קיים צורך בפקחים במימון המדינה? נדמה דווקא שהישראלים מצייתים לחוק

בהמשך לפוסט הקודם  תחת נושא "חוק הצבת מכשירי החייאה במקומות ציבוריים" ובדבר הטענה העיקרית העולה מדבריה של לימור הירשברנד מייסדת עמותת "הלב של בר" כי לא מונו מפקחים מצד משרד הכלכלה לצורך אכיפת החוק מטעמים כלכלים בעיקרם, החלטנו לבדוק בעצמנו האם מקומות המחוייבים ביישום החוק להצבת מכונות דפריבילטור אכן מקיימים אחר הוראות אלו.

נזכיר כי מלבד היות החוק דורש הצבת המכשיר במיקום נגיש ונוח,ישנה דרישה נוספת להצבת הוראות שילוט ברורות במיקום ציבורי המפנה בעת הצורך למכשיר.

תחת הגדרת החוק ל"מקום ציבורי" ניתן למצוא לא מעט תחנות בהם אנו נפגשים על בסיס שבועי ואף יומי כגון תחנות מרכזיות, תחנות רכבת עם מעבר של 500 איש לפחות ביום, מקומות בהם מועסקים 500 עובדים לפחות, מכוני כושר בו לפחות 500 מתאמנים קבועים, איצטדיוני ספורט מעל 500 מושבים, בתי מלון בעלי 250 חדרי אירוח לפחות, אולמות שמחה, בתי אבות, דיורים מוגנים ועוד.

מכשיר החייאה המוצב בשדה התעופה באמסטרדם

מכשיר החייאה המוצב בשדה התעופה באמסטרדם

המקום הראשון אותו בדקנו הוא קניון "אבנת" בפתח תקווה, תומר הקב"ט נעתר לבקשתנו ומצאנו כי בכל אחת מקומות החנויות מוצבת מכונה כזו, לכך מתלווה שילוט הממוקם במקומות  נוחים יחסית, במעברים בן חלקי הקניון באזור השירותים המורים על הגעה אל המכונה אל טרם נעשה שימוש במכשיר.

אחרי סיור קצר בקניון, שוחחנו טלפונית עם אנשי הלוגיסטיקה באיצטדיון רמת גן, אצטדיונה הלאומי של מדינת ישראל המתקוצב על ידי משרד התרבות והספורט, האיצטדיון מונה הרבה מעל 500 מושבים.  קיווינו לקבל אישור כי אכן המכשיר מוצב במקומות הנגישים לשחקנים האוהדים והצוותים המקצועיים של הקבוצות. הופתענו לגלות כי אין היכרות כלל עם החוק וכי באם יידרש טיפול רפואי צוותי המד"א יספקו את הטיפול בזמן המשחק עם המכשירים במכוניות ההצלה של מד"א.

משם עברנו למלון הרודס בתל אביב, גילינו כי המלון עומד כמעט לחלוטין בדרישת החוק כיוון שאכן ישנו מכשיר במשרד הקב"ט בצמוד לתיק ההחייאה אך לא הוצבו שלטים המפנים למכשיר הנ"ל.
הקב"ט גילה בקיאות מרשימה בחוק ואף ציין כי המכשיר אכן נמצא אפקטיבי לא פעם והציל חיים.

המשכנו,לרשת מוכוני הכושר "הולמס פלייס" הממוקם בגבעת שמואל, גם שם מצאנו כי המכשירים מוצבים במוקמות נוחים, אליהם מתלווה שילוט גדול וברור.אך גם כאן לא נעשה שימוש במכשירים עד כה.

תחנה אחרונה בסיור המדגם שערכנו הינו סניף רמת אפעל של רשת הדיורים המוגנים "משען".כמובן שהמכשיר הוצב במקום הדרוש ואף נעשה שימוש מציל חיים מספר רב של פעמים.

לסיכום, נראה כי בעוד דרישת החוק להצבת המכשיר מיושמת כמעט במלואה, דרישת הצבת השילוט מיושמת באופן חלקי. בדבר יעילות המכשיר, רובם המוחלט של המקומות טרם נדרש לשימוש במכשיר אך במקומות בהם אכן נעשה שימוש כזה, המכשיר נמצא כמציל חיים, ושמר את המטופל בחיים עד הגעת הצוות הרפואי של מד"א למקום.
בגופים ציבוריים כגון רכבת ישראל נתקלנו בבירוקטיה הישראלית  המצויה,ועל כן טרם נמסרו לידינו המידע הדרוש בעניין יישום החוק במקומות אלה.
במקביל, אנו ממתינים לתשובת משרד הכלכלה בעניין מינוי פקחים ליישום ואכיפת החוק, נמשיך לעדכן.

אור קרבקי, קורן אולשביצקי ואבישי דומוביץ

 

נגישות
HTML Generator Sample Page

האתר נבנה ע"י - 5BreadCrumbs