הדיווחים מדיוני הכנסת נאספים בידי מתנדבי ומתנדבות המשמר החברתי ומתפרסמים בעריכת מתנדבים מתחום העריכה
במהלך הדיון השר הציג בכלליות את הישגי המשרד בעבר ואת המגמה שבתקציב הבא הוא מבקש להמשיך. הוחלט לבחון בעוד שלושה שבועות (ולפני אישור התקציב) את אופן העסקת עובדי להב"ה (עובדי קבלן או העסקה ישירה)
את הדיון שהתרחש בנוגע לתקציב משרד המדע אפשר לחלק לשני חלקים. החלק שלפני המצגת, והצגת המצגת עצמה.
כבוד השר דאג להכין מצגת יפה, אך פשטנית\ שתיארה את הישגי המשרד וחלק מתוכניותיו בקצרה. לפני שהצליחו להציג את המצגת, צוות המשרד נתקל בקשיים טכניים (גם חברי הכנסת דאגו לציין את האירוניה שמשרד המדע והטכנולוגיה לא מצליח לפתוח קובץ במחשב). עד שהצליחו להתחיל את הדיון, התנהל שיח קצר בין השר אופיר אקוניס וחברת הכנסת מיכל בירן בו נגעו בהכרה בהתנחלויות ויכולות השוק החופשי. למרות שהנושאים הללו חשובים ביותר, כמובן שזה לא נושא הדיון, אך השר הדגיש את חיבתו והעדפתו לכלכלת השוק החופשי ועירוב המגזר הציבורי בחברה.
רק לפני כמה ימים חברת spaceX הוכיחה את יכולות השוק החופשי ושיגרה לווין באופן מרשים ביותר שעולה על יכולותיה של נאס"א.
התאכזבתי מאוד שהשר שדיבר על חשיבות השוק החופשי התחיל את המצגת בשקופית המתגאה בהגדלת תקציב המשרד והציג את הנדבות והתוכניות השונות שהמשרד ממן. לא היה אזכור אחד ליכולות של חברות ציבוריות לקדם את המדע הישראלי ואת תרומתם של חברות ההזנק הפרטיות לאומת הסטארט אפים.
נושא מרכזי שעלה בדיון הוא החוסר בתקציב המוקדש לחקר החלל בתקציב הבא, והעובדה שהתוספת שנוספה לתקציב זה (14 מיליון שקלים) צריכה להיות מוכפלת (28 מיליון שקלים). הייתי שמח לשמוע איך חברות כמו גוגל, ספייסאקס או אל על יכולות להשלים את החסר כאן, וכאשר כל יושבי הוועדה בכו והסכימו זה עם זה שמדובר בבעיה רצינית וחבל שלא נמצא תקציב, לא עלתה האפשרות שאולי הישועה והכיס המתאים לא צריכה לבוא מהם אלא מן הציבור החפץ בחקר החלל.