עובד קבלן הוא אדם בעל ההכשרה המקצועית הדרושה לתפקיד שאותו הוא מבצע במקום עבודתו, אולם, העסקתו אינה ישירה מול המעסיק, אלא באמצעות חברת כוח אדם. כך יוצא שהוא אינו זכאי לתנאים הסוציאליים ולביטחון התעסוקתי לו זכאי עובד שמועסק בצורה ישירה, כמו למשל צבירת ותק וזכויות בעבודה לאורך זמן.
כיום מועסקים למעלה מ-18,000 מורים כעובדי קבלן. ישנן מספר השלכות שליליות שנגרמות עקב העסקת מורים באמצעות גופים מתווכים: יכולת מועטה לפקח על איכות ההוראה ויצירת מעמדות בקרב המורים בין תנאי ההעסקה של מורים עובדי קבלן לבין אלו של מורים שמועסקים באופן ישיר. בנוסף, המצב מגביר את אי השוויון בקרב תלמידים – בתי ספר ברשויות עשירות יותר מסוגלים להעסיק יותר מורי קבלן משום שהמימון להעסקתם מתקבל מן הרשויות המקומיות, בעוד בתי ספר ברשויות עם יכולות כלכליות מועטות מעסיקים פחות מורים. כלומר, כמות המורים בבית הספר לא נקבעת רק על בסיס שיקולים מקצועיים כגון מספר תלמידים.
הצעת חוק העסקת עובדי הוראה, התשע"ג–2013, קובעת כי תופסק ההעסקה באמצעות גופים מתווכים במוסדות החינוך, וכי כל מורי הקבלן יועברו להעסקה ישירה – למעט מכסה של 1,000 מורים שיועסקו באמצעות גופים מתווכים. הצעת החוק מעגנת את העסקתו של המורה על ידי המדינה ויוצרת מנגנוני פיקוח שישמרו את מעמד המורה וימנעו את שחיקתו. ההצעה תשפר את תנאי העסקתם של מרבית המורים עובדי הקבלן ותשווה אותם לאלו של מורים העובדים בתנאי העסקה ישירה. היא תבטיח זכויות סוציאליות למורים אלו, שמירה על כבודם ואולי אף שיפור במעמד המורה בחברה בכלל. כמו כן היא תצמצם את אי השוויון בהשקעה בחינוך בין רשויות מקומיות, תקדם העסקה מאוגדת של מורים ואולי גם שינוי בהעסקה קבלנית ופוגענית בכלל המשק.
ההצעה, אותה יזם ח"כ שמעון אוחיון (הליכוד) ושעליה חתומים חברי כנסת נוספים מישראל ביתנו, הליכוד, העבודה, מרצ וחד"ש, אושרה בסוף חודש יוני בוועדת השרים לענייני חקיקה לקריאה טרומית בלבד ובכפוף לתנאים רבים: הסכמתם של משרדי האוצר, החינוך, הפנים והמשפטים. שבוע לאחר מכן היא עברה במליאת הכנסת ברוב של 22-0, ומאז נדם קולה. למרות ההצהרות על "פריצת דרך היסטורית", ולמרות ששר החינוך עצמו הכריז לפני שנה ושמונה חודשים כי "תוך חודשיים לא יהיו בישראל מורי קבלן", למעשה לא קודמה ההצעה מאז חודש יולי ובינתיים מצבה לוטה בערפל. הקיצוצים הצפויים למשרד החינוך בתקציב 2015 מעמידים בספק את יכולת קידום החוק.
המשמר החברתי קורא לחברי הכנסת שקידמו את הצעת החוק לעמוד מאחורי הבטחותיהם ולהיאבק על קידומה בהליך החקיקה בכנסת.
לקריאה נוספת:
2 comments
Pingback: מחפשים מטרות? שישה חוקים שמעניינים אותנו בחורף הקרוב | המשמר החברתי
Pingback: נוכחות מקסימום, שכר מינימום | המשמר החברתי