אנו מתכבדים להזמין את חברות וחברי העמותה לאסיפה השנתית של עמותת המשמר החברתי, האסיפה תיערך ביום חמישי, 29.5.2014, בשעה 18:30, בכיתה 1 בקמפוס ברושים – רחוב ג'ורג' וייז פינת חיים לבנון ברמת אביב. 

אספה כללית שנתית, בשונה מאספות כלליות אחרות, מייצרת הזדמנות לחברות ולחברי העמותה להציג שאלות בפני חברי ההנהלה וצוות העובדים, וכן לקיים את חובתנו הקבועה בחוק העמותות לאשר מדי שנה מספר דו"חות חיוניים (הדו"חות מפורטים להלן ויישלחו לחברים ולחברות לפני האסיפה).

לכן אנחנו מזמינים את חברי וחברות העמותה לשלוח לכתובת המייל של המנכ"ל (management@hamishmar.org.il) הצעות לסדר לאספה, ואנו מבטיחים כי הן תקבלנה התייחסות במהלכה. באופן טבעי, נושאים שאינם עולים בקנה אחד עם פעילות הארגון ועבודתו השוטפת לא יעלו לדיון, בדומה לשאלות מטה-אסטרטגיות או סוגיות ברומו של עולם. לסוגיות כאלה אנחנו מקדישים את אירוע 'החמשוש' השנתי שלנו שמפגיש בין חברי העמותה ובין פעילי הארגון בניסיון לעמוד על הדגשים והכיוון הכללי לכל שנת פעילות.

– בכדי שהאספה תתנהל ביעילות, על הצעות לסדר להישלח מראש.

בנוסף, אנו שמחים לבשר לחברי העמותה כי בשעה טובה רשם העמותות אישר את התקנון שלנו ולפיכך לא נדרשות השנה בחירות למוסדות העמותה (הוועד המנהל וועדת הביקורת).

בנספח להזמנה מצורפים המסמכים שיוצגו לאישורכם, סדר היום, וההצעות לתיקון התקנון עם נימוקי המציעים.

בברכה,

בעז רקוץ', מנכ"ל

המשמר החברתי

0523-321-328

נספח: מסמכים לאישור, סדר היום ונוסח הצעות החברים לתיקון התקנון

מסמכים לאישור האסיפה

דו"ח מילולי – אספה כללית 2014

מאזן ודוח רואי חשבון – 2014

המלצות ועדת הביקורת – 2014

סדר היום המתוכנן:

 18:30 – התכנסות וכיבוד קל

חלק א'

19:00 – בחירת יו"ר ומזכיר האסיפה

19:05 – סקירת פעילות העמותה בשנת 2013 (יו"ר הוועד המנהל)

19:10 – הצגת ואישור הדוחות הכספיים – מאזן לשנת 2013 (מנכ"ל)

19:20 – הצגת ואישור הדו"ח המילולי של הוועד לשנת 2013 (מנכ"ל)

19:30 – הצגת ואישור המלצות ועדת הביקורת לפעילות בשנת 2013 (נציג ועדת ביקורת)

19:40 – אישור רו"ח לשנה הקרובה (המשך העסקתו של רו"ח אבי קרלמן)

19:45 – הצעות חברים לשינוי תקנון העמותה (הצעת דורון טל-טירקל, אילנה בן-עזרא וצביקה פרבר)

– הפסקה-

חלק ב'

20:0021:00 – עינת פישביין: כוח אזרחי והעיתונות האזרחית

העיתונאית עינת פישביין, זוכת פרס סוקולוב על חשיפת נושא העובדים הזרים וממייסדות מגזין הרשת "המקום הכי חם בגיהנום", תשוחח אתנו על העיתונות האזרחית ואנחנו. איך אפשר להתגבר על חומות הסירוב של המיינסטרים? כיצד פרסום מידע יכול להיות אמצעי לחץ? באילו דרכים יכולה עיתונות לתת גב למאבקים חברתיים? ואיך יכול המשמר להתחבר לכל זה?

* אם לא יהיה במועד הנקוב מניין חוקי (לפחות רבע מכלל חברי העמותה), האסיפה תתכנס שבוע לאחר מכן באותו מקום ובאותה שעה ותהיה חוקית בכל קוורום.

הצעות החברים לתיקון תקנון העמותה

מגישים: חברי העמותה אילנה בן עזרא, צביקה פרבר ודורון טל.

השינויים המוצעים:

1. יוחזר ס"ק 1(ג) בניסוחו המקורי של תקנון מצוי, שהושמט בתהליך שינויי תקנון לקראת האסיפה הכללית הראשונה המכוננת.

להלן הנוסח המקורי של סעיף 1 (ג): "ההחלטה בדבר קבלת המבקש כחבר העמותה או אי קבלתו נתונה בידי הועד; סירב הועד לקבל את המבקש, רשאי הוא לערור על הסירוב לפני האסיפה הכללית הקרובה."

2. בס"ק 8(ב) אסיפה נדחית, במקום בשבוע הדחייה תהיה חצי שעה, או שעה.

דברי הסבר להחזרת ס"ק 1(ג):

כיום קיימת לאקונה בתקנון העמותה. סעיף 1(ב) לתקנון כולל הצהרה של המבקשים להצטרף לעמותה, בזו הלשון: "אני (שם, מען ומספר זהות, כתובת דואר אלקטרוני) מבקש/ת להיות חבר/ה בעמותת המשמר החברתי. מטרות העמותה ותקנונה ידועים לי. אם אתקבל כחבר בה, אני מתחייב/ת לקיים את הוראות התקנון ואת החלטות האסיפה הכללית של העמותה."

מהנוסח של סעיף 1(ב) לא ברור מה המשמעות של ההצהרה "אם אתקבל". האם העמותה מקבלת כיום את כל מי שממלא וחותם על טופס בקשת הצטרפות? אם לא, מי מאשר כיום קבלת חברים לעמותה וכיצד זה מתבצע?

אין אנו יודעים בוודאות האם סעיף 1(ג) הורד בכוונה או הושמט בשוגג, משום שהדיון על כך היה בימיה הראשונים של העמותה ואינו מתועד.

סעיף 1(ג) מבהיר את אחריותו ואת סמכותו של הועד המנהל לבקר ולבחון את צירופם של חברים לעמותה וימנע מצב שבו קבלת חברים לעמותה אינה מוסדרת.

לפיכך, אנו מציעים להחזיר לתקנון שלנו את סעיף 1(ג) של התקנון המצוי (בניסוח המחוקק) שכן יש בו תועלת רבה לעמותה שלנו, בהיותו סוג של "תעודת ביטוח" לכניסת חברים לעמותה.

גילוי נאות: באסיפה כללית מיום 18.3.14 נדונה הצעתו של דורון טל להחזרת סעיף 1(ג) לתקנון ללא נוכחותו, הוא לא יכול היה להגיב לנימוקים שהועלו ע"י המתנגדים להחזרת הסעיף והצעתו נדחתה ברוב קולות.

דברי הסבר לשינוי המועד לאסיפה נדחית, ס"ק 8(ב):

המניין הדרוש לקיום אסיפה כללית הוא רבע מכלל חברי העמותה הרשומים כדין בפנקס החברים. בשנה האחרונה גדלה העמותה והיא מונה היום 79 חברים רשומים, כך שמנין חוקי הוא נוכחות של מינימום 20 חברים, דבר שאינו קל לאור פריסה גיאוגרפית רחבה של החברים. לפי התקנון הקיים ס"ק 8(ב): "לא נתכנס המניין האמור תוך שעה מהזמן הנקוב בהזמנה, יראו את האסיפה כנדחית ללא צורך בהזמנה נוספת, בשבוע ימים לאותה שעה ולאותו מקום, ובאסיפה נדחית זו יהיו הנוכחים רשאים לדון ולהחליט יהיה מספר אשר יהיה." עד היום לא קרה לנו מקרה כזה, אבל היינו על הגבול. בנוסף, קיים קושי לוגיסטי בזימון אסיפה כללית כעבור שבוע, לאור העדר משרד או מקום קבוע להתכנסויות מסוג זה ולאור המטלות הרבות המוטלות על צוות העמותה וחבריה במיוחד בעת מושב הכנסת, אבל לא רק.

לכן אנו מציעים, בהעדר מניין חוקי, למנוע את הצורך בקיום אסיפה כללית "נדחית" שבוע לאחר מכן, ולקיים אסיפה כללית "נדחית" בכל קוורום, חצי שעה או שעה לאחר המועד הנקוב בהזמנה, כדי לסיים את האסיפה הכללית באותו יום.

טיעונים נגד הועלו בהתכתבות בפורום הוועד ע"י יפתח:

"קיום אסיפה דחויה אחרי שבוע, גם אם בפועל יגיעו פחות משתתפים, מאפשר לחברי העמותה להתעשת ולבוא אם הנושאים שעל הפרק חשובים להם. קיום אסיפה דחויה אחרי חצי שעה מדיף ריח של מחטף."

"קיום אסיפה דחויה מגדיל את הלגיטימציה של ההחלטות המתקבלות, כיוון שהוא נותן לחברי העמותה הזדמנות נוספת לבוא ולהשפיע, במקרה שלא הבינו את חשיבות העניין לפני כן, או שחשבו שיהיו באסיפה המקורית מספיק משתתפים גם בהיעדרם. קיום אסיפה חצי שעה לאחר המועד המקורי מרוקן מתוכן את הרעיון של הזדמנות נוספת."

אנו מציעים להעלות את שני התיקונים הנ"ל לדיון ולהכרעת האסיפה הכללית.