ועדת החוקה התכנסה השבוע (ג') לדיון בנושא העלאת גיל הנישואין מ-17 ל-18. כבר בנימוק להצעת החוק ראיתי דבר מפליא – כל המציעים של החוק הינם ח"כים חילוניים וערבים ,כך שהצעת החוק כלל אינה נוגעת אליהם היות והנימוק של ההצעה היא לשלול אפשרות של מגזר מסוים בציבור החרדי (שמתחתנים בגיל 17.5 בערך) את היכולת להינשא בגיל מוקדם. בעיניים חילוניות, כנראה, נעשים דברים בכפיה ובחוסר שיקול דעת של הנער והנערה.
ציבור המוזמנים לדיון המתין כחצי שעה ואז נכנס היו"ר דוד רותם ואמר "ניגש להצבעה". ח"כ אורי מקלב הציג את ההסתייגויות שלו, כך שגם אם יעלו את גיל הנישואין יוכל ביה"ד הגדול לאשר במקרה חריג את נישואין מעל גיל 17- ומתחת לגיל 18. הצעת החוק לא באה בעקבות מקרים קשים של רשויות הרווחה בעקבות נישואין בגיל 17 (אף אחד לא חולק על כך), אם כן מה אכפת לחברי הועדה לאשר שביה"ד יוכל לבחון כל מקרה לגופו ? (מישהי מהספסלים האחוריים באולם הוועדה צעקה משהו על זה שאין נשים בבתי הדין הרבניים).
דוד רותם: אני הייתי בכלל סוגר את בתי הדין הרבניים, ואתה עוד רוצה להוסיף להם כוח?
ח"כ חנין זועבי: בוא נאמר בכנות, לא באנו כאן להגן על מסורת כזו או אחרת, באנו להגן על קטינים שאין בהם דעת מפני המסורת של הרבנים.
כאשר פרץ ממשרד המשפטים ניסה להציע הסתייגות התומכת בדעתו של ח"כ מקלב כך שלבתי הדין הרבניים יהיה כוח להכריע במקרים חריגים, זהבה גלאון (שעמלה על החוק הזה המון שנים) לא הצליחה לעצור את הזעם והיא אמרה: "זה מחפיר ומגעיל שמשרד המשפטים רוצה לתת כוח לבתי הדין הרבניים לאשר נישואין במקרים חריגים". יעקובי, היעמ"ש של בתי הדין הרבניים, ישב לידי ואין דעתו נוחה לשמוע מילים קשות כל כך על ביהמ"ש רק משום שהעזו להביע דעה שונה משלה.
דוד רותם ביקש לקבל את ההסתייגות בכתב (חתום בידי שרת המשפטים) ואמר שבלאו הכי אף אחד לא הולך לתמוך בהסתייגות. עוברים להצבעה: חברי הכנסת מקלב ומיכאלי (יהדות התורה – ש"ס) תמכו בהסתייגות, 7 החברים הנותרים נגד, וכמובן הצעת החוק להעלאת גיל הנישואין לגיל 18 עוברת למליאה. חיבוקים ונשיקות בצדי האולם, בלי ספק תחושת גאווה חילונית ממלאת את הנוכחים על משהו טוב נוסף שהחברה החילונית הולכת להנחיל לחברה חרדית.
נוכחים: אורי מקלב (יהדות התורה) אברהם מיכאלי (ש"ס) יריב לוין (ליכוד) זהבה גלאון (מרץ) חנין זועבי (בל"ד) עדי קול (יש עתיד) שולי מועלם (הבית היהודי) דוב חנין (מרץ) מירב מיכאלי (העבודה)