנים שהמשטרה, הכנסת ובתי המשפט שמחקים במשחק חתול ועכבר עם עם מפיצי 'סמי הפיצוציות'. סם חדש שמופץ ברחובות תופס את תשומת לב הציבור, תלונות על הסם מתפשטות, הכנסת מחוקקת חוק שימנע את הפצת אותו הסם וכמה שבועות אחר כך מפיצי הסמים משחררים לרחובות תערובת סמים אחרת שאינה מוכרת ע"י החוק ולכן לא אסורה. יש בכך סכנה גדולה אף יותר מהסמים ה'מסורתיים', מפני שמדובר לרוב בתערובות כימיות מאיכות נמוכה שמוספים להן מגוון רעלנים.
הכנסת דנה כבר כשנתיים באפשרות חקיקתית גורפת, אלא שהיא נתקלת בבעיות רבות בכתיבתה ויישומה, כך שתעמוד ברף משפטי ראוי ודמוקרטי.
[space height="4"]
ועדת חוקה חוק ומשפט
12:00 – הצעת חוק המפלגות:
- (תיקון – התפקדות לחברות ביותר ממפלגה אחת), התשע"א-2011 של חה"כ יוחנן פלסנר, חה"כ יריב לוין, חה"כ איתן כבל, חה"כ עינת וילף, חה"כ אורי אריאל, חה"כ זבולון אורלב, חה"כ אילן גילאון, חה"כ אחמד טיבי, חה"כ דב חנין. (פ/3240)
- (תיקון – איסור חברות ביותר ממפלגה אחת), התשס"ט-2009 של חה"כ זבולון אורלב. (פ/1513)
- (תיקון – איסור חברות ביותר ממפלגה אחת), התש"ע-2010 של חה"כ ציפי חוטובלי. (פ/2164) – הכנה לקריאה ראשונה
מדובר בכמה הצעות חוק, הצפויות להתאחד לאחר שיעברו בקריאה ראשונה, שמטרתן הוא לשים סוף לאפשרותו של אדם להיות חבר ביותר ממפלגה אחת בכל עת. התפקדות ביותר ממפלגה אחת יש בה כדי לתת רושם כוזב על כוחה של מפלגה ועל מהימנות כוונותיה. הצעות החוק מתכוונות להפוך את המערכת הפוליטית מפלגתית למייצגת יותר את רצונות הפעילים בה, ובכך גם לאפשר לדעות מבוססות יותר לשלוט במצעי המפלגות בבחירות הכלליות.
הצעות החוק חובקות רבים מהקואליציה ומהאופוזיציה ונדמה שהן תולדה של עבודה פרלמנטרית מאומצת ורחבה.
[space height="4"]
הוועדה לענייני ביקורת המדינה
12:30 – 1. גוף מבקר לפרקליטות המדינה הצעה לדיון מהיר של ח"כ אורי אריאל ושל ח"כ גאלב מג'אדלה
זה כבר כשנתיים שגורמים משמאל ומימין, מתוך הכנסת ומחוצה לה, תוהים מה מתרחש במסדרונות פרקליטות המדינה. הפרקליטות הינה צומת דרכים חשוב ביכולתם של נבחרי הציבור לשלוט. במשרדיה מתקבלות החלטות האם להגיש כתבי אישום או לאו. החלטות אלה, בעיקר כאשר מוחלטות בעניינם של נבחרי ציבור (הנשיא לשעבר קצב, ראש הממשלה לשעבר אולמרט) חובה עליהן שיהיו נקיות מאינטרסים מפלגתיים או אידיאולוגים ויפעלו לאורו היחיד של שלטון החוק, כפי שמנוסח בספרי החוקים של ישראל. כמובן שראוי שמוסד זה יתנהל בשקיפות מירבית.
בתגובה לטענות שנשמעו לגבי החלטות הפרקליטות מהשנים האחרונות בציעו גורמים שונים להקים גוף מבקר לפרקליטות המדינה, שבכוחו כעצמאי, יוכל לחקור את התנהלות הפרקליטות בנושאים שונים. שאלה חשובה שנשאלת לגבי גוף מבקר זה היא האם יהיה כפוף לכנסת ישראל או שמא עצמאי בפעולתו גם בנוגע אליה? כמו כן, כיצד ייבחרו המשרתים בגוף זה ומי יעמוד בראשם? הדיון כאן הוא דיון ראשוני בסוגיה ונועד לחקור את השאלות הבסיסיות בהקמתו של גוף מבקר לפרקליטות המדינה.