מפגש רכזים, 26.01.2012

 

נוכחים: ורדה גיל, יפתח בריל, ליאור מנצ'ר, נתי יפת, דורין כפיר, אוריאל רז, נירית שרון, ליה נירגד, דניאל דור

 

סיכום הישיבה
דיווח של דניאל על הדיון בנושא דיור ביום שלישי – נוצר שיתוף פעולה מסוג חדש, שפותח בפנינו עוד תפקיד: הארגונים (צוות דיור של האסיפה הכללית ואחרים) מביאים את המומחיות, אנחנו מביאים את הכוח בנוכחות הפעילים שיישבו מאחוריהם ויתנו להם גב, תרתי משמע.

השאיפה היא להכניס כמה שיותר פעילים שלנו לדיון, בכפוף למה שתאפשר הוועדה. השאר מוזמנים להשתתף בהפגנה שתתקיים בחוץ.

הצגת המהלך מול ועדת שרים לענייני חקיקה – סימנו לנו את הוועדה כמופת של חוסר שקיפות, מנגנון שמחליש לגמרי את הכנסת, ואחד המקומות שבהם מסוכלים עוד ועוד מהלכים שמנסים לשנות את המדיניות הכלכלית-חברתית. כמהלך ראשון, בחרנו להתמקד בחוק לבניית 12 אלף יחידות דיור שהציע ביום ראשון שעבר ח"כ יואל חסון, שוועדת השרים בחרה להתנגד לו.

פנינו לרכז הוועדה, שהפנה אותנו למזכיר, שאותו אי אפשר לאתר. פנינו על כן לממונה על חופש המידע במשרד ראש הממשלה, בבקשה להציג נימוקים לדחיית החוק, וכן רשימה של השרים שהצביעו בעד ונגד. נמתין לתשובה, ונמשיך לעקוב אחר החקיקות החברתיות שנופלות בוועדה.

בשלב הזה צריך לחשוב על יציאה לתקשורת: נתי הציע לדבר עם עיתונאי אחד כבר עכשיו, ולהגיד לו שאנחנו פותחים במהלך, לשתף אותו מהרגע הראשון כדי שיתלבש על הנושא. אחת הכותרות האפשריות: "באנו לכנסת – מצאנו שם את הממשלה". עלה שמו של צבי זרחיה. בהיעדר דובר/ת לעמותה, דניאל וליה יצרו את הקשר.

בהקשר זה עלה הצורך להיפגש עם כתבים בכנסת ולקבל מהם מידע נוסף על מה שקורה שם.

כמו כן, במחשבה על מסיבת עיתונאים בסוף מושב החורף, צריך להתחיל לאסוף את התובנות מהדו"חות.

ורדה העלתה לדיון את שאלת המטרות שלנו, בניסיון להבין את ההתמקדות בוועדת שרים לענייני חקיקה. הצורך בוער לה במיוחד נוכח שאלות והשגות שעולות בפייסבוק. היא גם תהתה מה כוחנו להצביע על תחלואים, לעומת כוחם של כתבים פרלמנטרים מנוסים.

עלו כמה תשובות:

ליאור, נתי: רוצים כנסת חברתית יותר.

ליאור: לעשות כל הזמן את החיבור בין החוק לבין הכיס של כל אחד ואחת. להביא את המומחה שיסביר את הקשר הישיר הזה.

אוריאל: דגש על ההשפעה על העם, שהעם יבין שהוא יכול וצריך לפקח על הנבחרים שלו. שקיפות של מהלכי הכנסת והגברת הנוכחות האזרחית תשנה את המציאות שם. אוריאל גם הדגיש את ההבדל בינינו לבין גופים חברתיים אחרים שיש להם נציגות בכנסת: אנחנו לא עוד גורם שמתעסק בנושא שבחר, אנחנו מתייחסים לכלל הבעיות.

יפתח: השקיפות היא רק כלי, לא מטרה.

דני: יש לנו מטרות כלליות, אבל בכל הנוגע לאמצעים ולטקטיקות אנחנו לומדים תוך כדי תנועה. ביחס להשגות בפייסבוק – יש מציקנים כרונים. מי שחושב שאנחנו צריכים לפעול אחרת – שיבוא לעזור ולהשפיע. וצריך חזכור, שלא צרים לשכנע את כולם.
העובדה הפשוטה היא שאנשי מקצוע מתלהבים – בתקשורת, בכנסת עצמה, וגם בקרנות שמתחילות להתעניין.
ביחס לעיתונאים: רבים מהם לא יודעים מה קורה, המוטיבציה שלהם נמוכה כי בכל מקרה העיתונים ממעטים להכניס ידיעות בנושא הכנסת.

ליה: מחזקת את דברי אוריאל בכל הנוגע להשפעה על העם. חשוב גם להדגיש את הנוכחות חסרת התקדים שלנו בכנסת, כגוף אזרחי שאינו עוסק בגזרה צרה. נושא שלישי: חיזוק הכנסת מול הממשלה, ופה בדיוק נכנסת ועדת השרים לענייני חקיקה, וכמה נושאים אחרים שננסה לטפל בהם- למשל מימוש ההכרזה של רוני בראון, שיתחיל להוציא צווי הבאה לפקידי ממשל ושרים שאינם מגיעים לדיונים שהם מוזמנים אליהם.

דני: חסר לנו הישג ספציפי שאפשר לגעת בו – זה חלק ממה שאנחנו מנסים לעשות עכשיו עם הוועדה.

נתי: מציע לקדם דיונים חשובים בכנסת בדפי אירוע מיוחדים.

בסוף הדיון הזה הזכיר ליאור שכולנו בתהליך למידה, גם כארגון וגם כבעלי תפקידים ספציפיים בו. ומכיוון שהגורם שניצב לפנינו הוא לא פחות מכנסת ישראל, אין לצפות שיהיו לנו כבר עכשיו את כל התשובות.

מתנדבים – נירית וליאור מבקשים שוב מכל הצוותים, להעביר כל מידע על מתנדב שמצאו בכוחות עצמם. כמו כן, להתייחס לכל מתנדב שמופנה אליהם, ולהודיע לצוות המתנדבים מה עלה בגורלו (אם שובץ מה טוב, אם לא צריך למצוא לו מקום אחר).

התחלנו לדון בצורך באיוש התפקיד של מנהל אדמיניסטרטיבי. דניאל וליה הסבירו שהפן הזה של הניהול מעמיס עליהם באופן שאינם יכולים לעמוד בו, ואף פוגע ביכולת להתמקד בתכנון קדימה.

הרעיון הוא להגדיר חצי משרה בתשלום, כדי להבטיח שמי שיעסוק בזה יוכל להקדיש לזה את כל הזמן הנחוץ.

הועלה שמו של ליאור מנצ'ר כמועמד אפשרי, וסוכם שהנושא יוצג בפני הדסק כדי שעוד אנשים יוכלו להציג את מועמדותם.

דניאל וליה הדגישו את דחיפות הנושא, והכוונה היא לקבל החלטה תוך שבועיים.

לצורך קבלת החלטות עד שתתקיים אסיפה כללית של חברי העמותה ויתמנה ועד מנהל, תשלח פנייה לחברי הוועד המייסד של העמותה לאשר את פורום רכזים כגוף זמני לקבלת החלטות.

האתר: נתי עובד על ביסוס מערכת תפעולית, שדורשת קודם כל מזיני תוכן. אליהו הסכים שיהיו שניים, זה יאפשר זרימה נכונה של תכנים. לשאלה מה קורה עם הדו"חות בינתיים, נאמר שאין כרגע לחץ גדול כי אין כל כך איך לפרסם אותם באופן יעיל. צריך קודם כל לבנות את המערך שקולט אותם, ואז גם לתאם בין האתר לפייסבוק. נתי ייפגש עם רונית בשבוע הבא.

ניוזלטר – נירית קנתה מערכת רב מסר למטרת הפקת ניוזלטר מקצועי. היא לא יכולה לתפעל את זה לבד, ומכיוון שהאתר עדיין לא פעיל, והניוזלטר מכוון לקישור מירבי לאתר, הוחלט להמשיך בינתיים במתכונת המכתב השבועי.

אירועים – דורין ביקשה עזרה בהפצת אירועים, לא היתה מספיק היענות בהפצת האירוע של ירוחם.

אוריאל: מדגיש את הצורך לא להוציא שום כסף בלי אישור. לדרוש מספקים הצעות מחיר בכתב.

ליאור: מבקש להוציא מסמך עם נוהל ברור, שיגדיר צורך באישור של אוריאל מעל סכום מסויים.

עלה צורך דחוף בקביעת קריטריון להחזר נסיעות – ההצעה בינתיים היא לקבוע סכום חודשי, שמי שעובר אותו זכאי להחזר.

אוריאל יקבע גם קריטריון להחזר על הוצאות טלפון.

סוכם:

ישיבת הרכזים הבאה תתקיים בהמשך לאירוע בפרדס חנה – אבל בינתיים מתברר שזה מתנגש עם אירוע "עדויות ומסקנות מהקיץ", ונצטרך לחשוב על מועד אחר.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

נגישות
HTML Generator Sample Page

האתר נבנה ע"י - 5BreadCrumbs