באולם מלא מפה לפה, קיימה ועדת החינוך ביום ב' האחרון (15/06/15) דיון שערך כשעתיים ונוהל ביד רמה ובאווירה הומוריסטית ע"י היו"ר ח"כ מרגי, בנושא "הצפיפות בכיתות הלימוד" בעקבות מחאת ההורים שמנוהלת ע"י פורום ועדי ההורים היישוביים – "מחאת הסרדינים". יו"ר הוועדה פתח את הדיון בהתייחסו "לנאום הבהמות" של עודד קוטלר (מיום קודם), ודיבר על השסע בחברה הישראלית, ועל כך שיש ללמוד מהם (ש"ס) בנושא תרבות וערכים – באולם הורגשה תחושת אי נוחות.
אף שחלפו שבע שנים מאז שממשלת ישראל החליטה להפחית את מספר התלמידים בכיתות הלימוד לעד 32 ילדים בכיתה – כ-20% מהתלמידים בבי"ס היסודיים עדיין לומדים בכיתות לימוד צפופות במיוחד. בשלב זה התכנית יושמה רק בישובים המוחלשים, ברמה הכלכלית הנמוכה ביותר, אך גם בהם היא לא יושמה באופן מלא. ברשימת בתי הספר שבהם כיתות הלימוד הצפופות ביותר מופיעים רק בתי ספר ממלכתיים יהודיים.
השבוע החריפה מחאת ההורים נגד הצפיפות בכיתות, בעקבות החלטת משרד החינוך להורות על סגירת כיתות לימוד לא תקניות – כיתות שרשויות מקומיות פותחות על דעת עצמן כדי להקל על העומס.
כל הדוברים בדיון היו תמימי דעים (עד כי נראה שהדיון אולי מיותר) כי המצב שנוצר מחייב שינוי. מערכת החינוך נמצאת בסדר עדיפות נמוך במדינה, החינוך הממלכתי נפגע יותר. המדינה צריכה לקחת אחריות כדי לסגור את הפערים התקציביים והאחרים בחינוך – יש לתקצב לפי צרכים ולא לפי מגזר.
סוכם שהוועדה תדרוש לפרסם את מסקנות "ועדת שמחון" בנושא הצפיפות בכיתות לאלתר, וכי יש לקיים את החלטת הממשלה משנת 2008 הקובעת תקן של 32 תלמידים בכיתה. ההורים יתחילו בהדברות עם משרד החינוך.
יו"ר הוועדה ח"כ מרגי ביקש מההורים להשהות ההשבתות והשיבושים במערכת החינוך (והם נענו לבקשתו), וקבע דיון המשך לוועדה בעוד חודש אליו יזמן את שר החינוך ומנכ"ל משרדו.
נוכחים מלבד חברי הכנסת: נציגי ועדי ההורים, משרד החינוך, יו"ר המרכז השלטון המקומי, ראשי רשויות, יו"ר מועצת התלמידים. נציגי משרד האוצר לא השתתפו למרות שהוזמנו.