שבוע ראשון לוועדת השרים: 3 הצעות חוק פרטיות אושרו מתוך 25

בשבוע הראשון של כנס החורף של הכנסת התכנסה ועדת השרים לענייני חקיקה כדי לקבוע את גורלן של הצעות החוק הפרטיות שמציעים חברי הכנסת. השבוע דנה הוועדה במספר גדול יחסית של הצעות חוק – 30, מתוכן 5 הן טיוטות חוק ממשלתיות ו-25 הן הצעות חוק פרטיות. שלא במפתיע, כל טיוטות החוק הממשלתיות זכו לתמיכת הוועדה. מבין ההצעות הפרטיות, הוועדה הביעה תמיכה מלאה בשלוש הצעות חוק בלבד, התנתה את התמיכה בכפוף לתיאום ואישור משרדי ממשלה שונים ב-5 הצעות חוק, התנגדה ל-13 הצעות חוק ודחתה את הדיון ב-4 הצעות חוק. מה המשמעות של תמיכה מותנית בהצעות חוק? הסבר בנושא תוכלו למצוא כאן.

גם השבוע דיוני ועדת השרים לענייני חקיקה נותרו חשאיים – בוועדה לא נרשם פרוטוקול ואופן הצבעת השרים אינו מתועד – וזאת למרות שהחלטותיה מחליפות דה-פקטו את הליך הדיון וההצבעה על חוקים במליאת בכנסת.

להלן מידע אודות חלק מהצעות החוק שנידונו השבוע, בתחתית העמוד פירוט מלא של החלטות הוועדה. המידע על הצעות החוק מובא באדיבות ארגון "שתיל":

 הצעת חוק להגדלת היצע הדירות לדיור בר השגה ולדיור ציבורי (הוראת שעה), התשע"ד 2014

חבר הכנסת יצחק הרצוג ממפלגת העבודה מציע להוזיל, בהוראת שעה לתקופה של 24 חודשים, את מחירי הקרקע הממשלתית שמציעה רשות מקרקעי ישראל לקבלנים או ליזמים במכרז, תוך שהיא מטילה על היזם או הקבלן שזכה במכרז את החובה לבנות על הקרקע שבה זכה דירות למגורים בתוך פרק זמן קצוב. בתמורה היזם מתחייב להקצות 20% מהדירות לדיור בר השגה, שמשמעותו דירות בגודל של עד 85 מ"ר שיושכרו במחיר הנמוך ב-30% לפחות ממחיר השוק, כפי שנקבע על ידי השמאי הממשלתי. היזם מתחייב להקצות 10% מהדירות המיועדות לדיור בר השגה לטובת דיור ציבורי אשר יוקצה לזכאים על ידי החברות המשכנות.
לקריאת הצעת החוק המלאה>>

הוועדה התנגדה להצעת החוק

הצעת חוק ערבות למשכנתאות (תיקון – ערבות מדינה לדירה יחידה), התשע"ד 2013
חברי הכנסת אברהם מיכאלי ויעקב מרגי מש"ס מבקשים להקל על אוכלוסיות חלשות וזוגות צעירים המבקשים לרכוש דירת מגורים. מטרת החוק היא לעשות הקלות בהנחיות המפקח על הבנקים, שלא מאפשר לקחת הלוואה לצורך רכישת דירה יחידה בשיעור מימון העולה על 75% מערך הדירה. מטרת הצעת החוק היא להקל על הזכאים להלוואה לדיור על פי החוק לממש את זכותם הבסיסית לרכישת דירה בתנאים סבירים.
לקריאת הצעת החוק המלאה>>

הוועדה התנגדה להצעת החוק

הצעת חוק איסור ניתוק חשמל ומים לזכאים (תיקוני חקיקה), התשע"ד 2014
חבר הכנסת אריה דרעי מש"ס ואחרים מציעים להסדיר את אספקת המים והחשמל לאוכלוסיות זכאיות שלא שילמו את חשבון המים או החשמל במועד. חברת החשמל, הרשויות המקומיות ותאגידי המים והביוב מספקים שירותים שהם בסיסיים לקיום יומיומי, ופעמים רבות פועלים באמצעות איום וניתוק בפועל של השירותים על מנת לגבות את החובות. מוצע לקבוע כי על אף קיומו של חוב בשל אספקת מים או חשמל, האוכלוסיות המפורטות בהצעת החוק, ובכללן מקבלי קצבאות ועובדים המשתכרים שכר מינימום, וכן משקי בית שבהם מתגוררים קטינים, יהיו חסינות מניתוק מוחלט של מים וחשמל.
לקריאת הצעת החוק המלאה>>

הוועדה התנגדה להצעת החוק

הצעת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו (תיקון – תוקפו של חוק חורג)
חברת הכנסת איילת שקד מהבית היהודי ואחרים מבקשים לקבוע בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו הוראה המאפשרת לכנסת, ברוב חבריה, לחוקק חוק מחדש גם אם בג"צ פסל אותו כל עוד החוק התקבל ברוב של 61 חכים ומעלה.

לקריאת הצעת החוק המלאה>>

ההצעה נדחתה על ידי ועדת השרים והוגש עליה ערר – ההצעה עוברת להחלטה בממשלה.

הצעת חוק הביטוח הלאומי (תיקון – זכאות לדמי אבטלה לעובד שהתפטר על מנת לטפל בילדו), התשע"ד 2014
חבר הכנסת אברהם מרגי מש"ס מציע לראות בעובד או עובדת שהתפטרו על מנת לטפל בילדם, בדומה לחוק פיצויי פיטורים, כמפוטרים. היינו, שלא יידרשו לתקופת המתנה של 90 ימים בטרם יהיו זכאים לדמי אבטלה, זאת כפי שקבע בית המשפט בפסק דין דב"ע 0-48/98 יפית גיסין נ' המוסד לביטוח לאומי. מטרת הצעת החוק המוצעת היא לעגן את מעמדם של עובד או עובדת שהתפטרו על מנת לטפל בילדם, כמפוטרים לעניין דמי אבטלה.
לקריאת הצעת החוק המלאה>>

הוועדה התנגדה להצעת החוק

הצעת חוק לתיקון פקודת הרופאים (רופא שהורשע בעבירות מין), התשע"ד 2014
ח"כ יפעת קריב מיש עתיד ואחרים מבקשים לקבוע שרופא אשר הורשע בעבירת מין לא יוכל להמשיך ולעסוק ברפואה ובכלל זה לבוא במגע עם נשים, חסרי ישע, קטינים ואנשים עם מוגבלויות במסגרת הטיפול בהם, ללא בקרה או השגחה, ובלי שהם יודעים שהוא הורשע.
לקריאת הצעת החוק המלאה>>

הוועדה דחתה את הדיון בהצעה לצורך תיאום עם משרדי המשפטים והבריאות

הצעת חוק זכויות הסטודנט (תיקון – איסור הפליית מועמדים או סטודנטים), התשע"ד 2013
תמר זנדברג ממרצ ואחרים מבקשים למנוע הפליה בקבלת מועמדים במוסדות להשכלה גבוהה. עד כה איסור ההפליה היה מצומצם ולא נכללו בו קריטריונים קריטיים, כגון מגדר, נטייה מינית, תהליכי הורות ועוד. הצעת חוק מרחיבה את הקריטריונים, ומבקשת לתקן מצבים של חוסר שוויון בעת קבלה ללימודים של מועמדים ובמהלך תקופת הלימודים.
לקריאת הצעת החוק המלאה>>

הוועדה התנגדה להצעת החוק

ועדת שרים שבוע 1 כנס חורף

נגישות
HTML Generator Sample Page

האתר נבנה ע"י - 5BreadCrumbs