האם בית החולים סורוקה בבאר שבע ערוך לעימות הבא עם חמאס? ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת ערכה ב-19 ביולי (שלישי) דיון ב״מוכנותו של בית החולים למערכה הבאה בעזה״, שעסק בעיקר במיגון המחלקות השונות.
ראשון הדוברים היה הד"ר אהוד דודסון, מנהל המרכז הרפואי סורוקה, שאמר כי בית החולים הוא היחיד בנגב שתפקידו להציל חיים בשגרה ובשעת חירום, וככזה חייבים למגן אותו: "בית החולים סורוקה היה יעד לתקיפת טילים בצוק איתן ואנחנו צריכים למגן אותו ולהגן על החולים ועל אנשי הצוות. האחריות לעשות את זה היא של מדינת ישראל״.
עוד הוסיף דודסון, כי המצב הכספי מחייב לעשות סדר עדיפויות במיגון. בשלב הראשון, לדבריו, יש להתמקד במחלקת הפגייה – פרויקט בעלות של כ-30 מיליון שקל – ובמיגון חדר הטראומה וחדר המיון, הנחשב הכי עמוס בחולים מבין בתי החולים בארץ, בעלות של בין שמונים למאה מיליון שקל.
אלוף משנה אייל פורמן, נציג פיקוד העורף, הדגיש אף הוא כי בית החולים סורוקה יהיה מטרה לירי רקטות: "צוק איתן הבא יתחיל מהנקודה שבה הוא הפסיק. אני לא צריך לספר לכם מה תהיה המשמעות לכל עם ישראל אם הפגייה תיפגע וחס וחלילה תינוק אחד ייהרג". גם אל״מ פורמן ציין כי חובה למגן את חדרי המיון והטראומה.
ח"כ מאיר כהן פנה לפורמן ושאל: "האם בישיבות שלכם הדברים שאמרת כאן עולים?״.
פורמן: ״בוודאי״.
ח״כ כהן: "אם נניח נכנס דיון מיוחד בנושא ונזמין את שר האוצר – האם תסכים לחזור על אותן מילים שבהיעדר מיגון ימותו אנשים?״.
פורמן: ״בוודאי״.
הד"ר אגנטה גולן, מנהלת הפגייה בסורוקה, תיארה לנוכחים את המחלקה שלה, והדגישה: ״אנחנו מתריעים כי במידה שהפגייה לא תמוגן, במערכה הבאה עלולים למות פגים".
ח"כ טלי פלוסקוב שיבחה את בית החולים המשרת יותר ממיליון איש. "בית החולים מילא תפקיד מרכזי במבצע צוק איתן והציל חיים של חיילים רבים״, אמרה.
רואה חשבון אלי כהן, סמנכ"ל ראש חטיבת הכספים בבריאות כללית, סיפר על הבעיתייות בתקציב הפיתוח: "התקציב לא יכול להישאר כמות שהוא. בית החולים סורוקה קיבל תקציב פיתוח הגדול ביותר מכל בתי החולים בארץ אבל זה לא מספיק".
ראוי לציין כי קדם לדיון של אותו בוקר מפגש חירום בכנסת ביוזמת סגן יושב ראש הכנסת, ח"כ מאיר כהן, בנושא אי-יישום החלטת ממשלה מספטמבר 2014 לתקצב את בית החולים לצורך תוספת מיטות.