אלימות כאמצעי ענישה במוסדות חינוך ב-2016? מסתבר שכן

אלימות כאמצעי ענישה במוסדות חינוך ב-2016? מסתבר שכן

ועדה: ועדה לזכויות הילד

נושא "האלימות "שוב עלה לדיון בוועדה לזכויות הילד ביום שלישי 1.2, אולם הפעם מזוית שונה. אלימות פיזית ומילולית שמפעילים מדי פעם צוותי חינוך  במוסדות החינוך הרגיל והמשלים. חבל רק שבדיון חשוב זה ,למעט יו"ר הוועדה, ח"כ יפעת שאשא –ביטון (כולנו) וחבר הכנסת יגאל גואטה (ש"ס) ,נעדרו שאר חברי הכנסת חברי הוועדה לזכויות הילד .

קארין אלהרר,יוסף ג'בארין ,מרדכי יוגב ,אורי מקלב, איילת נחמיאס ורבין ,חמד עמאר ,יואב קיש, שחלקם משמשים, די בהצלחה, כיושבי ראש וועדות אחרות ומן הסתם לא יכלו להתפנות לדיון זה.

"לאחרונה פגשנו לא מעט מקרים שצוותים חינוכים התנהגו באלימות פיזית כלפי ילדים בכדי לפתור בעיות משמעת. הגענו למקרי קצה של נעילת ילדים בחדר בית ספר ובמחסנים ". סיפרה ח"כ יפעת שאשא ביטון (שהגיעה מתחום החינוך). עוד הוסיפה: "458 תיקים פליליים נפתחו בשנת 2014 נגד אנשי חינוך שלכאורה הפעילו אלימות פיזית ומילולית  נגד תלמידיהם. יש לא מעט תלונות מוצדקות ואין שום תירוץ לשימוש באלימות ".

יפעת ביטון שאשא (כולנו) : "יש לא מעט תלונות על אלימות מצד אנשי צוות"

יפעת ביטון שאשא : "יש לא מעט תלונות מוצדקות ואין שום תירוץ לשימוש באלימות ".

ד"ר יצחק קדמן, מנכ"ל המועצה לשלום הילד, ציין כי הנושא כאוב ומורכב וכי ניסה בעבר ללא הצלחה לעלות אותו בוועדת החינוך של הכנסת. "יש לנו אנשי חינוך טובים ונהדרים במערכת, אולם אי אפשר להתעלם וכולם מודים שיש גם תפוחים רקובים בתוך הארגז,יש לנו מיעוט שהוא לא כל כך מבוטל של אנשי חינוך, שלא פעם נתפסים בהתנהגות שהיא על סף הפלילי. "

עוד הוסיף כי-132 ילדים נחקרו בשנת 2014, בגין חשדות לאלימות שהופעלה כלפיהם מצד הצוות החינוכי. כ-65 אירועים היו חד פעמיים והיתר מקרים מתמשכים ". בבית הספר לא תמיד מי שמופקד על דווח מקרים אלה עושה זאת" ציין. קדמן אף הביא נתונים הלקוחים מתוך מצג, של משרד החינוך, בהם עולה כי בשנה האחרונה 17%מהתלמידים התלוננו שאנשי צוות פגעו בהם פיזית, למשל: דחפו, משכו יד, נתנו סטירה ועוד.  אחוז דומה היה גם בפגיעות מילוליות והשפלות של מורים כלפי תלמידים.

יצחק קדמן

"אלימות מילולית היא חמורה יותר מפיזית", הדגיש קדמן "כשמורה מעמיד בפינה ילד ואומר לו: תעמוד ליד פח הזבל כי זבל שומר על זבל זה משפיל". אולם על זה אי אפשר להתלונן במשטרה כמו במקרה של אלימות פיזית.

היו"ר ביטון הביעה מורת רוח על כך, שעובדי חינוך שהתלוננו כלפיהם לא פוטרו אלא הועברו למוסד חינוכי אחר ."אני לא מכירה מספרים של עובדים שפוטרו ,אלא יותר כאלה שהוזזו ממחוז למחוז או מכיתה לכיתה " ציינה והוסיפה בכעס"מורה שרוצח נפש של ילד ,המקצוע לא מתאים לו".

לדיון הוזמנו נציגי משרד החינוך, שאמרו בין השאר  כי למשרד אין את הכלים לפטר עובד הוראה אחרי שההליך הפלילי נגדו נסגר ,וכי יש קושי לפטר עובד הוראה בשל העובדה שהוא מעוגן בהסכם קיבוצי ".

עו"ד אסף רוזנבאום מסר כי משרד החינוך זקוק לפונקציה "ממונה על המשמעת" .כיום כשיש תלונה נגד אחראי על חסר ישע יש חובה להעביר דיווח לפקיד הסעד או למשטרה והם האמונים על פי החוק להתחיל בחקירה או בבדיקה .כולם משקיעים זמן ואנרגיות אבל במבחן התוצאה, בסוף היום, יש מספר נמוך מאוד של הרשעות.

 
Le maglie da calcio ufficiali delle squadre nazionali e internazionali

נגישות
HTML Generator Sample Page

האתר נבנה ע"י - 5BreadCrumbs