דיונים שנשקיף בהם ביום רביעי / 2 במאי

דיונים שנשקיף בהם ביום רביעי / 2 במאי

השריפה בכרמל מוציאה מהקפאה את חוק הרשות לכבאות והצלה ● האם תלחץ ועדת הכלכלה על שר התחבורה לחשוף את אל-על לתחרות בינלאומית? ● והאם הכנסת תגן עלינו מפלישת המצלמות של גוגל ושל עיריית ראשל"צ?
[space height="4"]

ועדת הפנים ואיכות הסביבה

9:00 –

  1. הצעת חוק הרשות הארצית לכבאות והצלה, התשע"ב-2012 – הכנה לקריאה שניה ושלישית
  2. הצעת חוק שירות הכבאות והחילוץ, התשס"ט-2009 של חה"כ דוד אזולאי. (פ/1406)

כבר לפני שלוש שנים הגיש ח"כ אזולאי הצעת חוק המסדירה ארגון כבאות מרכזי ומקצועי בפרישה ארצית. מסיבות שונות לא קודמה הצעת החוק, אלא ישבה על שולחן הכנסת. רק לאחר השריפה הגדולה בכרמל בדצמבר 2010 החליטה הממשלה לקדם הצעת חוק מטעמה שתסדיר את עניין ארגון הכבאות הארצי. ההצעה הממשלתית הושתתה בחלקה על הצעתו של ח"כ אזולאי. עכשיו, שתי ההצעות, הצפויות להתאחד, מגיעות לישורת האחרונה לפני הפיכתן לחוקים מחייבים שיביאו, סופסוף, את בשורת כיבוי האש המודרני לישראל.

[space height="4"]

ועדת הכלכלה

9:30 – מדיניות "השמיים הפתוחים" בתעופה

הסכם שמים פתוחים הינו הסכם המאפשר למטוסים לטוס ממדינה למדינה בלי להיות מוגבלים בהסכמי טיסה מגבילים, מכסים או מיסים. זהו הסכם המתחשב באופייה המיוחד של הפעילות העסקית של חברות תעופה ומאפשר להן לצאת מן כלל מיסי החברות המשולמות למדינה על בסיס פעילות עסקית בה.

הסכמי שמים פתוחים ידועים כדרך יעילה ופשוטה להוזיל את מחירי הטיסה, בעיקר למרחקים קצרים ובינוניים, וליצר תחרות אמיתית לטובת הצרכן בתחום התעופה המסחרית.

בשנים האחרונות ישראל נפתחה לעולם הטיסות העולמי במובנים רבים, אך הסכם שמיים פתוחים גורף עם מדינות מהן מגיעות טיסות לא נחתם. לאחרונה היה אמור להיחתם הסכם כזה, אך מסיבות שונות שר התחבורה דחה אותו. עתה מתגבר על השר הלחץ לפעול להוצאת ההסכם לפועל.

[space height="4"]

 ועדת המדע והטכנולוגיה

9:30 –

  1. שימוש במצלמות מעקב במרחב הציבורי-ישיבת מעקב ודיווח
  2. הצעה לסדר היום בנושא: "חובת יידוע בדבר הימצאותן של מצלמות אבטחה וסייג למסירת מידע"הצעה לסדר היום של ח"כ חנא סוייד

בתחילת המושב הקודם ועדת המדע של הכנסת דנה בעניין הצבת מצלמות במרחב הציבורי. מאז נתנה הכנסת אישור לחברת גוגל לצלם מקומות רבים בישראל ובאופן כללי נראה שהחברה הישראלית צועדת אל עבר עתיד מלא במצלמות ואמצעי מעקב, ממש כמו ברבות ממדינות המערב. אמנם ישנן תקנות המסייגות את הצילום, אך באופן כללי נראה שאת כולנו רואים כל הזמן.

על כך ניטש דיון מר בכל העולם המערבי היכן מתחילה פרטיותו של אדם ונגמרת זכות הציבור לדעת. הדיון צפוי להיות מרתק. ההצעה לסדר היום של ח"כ סוייד צפויה להפוך גם להצעת חוק, שאולי תעזור במעט להימנע מחשיפה ממושכת לעיניים בולשות.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

נגישות
HTML Generator Sample Page

האתר נבנה ע"י - 5BreadCrumbs