ביום ב', 16 ביוני, התכנסה ישיבת ועדה מיוחדת בנושא "ביטול תאגידי המים והביוב" באולם שהיה מלא מפה לפה.
צוות המשמר החברתי עוקב באדיקות אחר הדיונים בנושא:
>>>טוחנים מים בוועדת הפנים והגנת הסביבה: מורה נבוכים לאיחוד תאגידי המים
>>>התנגדות בקרב ראשי רשויות להקמת תאגידי מים: "התושבים יצטרכו לשלם יותר"
>>>ועדת הפנים הצביעה על חוק תאגידי מים וביוב: הוקרא פירוט שמי של המצביעים
הישיבה נפתחה באזכור נושא "חטיפת הנערים" ובתקווה לחזרתם הביתה בשלום.
רוב חברי הכנסת שנכחו בישיבה הם מהאופוזיציה בעוד שרוב נציגי השלטון המקומי שנכחו בישיבה הם תומכי ליכוד. ולמרות שהישיבה אמורה להיות א-פוליטית, לא ניתן היה להתעלם מההערות ומהעקיצות שהופרחו לחלל האוויר.
הובעה תמיכה נרחבת, מימין ומשמאל, לנושא "ביטול תאגידי המים והביוב". לטענת חברי הכנסת, הם "נרדמו בשמירה!".
בפתיחת דבריה בנושא "תאגידי המים", אמרה ח"כ רגב, יו"ר הוועדה, כי יאיר לפיד שר האוצר אמר שצריך לבטל את התאגידים אך חטף "רגליים קרות". לצערה, לא מצליחים לקדם את הנושא עם משרד האוצר: "הגולם קם על יוצרו ויש לעצור את המפלצת, ובין היתר את מחיר המים שעלה פי-4 מאז הקמת התאגידים". לדבריה, מאז הקמתם בשנת 2001, התאגידים לא השיגו את מטרות החוק שלשמו הוקמו, הם אינם מסייעים ואף מזיקים. מחירי המים הגבוהים, העלות הגבוהה של תקורת התאגידים ואי שליטת הרשויות בה גורמים לכעס רב בציבור. ביטולם יגרום להוזלת שירותי המים ולהתייעלות בענפי המשק השונים – חקלאות, תעשייה וכדומה.
עמדת נציגי השלטון המקומי בראשות היו"ר מר חיים ביבס, ראש עיריית מודיעין, כפי שהוצגה על ידו ובנייר העמדה הייתה כי יש לערוך כמה שינויים ארגוניים בתחומי התאגידים:
1. להפוך אותם לחברות עירוניות שינהלו משק כספי סגור, בהתאם לאמות המידה המקובלות בתאגידים עירוניים.
2. רשות שטרם הקימה תאגיד תוכל לבחור להפעיל מחלקה עירונית במשק מים סגור או להקים חברה עירונית או להצטרף לתאגיד קיים.
3. רשות שתרצה תוכל להישאר במסגרת תאגיד קיים.
השינוי הארגוני יאפשר הוזלה של כ-10% במחיר לצרכן, מדינת ישראל תבטל את "הסבסודים הצולבים" במשק המים העירוני והפיקוח על מחירי המים יוחזר לכנסת. עוד מבקש השלטון המקומי ששני חברי מועצת הרשות הממשלתית למים וביוב יוחלפו ב-2 חברי מועצה מטעם השלטון המקומי.
בישיבה התפתח עימות קולני מביש בין מנכ"ל התאחדות התעשיינים לבין יו"ר מרכז השלטון המקומי שעניינו היה המהלכים שנוקטים התעשיינים ואיגוד לשכות המסחר נגד הרשויות המקומיות בגלל ייקור תעריפי הארנונה.
בסיום הישיבה סיכמה היו"ר רגב כי יש לצרף נציג ממשרד הפנים ונציג מהשלטון המקומי לוועדה הנוספת, "לטיוח" (לדבריה), שהוקמה ע"י משרד האוצר ומשרד התשתיות כדי לבוא עם חוק "תאגודים" עד חודש ינואר 2015, להפעיל לחץ ולצאת למאבק אמתי למען התושבים!
עוד השתתפו: נציגי משרד הפנים, משרד האוצר – סגן ראש אגף התקציבים לא יכול היה להישאר עד סיום הישיבה ולהביע את עמדתו – היו"ר רגב אמרה שזהו זלזול, המשרד לתשתיות לאומיות, משרד הכלכלה, נציגים מתאגידי המים והביוב, נציגים מארגוני צרכנים, נציגים ממרכז השלטון המקומי ברשות היו"ר, ראשי רשויות וסגניהם, מנכ"ל התאחדות התעשיינים, לוביסטים, עיתונאים וכו'.